[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

lampy przednie soczewki czy zwykłe?a moze cos jeszcze innego

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Post numer:#16  Postprzez ardim » 3 sie 2008, o 14:00

nie nie,to i tak nic nie da
nie wiem czy czytales ten temat, ale tu jest o slabych światlach http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?t=1949& ... i&start=15
ardim

Post numer:#17  Postprzez mafia » 3 sie 2008, o 16:42

ja mam w swojej wąskiej zwykłe helle, tyle że rozkleiłem szkła, wyczyściłem wszystko w środku, w tym szkła porządnie i przykleiłem na silikonie na nowo. dodatkowo mam żarówki philips blue light. efekt super, białe światło i daleki zasięg. uważam że wkładać soczewki to czysto dla bajeru.
mafia
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#18  Postprzez michaś » 3 sie 2008, o 17:20

mi o bajer wogle nie chodzi.po prostu uważam ze te świeczki które mam dają mało światła. chyba najpierw spróbuje pokombinować z tymi lampami to mam, wyczyścic je i dac jakieś lepsze żarówki i zobacze jaki efekt. a ma ktoś z was może te lampy co są juz nowe z ringami??chyba firmy DEPO
michaś

Post numer:#19  Postprzez bmw320i_e30 » 4 sie 2008, o 10:10

miki napisał(a):
bmw320i_e30 napisał(a):bosch można założyć żarówki 100 W i wtedy światełka są super

i zajebiscie oslepiasz innych :twisted:

Jak masz dobrze wyregulowane lampy to nie oślepiasz a światło jest dużo lepsze
bmw320i_e30

Post numer:#20  Postprzez ANDRZEJ-BIELAK » 4 sie 2008, o 11:19

bmw320i_e30 napisał(a):miki napisał/a:
bmw320i_e30 napisał/a:
bosch można założyć żarówki 100 W i wtedy światełka są super

i zajebiscie oslepiasz innych

Jak masz dobrze wyregulowane lampy to nie oślepiasz a światło jest dużo lepsze
Zgadzam się, Miki jezeli tak myślisz to i Xenon będzie oślepiać. Moim zdaniem wszystko to kwestia regulacji, chociaż ja 100W żarówki bym nie montował, ze względu na większą temperaturę pracy.
ANDRZEJ-BIELAK

Post numer:#21  Postprzez bmw320i_e30 » 4 sie 2008, o 22:43

100 W żarówki są dobre tylko jak ktoś ma już w kiepskim stanie odblaski wtedy poprawiają jakoś świateł i to tylko w lampach bosch ze względu na metalowe odblaski w hella są plastiki i po miesiącu codziennych krótkich kursów do pracy i z powrotem plastik jest potopiony i trochę zdeformowany.

Dużo dają też same żarówki te wszystkie niemarkowe ala xenon praktycznie się nie nadają do niczego może i niekiedy ładną dają barwę ale w nocy zwłaszcza podczas deszczu kiepsko oświetlają drogę ich światło się strasznie rozprasza.

Więc pozostaje zakupić dobre używki z którymi będzie ciężko ze względu na starsze auto albo nowe lampy lub regeneracja odblasków do tego porządnie wyregulować lampy i dobre żarówki.

:D
bmw320i_e30

Post numer:#22  Postprzez Wilkuu » 4 sie 2008, o 23:58

Wypolerowany odbłysnik ,lub nowy , czysta soczewka oraz szkolo reflektora , do tego markowa zarowka np philips blue vision i nie potrzeba lepszych lamp ,po 2 dniach spedzonych nad wyczyszczeniem uszczelnieniem i renowacja lamp oraz zamontowaniu wymienionych zarowek nie potrzebuje ksenonow 100w zarowek i tym podobnych wynalazkow swiatla w 100% mi wystarczaja , lampy boscha soczewki . Pozdrawiam
Wilkuu
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#23  Postprzez michaś » 2 paź 2008, o 09:03

ok. kupiłem soczewki z uśmiechem boscha i teraz kilka ważnych pytań:
jak je rozkleić?
jak i czym wyczyścic odbłyśnik żeby go nie porysowac??
jak i czym polerować soczewke??
jak i czym polerować szkło bo chce zeby to były bosche a nie made in alledrogo.pl??
czy spinka to część wymienilna bo okazało sie ze jedna jest ułamana, czy na przykład od starych bedzie dobra??
jakie żarówki polecacie?
jeśli ksenon to jakiej firmy?
troche pytań:)z góry dzieki wielkie za pomoc :not:
michaś

Post numer:#24  Postprzez matisik » 2 paź 2008, o 21:17

michaś napisał(a):ok. kupiłem soczewki z uśmiechem boscha i teraz kilka ważnych pytań:
jak je rozkleić?
jak i czym wyczyścic odbłyśnik żeby go nie porysowac??
jak i czym polerować soczewke??
jak i czym polerować szkło bo chce zeby to były bosche a nie made in alledrogo.pl??
czy spinka to część wymienilna bo okazało sie ze jedna jest ułamana, czy na przykład od starych bedzie dobra??
jakie żarówki polecacie?
jeśli ksenon to jakiej firmy?
troche pytań:)z góry dzieki wielkie za pomoc :not:

1. Rozklejasz opalarką, nożykiem do tapet i cienkim śrubokrętem, często szkła nie dają sie odkleić i pękają
2. delikatną, bardzo delikatną szmatką do czyszczenia szyb, najlepiej taką specjalną
3. soczewki sie nie poleruje, bierzesz szmatke od czyszczenia odbłyśnika i wycierasz kurz z soczewki
4. raczej kup z allegro, wypiaskowane stare szkła nawet jak wypolerujesz to pozostaną wżery, które rozpraszają światło
5. nie wiem jaka spinka... ta metalowa co trzyma żarówke?
6. ja zainwestowałem w xenon by allegro. 200zł, świeci baaardzo dobrze a w dodatku wygląda rewelacyjnie
7. wszystkie xenony z allegro za ok. 200-300zł to to samo. Ważne żeby raczej nie kupować 6 czy 8k a 4,300 bo wtedy milicja sie nie sapie
matisik

Post numer:#25  Postprzez michaś » 2 paź 2008, o 23:43

:ber: dla Ciebie matsik. dzieki wielkie. pochwale sie jak juz założe, narazie bez ksenonu pewnie bedzie ale zobacze rożnice. jaki tobie kolor ksnonu wyszedł??bo zalezy mi zeby był jak najbardziej zblizony do białego
michaś

Post numer:#26  Postprzez matisik » 3 paź 2008, o 19:31

mi świeci na lekki zielonkawy kolor ;D mam 4300 albo 4500, nie pamietam. Ale im mniejsza wartość tym bardziej biały, im większa tym bardziej niebieski/fioletowy. Jak już rozklejasz lampy i kupujesz nowe szkła to zgrzeszysz, jeżeli nie zrobisz BH
matisik

Post numer:#27  Postprzez michaś » 3 paź 2008, o 20:23

nie zrobie :twisted: jak bedzie mnie kiedyś może stać to kupie sobie BH narazie chce miec białe lampy bo wszyscy mają ala BH :p pozatym mam srebrny kolorek i chromy i uważam że BH moze średnio się komponować. a powiedz mi jeszcze jak sklejałeś zeby było szczelnie??

[ Dodano: 18-10-2008, 19:55 ]
dobra. juz włożyłem soczewki są to w dobrym stanie BOSCHE i teraz pytanie jak je wyregulować itd. mam wąską lampe i wydaje mi sie ze te lampy są jakby troche mniejsze od standartu a są one oczywiście z szerokiej.czy ktoś wie jaka jest różnica i czy wogle jest??jakie najlepsze zarówki do soczewek??zastanawiam sie na ksenonem ale narazie brak funduszy ale jeśli macie u siebie założone to polećcie jakąś iunstalacje i jak to zrobić zeby nie było druciarstwa
michaś

Poprzednia strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie