Post numer:#1przez LinekWpr » 28 lip 2008, o 18:22
panowie raz na benzynie odpala raz nie, zdaje mi sie ze to cos z zasilaniem pompki/wtyskow moze byc. jak sie zabrac za przeglad instalacji ktore to bezpieczniki ktore przekazniki ktore przewody
Albo zapieczone wtryski.
Jeśli chodzi o elektrykę to po lewej stronie silnika, trochę głębiej, blisko bloku, pod dolotem, masz takie okrągłe gniazdo. Idzie tamtędy m. in. zasilanie wtryskiwaczy. Może gniazdko Ci zgniło i stąd problemy.
Jeśli chodzi o przekaźniki, to środkowy przekaźnik pod taką czarną obudową obok kielicha odpowiada za pompę paliwa. U mnie np. on właśnie padł, co unieruchomiło auto.
Post numer:#7przez LinekWpr » 16 sie 2008, o 22:10
dobra panowie odpala ostatnio na benzynie ale jak sie depnie to sie dlawi albo strzela na gazie wszystko ok wiec raczej nie bedzie to zaplon? bo gaz chyba bardziej czuly?
Dla mnie tak:przeplywka, pompa, wtryski w takiej kolejnosci. Jezeli dlugo nie jezdziles na pb wtryski mogly sie zatrzec albo przytarla sie pompa i nie daje odpowiedniego cisnienia. mozna jeszcze sprawdzic regulator cisnienia tez moze byc nie ok. A mi tak kichal jak mialem walnieta przeplywke. Kiedys chodzila ok?
zmienilem dzis przeplywke zadnej roznicy na gazie jak chodzil tak chodzi na benzynie nie chce, na zimnym nie ma mozliwosci odpalic go na benzynie, na cieplym czasem chodzi na benzynie ale raz prycha raz sie dusi, raz chodzi idealnie a czasem gasnie na jalowym.