witam chciałem sie dowiedziec jakiej długosci mam kupic przewody bo niedawno kupiłem bunie i jest troche w niej namodzone z tymi przewodami z jednego przewodu wychodzi jakis przewod brazowy i idzie do innych przewodow co z nim zrobic???? do bmw 318is
kup dedykowane do 318is i wszytskie beda miały odpowiednią długość...NGK a najlepiej Beru.Nie kupuj gowien typu JanMor czy Synetch itd bo to tylko pozorna oszczedność.
najgłupsze pytanie jakie czytałem jakiej długości przewody WN dokładnie 36cm a ostatni 43cm proszę litości nikt nie dorabia przewodów do BMW choć trochę trzeba dać za przewody jeszcze do is'a
gelo89, Zrób tak idź do sklepu z częściami daj im dowód auta i oni wybiorą odpowiednie
Pierwszy raz coś takiego widzę Nic nie rozcinaj w nowych przewodach. Dowiedz się najpierw do czego jest podpięty ten brązowy dokładnie i czemu. Nie widziałem też nigdy w BMW z instalacją LPG żeby takie coś było zrobione ze względu na samo LPG.
ten dodatkowy przewod ("kabelek") nawiniety jest na przewód WN (wysokiego napiecia) i dodatkowa owiniety tasmą izolacyjną.
odwijasz tasme, odwijasz "kabelek" wymieniasz przewody W.N. zawijasz kabelek (mniej-wiecej ta sama ilosc zwoi) i zawijasz tasmą (albo nie. tasma jest poto zeby "kabelek" sie nie odwijał)
Nie chce nikogo urazic, ale jak czytam takie posty (nie mowie tu o wszystkich) to utrwala mi sie przekonanie ze BMW jezdzi wiesniak dresiaz itp.
Post numer:#10przez muranos » 23 wrz 2008, o 12:26
może ktos w ten sposób próbował zreanimować czujnik identyfikacji cylindra.
co do robienia kabli na wymiar/przerabiania dlugich kabli z silnika z rozdzielaczem nie od frontu/ to jest to opcja warta uwagi i dość tania. trzeba tylko kupić ori fajki beru i klipsy do nich. sam robilem to wiem.