[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Subwoofer i problem z klapą bagażnika

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

Subwoofer i problem z klapą bagażnika

Post numer:#1  Postprzez Getas » 12 wrz 2008, o 22:13

Posiadam subwoofer Lanzar max 12. Gra on bardzo dobrze jak na swój przedział cenowy, bas w samochodzie jest baardzo dobry ale czar znika jak wyjdzie się na zewnątrz. Klapa od bagażnika lata jak poparzona i wydaje przy tym nieprzyjemny dźwięk.
Jest na to jakieś lekarstwo?
Getas

Post numer:#2  Postprzez Maxis300 » 12 wrz 2008, o 22:24

witam... mysle ze wystarczy wyregulowac zamek... wystarczy ze wkrecisz srubke regulacyjna tak aby zmniejszyc luz i powinno pomóc :cool2:
Maxis300

Post numer:#3  Postprzez jawor735 » 12 wrz 2008, o 22:39

witam! dolacze sie do tematu ... mozecie powiedziec gdzie jest ta regulacja zamka ??
jawor735

Post numer:#4  Postprzez Getas » 12 wrz 2008, o 23:26

Może bardziej sprecyzuje. Sama klapa nie lata. Chodzi mi o blachę- gdy przycisnę klapę ręką dokładnie w centrum to łomot zanika, próbowałem dusić inne miejsca(m.in. dociskać w miejscu zamka) ale efekt był zerowy.
Jak zniwelować stukot blachy?
Getas

Post numer:#5  Postprzez kresek » 12 wrz 2008, o 23:41

maty bitumiczne boll. polecam sprawdzone u siebie. do kupienia w dobrych sklepach z artykulami do lakierni samochodowych. pozniej opalarka, grzanie, klejenie i cisza :mrgreen:
kresek

Post numer:#6  Postprzez marpusz » 13 wrz 2008, o 08:35

a moze to klucze Ci latają? skoro to na środku klapy? masz tam schowek na klucze? u mnie wlasnie tak było że jedna mała nasadka naparzała po całym schowku wystarczy zrobić wyściółkę z np gąbki na schowku od środka i jest spokój :thu:
marpusz

Post numer:#7  Postprzez Globi » 13 wrz 2008, o 12:42

lata ten plastikowy element miedzy światłami z tyłu i tablica to norma najlepiej podłożyć pod tablice jaka gumę a pod ten plastik zrobić sylikonem w kilku miejscach tak żeby nie był luźny i najlepiej jak jest schowek na narty wtedy dziek lepiej wpada do środka auta jak nie trzeba rozwalić ta blachę za kanapą z tyłu chociaż zrobić coś w stylu bas refleksu
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#8  Postprzez Krisss » 13 wrz 2008, o 16:27

mam ten sam problem...mam subwoofer na stx 30-300-4 AP i juz przy srednim graniu klapa drzy...przy pelnej mocy widac wyraznie jak klape wypycha do gory i to nie w okolicach zamka(zamek juzwyregulowałem), ale przy szybie- cała dostaje takich drgan ze jak uchyle szybe to ja slysze :duh: Lekarstwo znalazłem na to takie że nie gram glosno tam gdzie ktoś moglby uslyszec tą klape :p :dok:

[ Dodano: 13-09-2008, 16:28 ]
bo siaaara wielka siaaara na miescie :/
Krisss

Post numer:#9  Postprzez Majkel82 » 13 wrz 2008, o 18:48

No dokładnie ja też zawsze jak staje na światłach to ściszam bo kicha straszna, jakby jakiś dresik w polonezie :bag:
Próbowałem już tą blendę podklejać taką gumą butylową ale i tak brzęczy. Nie wiem czy mata wygłuszająca coś da, tak żeby wogóle nie jej słychać. Bo kolega np w Astrze daje na pełny palnik tak że głowa boli a żadnych wieśniacki brzęków tablicy nie słychac.
Majkel82

Post numer:#10  Postprzez marpusz » 13 wrz 2008, o 18:49

miałem to samo jak już pisałem, podkleiłem tablice na piankę montażową i lata teraz tylko przybornik na narzędzia na klapie....
marpusz

Post numer:#11  Postprzez Krisss » 13 wrz 2008, o 20:27

a ja tylną blende wyciszyłem tak, że popodkładałem pod nią pianke ( pracuje w firmie produkujacej rozniste opakowania i mamy multum niepotrzebnych odpadów które wykorzystuje m.in do wygluszenia subwooferów :D:D) i wracając do blendy dodatkowo pod ramke pod rejstracje tez podlozylem cos..niepamietam juz co no i pod sama rejstracje też - i cały ten bajzel przewierciłem na wylot i zlapałem na 2 sruby iii trzyma:) i rejstracja juz nei dzwoni.
Krisss

Post numer:#12  Postprzez Getas » 13 wrz 2008, o 20:45

Blenda mi latała ale już to dawno naprawiłem- wsadziłem pomiędzy nią a szybę kawałek czarnej gąbki. Z zewnątrz nic nie widać.

Rejestracja też jest dawno zrobiona- gumowe uszczelki do okien.

W schowku nic nie mam.

Tu sama blacha tak wpada w rezonans i lata....nic poza nią :D

Mówicie maty bitumiczne? czy firma ma tu jakieś znaczenie? znalazłem na allegro maty po 5 i po 25zł za kawałek 0,5x0,5m
Zasugerujcie konkretną aukcję na allegro, żeby wiedzieć co kupować. Udałbym się w poniedziałek do sklepu i kupił z 3-4 arkusze.

Aha i jeszcze jedno. Wiem, że mate formuje się na ciepło, no ale czy koniecznie potrzebna jest opalarka? Niestety nie posiadam niczego takiego....

Pozdrawiam i jednocześnie dziękuję za pomoc :tan:
Getas

Post numer:#13  Postprzez Wojtek-E30 » 13 wrz 2008, o 22:44

Tu np. masz profi maty : http://www.allegro.pl/item432393352_dyn ... miace.html

a zamiast opalarki może być suszarka do włosów, jak nie masz to podprowadź dla laski :)
Wojtek-E30

Post numer:#14  Postprzez Getas » 13 wrz 2008, o 23:20

O :D do suszarki to mam dostęp :D dzięki za pomoc. Niebawem udam się do sklepu po maty
Getas

Post numer:#15  Postprzez Morfeusz » 1 wrz 2009, o 11:02

Bass ma być słychać dla nas w samochodzie a jak jedziesz koło czyjegoś domu to on ma przeciągnięcie w domu słychać to z odległości z bliska sam łomot. Ja mam Yakuza 12' i jest mocniejszy a tak ciągnie że....ale nie w tym polega problem. najpierw maty następnie tablica jakieś gębki czy też mata ale spróbuj też odwrócić suba w stronę kanapy zniknie o trochę hałas.
Morfeusz

Następna strona

Powrót do Car Audio & GPS