tylko że BECKERA i też jest różnica o równe 10 km wcześniej jeździłem z CLARIONEM i było ok zależy od GPS'a a jeżdżę jeszcze na zimowych oponach wiec mam profil ok 185/14/65Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
tylko że BECKERA i też jest różnica o równe 10 km wcześniej jeździłem z CLARIONEM i było ok zależy od GPS'a a jeżdżę jeszcze na zimowych oponach wiec mam profil ok 185/14/65doman napisał(a):wszystkie liczniki przeklamuja, a gps pokazuje dobrze. proste...
Dokładność wyznaczenia poziomej pozycji przez cywilne odbiorniki GPS wynosi obecnie mniej niż ±30 m (przez średnio 95 proc. czasu) i około ±5-10 m przez mniej więcej 60 proc. czasu, przy założeniu odbierania sygnału z przynajmniej 6 satelitów. Należy to rozumieć tak, że w konkretnym punkcie pomiarowym, przez, statystycznie, 60 proc. czasu panują korzystne warunki odbioru satelitów pozwalające zmierzyć pozycję z dokładnością ±5-10 m, a przez resztę czasu dokładność będzie lepsza niż ±30 m.
Na dokładność pomiaru pozycji mają wpływ następujące błędy: błąd czasu satelity - ~0,6 m, błąd efemerydy - ~0,6 m, błąd odbiornika - ~1,2 m i błędy spowodowane wpływem atmosfery - ~3,6 m. Zsumowane błędy należy pomnożyć przez współczynnik rozmycia pozycji (PDOP), który przyjmuje wartość od 4 do 6.
maaaad napisał(a):Nie chce mi się liczyć, jak to się będzie przekładać na prędkości rzędu 100 i więcej km/h, ale wpływ może być znaczny.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość