[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Mały bezpiecznik wielki problem

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Mały bezpiecznik wielki problem

Post numer:#1  Postprzez Mikee85 » 15 sie 2008, o 13:28

Mam wielki problem. Jechałem dzisiaj moja bunią (jakies 140 na blacie) i w pewnym momencie brak reakcji na pedał gazu :( silnik zgasł i koniec nie odpali :mad2: szybka kontrola bezpieczników i znaleziony jeden przepalony. Wedlug numerów odpowiada za "28. 30 Zapalniczka, automatycznie wysuwana antena, ogrzewanie na postoju" :jawdrop: nie idzie go wymienić bo od razu sie pali :mad2: . Czy może mieć to wpływ na silnik???? Rozrusznik kreci ale nie pali(jakby iskry nie miał) Prosze o sugestie i dzieki za pomoc. Po szybkich oględzinach auta wnioski nastepujące :bezpiecznik nie ma nic do problemu, brak iskry na świecach, kopułka lekko zużyta(ma drobne wgłębienia na stykach ale nie jest popalona), palec oki, kable też. Co dalej??
Mikee85

Post numer:#2  Postprzez max325 » 15 sie 2008, o 22:41

A patrzales czy cewka daje prad i czy do niej dochodzi odpowiednie napiecie???
Nigdy nie jedź szybciej.. niż twój Anioł Stróż potrafi latać..
max325
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez Mikee85 » 16 sie 2008, o 14:37

Cewka daje napiecie, własnie wymieniłem palec, musze teraz kupic jeszcze tylko kable bo sie jeden urwał :bag: zobaczymy co bedzie. Powiedzcie czy cena na kopułke 250 pln to norma?? Bo tyle u mnie chcieli :jawdrop:
Mikee85

Post numer:#4  Postprzez kresek » 16 sie 2008, o 16:21

na allegro do m40 nowa 119 zl. takze odpowiedz chyba jasna. no chyba ze 250 nowa ori to co innego :D
kresek

Post numer:#5  Postprzez Mikee85 » 18 sie 2008, o 17:35

Założyłem nowe przewody WN, palec, kopułkę i iskrę mam tylko na 2 garze :( jak to możliwe?? Jak to naprawić??
Mikee85

Post numer:#6  Postprzez maaaad » 19 sie 2008, o 08:41

Mikee85 napisał(a):Powiedzcie czy cena na kopułke 250 pln to norma?? Bo tyle u mnie chcieli

Nie, to nie norma. Na allegro kupisz kopułkę do m40 za ok. 120-130 zł, renomowanej firmy Bremi.
http://moto.allegro.pl/search.php?strin ... &country=1
Kurde, allegro naprawdę nie gryzie :/
maaaad
Magister

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#7  Postprzez Mikee85 » 8 paź 2008, o 22:21

Cóż głowica już po remoncie ( 4 zawory krzywe) i założona z nowym paskiem i rolkami. I kolejny problem :( na gazie prawie wcale nie chce jechać a na Pb jakoś nawet idzie. Tylko że nie ma takiej mocy jak wcześniej i "zacina" się. Nie może wyjść na obroty z 2k/min. Na jałowym oki ale w czasie jazdy już nie. Jak odpuszczę z gazu to i walne znowu w podłogę to się wkręci( czasem za 2-3 razem). Co może być powodem takiego zachowania?? Coś źle złożyłem??
Mikee85

Powrót do Elektryka & Oświetlenie