[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

palący sie bezpiecznik

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

palący sie bezpiecznik

Post numer:#1  Postprzez diolek » 11 paź 2008, o 21:03

witam!
mam duzy problem, ktiory zaczyna mnie mocno irytowac :mad2:
a chodzi oto ze pali mi sie bezpiecznik od elektrycznych szyb, niekiedy wsadze go i chwila i juz przepalony, nieraz dluzej wytrzyma,nieraz krocej,
dodam ze pada nietylko podczas otwierania/zamykania szyb, ale normlanie podczas jazdy. poprostu siada :duh: :duh:
ma ktos moze jakis pomysl? bo juz niewiem
diolek

Post numer:#2  Postprzez Strzelba » 11 paź 2008, o 21:13

niestety wg mnie musisz przejrzec cala wiazke od el. szyb pewnie gdzies kabelek sie przetarl i robi zwarcie
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18

Post numer:#3  Postprzez diolek » 11 paź 2008, o 21:21

czyli ze musze sciagnac boczki z drzwi i isc po kabelku od poczatku do konca? :(
diolek

Post numer:#4  Postprzez Griegu » 11 paź 2008, o 21:41

dokładnie tak :mrgreen: zapewno to bedzie to, masz gdzieś zware na kablach, miałem taki sam problem z radiem :P
Griegu

Post numer:#5  Postprzez diolek » 11 paź 2008, o 21:47

no nic bedzie trza dzialac :D ,dzieki chopaki
diolek

Post numer:#6  Postprzez Griegu » 11 paź 2008, o 21:51

spoko :cool2: tylko ze ja dalej nie moge się dowiedzieć gdzie jest kosta od obotomierza :mad2:
Griegu

Post numer:#7  Postprzez bbdawiad » 11 paź 2008, o 23:03

Najlepiej sprawdź sobie najpierw kable w przejściach czyli tam gdzie wiązka przechodzi ze środka w drzwi( wiązka powinna sie znajdować w gumowej rurce) ponieważ tam jest największe prawdopodobieństwo że się przetarł. Mi nie działały jedne drzwi wogóle i wyciągałem całą wiązke pokolei a właśnie co się potem okazało było to niepotrzebne bo kabel się przetarł właśnie na przejściu do drzwi.

Pozdrawiam!
bbdawiad

Post numer:#8  Postprzez diolek » 12 paź 2008, o 07:07

oki dzisaj sprawdze jak bede mial czas, mam nadzieje ze niebede musial isc po kabelkach :P
diolek

Post numer:#9  Postprzez sowa » 17 paź 2008, o 00:23

u mnie bylo to samo jak tylko dluzej przytrzymalem przycisk to palilo bezp przejzalem wsjo i odkryłem że to była wina tego trzeciego przełącznika który znajduje się obok przycisku szyb pasazera (niewiem do czego on jakby do wyłączania obw szyb) szlaq go trafil i co raz robil zwarcie zreszta po wyjeciu widac bylo gdzie go przyjaralo to go odłaczylem i zrobiłem na krótko i jest ok! teraz niepali bezp.

mam nadz ze cusik pomogłem :tun:
sowa

Post numer:#10  Postprzez diolek » 19 paź 2008, o 16:22

odkrecales cala ta konsole przy drązku zmiany biegow?
ja dzisaj szedlem po kabelkach ,odlaczalem wszystkie szyby najpierw przednie i dalej wybijalo, no to odlaczylem tylnie i to samo, juz brak mi nerwow do tego
dziwne jest to ze są 2 bezpieczniki odpowiedzailne za szyby w moim aucie, 17 i 27 (lub28 niepamietam) ja jest wsadzony 17 to moge otwierac i zamykac szyby jak jest zalaczony zaplon , wybija go , a jak jest 27 (albo 28) to moge otwierac szyby nawet jak niema kluczyka w stacyjce ,i tez go wybija , a jak są oba wsadzone to oba wybija :)
bede musial sprawdzic z tym przyciskiem do odlaczania zasilania elektrycznych szyb

[ Dodano: 19-10-2008, 18:18 ]
wylacznik elektryki obok el.szyb odpada,wyciagnalem go i jest wszystko ok znim.
brak mi slow juz, dzisaj poszlo mi z 10bezpiecznikow 30A podczas prob naprawy :mad2: :mad2:
diolek

Post numer:#11  Postprzez algrab » 19 paź 2008, o 20:34

Wstaw mocniejszy bezpiecznik może.
Może to glupio brzmi bo bezpiecznik powinien byc taki jak w instrukcji, ale sam tak mialem z ogrzewaniem, co chwila padało. Dalem mocniejszy i od tej chwili spokoj.
Turn and burn
algrab
Student

Moje BMW: 361
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B16
Kolejne BMW: E39
Nadwozie: Sedan
Silnik: M62B44

Post numer:#12  Postprzez diolek » 20 paź 2008, o 06:42

tak tylko ze tam są 30A wiec najwieksze, danie czegos wiecej i ryzyko przepalenia instalacji?
diolek

Powrót do Elektryka & Oświetlenie