[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

padnięty krokowiec?? ;|

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

padnięty krokowiec?? ;|

Post numer:#1  Postprzez patrykg » 15 paź 2008, o 19:14

szukałem przyczyny dlaczego moje e30 ma problem z wolnymi obrotami... odpiołem krokowca silnik zareagował więc stwierdziłem że działa podpiołem go z powrotem iiii..... umarł w butach teraz nie mam wolnych obrotów całkiem ani z krokowcem ani bez niego :/ silnik czy to z krokowym czy bez ma obroty w granicach 300-400 (zapalają się kontrolki) i nic nie moge z tym zrobic.... czy to wina krokowca? odpinany był na odpalonym silniku ale to nie ma raczej nic do rzeczy...
patrykg

Post numer:#2  Postprzez Maxis300 » 15 paź 2008, o 21:18

restart kompa zrób :cool2: wydaje mi sie ze komp zlapal bład przy twoich manewrach :D pozdro
Maxis300

Post numer:#3  Postprzez Jakub.j » 15 paź 2008, o 23:13

a jak nie pomoze to wymien krokowiec
Jakub.j

Post numer:#4  Postprzez Stammek » 16 paź 2008, o 02:12

Jakub.j napisał(a):a jak nie pomoze to wymien krokowiec

najpierw go dobrze wyczyść(wrzuć do sloika z benzyną ekstrakcyjną)
Obrazek
Stammek
Doktor

Moje BMW: 325iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: vwt4
Nadwozie: Touring
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#5  Postprzez patrykg » 16 paź 2008, o 18:53

krokowiec i przepływka odpada przekładałem ze sprawnej 318 i bez zmian tamta na moim krokowym i przepływce chodzi... na gumie przepływomierz kolektor mam pęknięcia możliwe że te nieszczelności tak mocno unieruchomiły mi auto? jak dodaje gazu silnik wkręca się bez oporów. z tym że na wolnych obrotach silnik lekko drży (u mnie mocno bo ma za 400 obr) i może wtedy przez te pęknięcia łapie lewe powietrze i to jest przyczyną? przyszła mi do głowy jeszcze wersja typu lambda łapie złe dane ale wątpie. mam nieszczelny wydech na wysokości przedniego fotela ale sonda przecież jest spoooro wcześniej więc raczej nie to... nie mam pojęcia o co chodzi świece dostała nowe przewody są w porządku... ręce opadają... Będe Miał Wydatki :(

[ Dodano: 25-10-2008, 14:49 ]
wyszły błędy na kompie i.... zupełnie inna mapa wgrana na kompa... ktoś chipował?? nie mam pojęcia wgrana została oryginalna mapka jak majstry z bmw przykazali. ale... dalej kuleje na jednym puki co gość od kompa wskazał na.... nieszczelny układ wydechowy i być może złe dane z sondy z tego powodu czy to możliwe? miał już kilka takich przypadków w innych autach a fachowiec zaufany co o tym myślicie?
patrykg

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie