Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!

zjazd do boksu, wylaczylem silnik, poczekalem na dlugosc dwoch papierosow, odpalilem kontrolka sie nie swieci... ale dalej jechalem bez krecenia. Przyjechalem do Wawy, auto postalo do rana, zerkam na bagnet, a tam nadal za malo oleju o jakies 0,6 L. Zapomnialem na wstepie dodac ze miska olejowa u mnie jest z E34 i bagnet przeklamuje...
po wymianie filtrow oleju za czas jakis sprawdzilem gdzie jest faktyczny stan max oleju i nacialem bagnet... i teraz juz nie mam stresu. Uwazajcie na stan oleju, lepiej jak ma wiecej niz jezdzisz na sucho. I co najlepsze, gdyby nie kontrolka kto wie jaki bylby efekt finalny...
woytas_E30 napisał(a):Elo Tytus, grunt ze pomoglo. A wracajac do tematu, to te silniki tak maja, ze jak stan oleju jest bliski idealu kotrolka siedzi cicho, ale wystarczy ze poziom oleju spadnie do 1/2 na bagnecie, i auto bedzie przegonione to zaraz zacznie swirowac. Mialem tak raz na trasie do wawy, moje przeoczenie i kontrolka po lekkiej ganiance sie zapalila, najpierw mnie zmrozilo, potem mowie zaraz przeciez nie ma opcji zeby zjadl tyle oliwy, patrze na bagnet i co..., przeoczenie oleju bylo jakies 1/2 stanu, poczekalem dolalem i pojechalem dalej, przy 180 km/h zapalila sie znowu, mysle...![]()
![]()
zjazd do boksu, wylaczylem silnik, poczekalem na dlugosc dwoch papierosow, odpalilem kontrolka sie nie swieci... ale dalej jechalem bez krecenia. Przyjechalem do Wawy, auto postalo do rana, zerkam na bagnet, a tam nadal za malo oleju o jakies 0,6 L. Zapomnialem na wstepie dodac ze miska olejowa u mnie jest z E34 i bagnet przeklamuje...
po wymianie filtrow oleju za czas jakis sprawdzilem gdzie jest faktyczny stan max oleju i nacialem bagnet... i teraz juz nie mam stresu. Uwazajcie na stan oleju, lepiej jak ma wiecej niz jezdzisz na sucho. I co najlepsze, gdyby nie kontrolka kto wie jaki bylby efekt finalny...
![]()
Powrót do Elektryka & Oświetlenie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość