Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.
Post numer:#1
przez BeMek_E30 » 18 paź 2008, o 12:16
witam chce zmienic sobie radio mam orginalny zestaw bmw i czy zmienie radio nie bede musiał nic przerabiac???? a i jak sie wyciaga radyjko bavarie za cholere nie moge wyjac

-
BeMek_E30
-
Post numer:#2
przez leon10061 » 18 paź 2008, o 19:42
Napisz jaki masz model tej Bavarii bo jest kilka, Bawaria ma zaślepki a wyciąka je się metalowyni wyjmakami jak ni masz to zrobisz ze zwykłego drutu a i te radyjka zazwyczaj są przykręcane śróbą z tyłu do blachy w samochodzie. Jeżeli Twój poprzednik nie zrobił ci pająków w instalacji to powinno być typu plug & play, jak nie to kupujesz kość do Bawarii i ogień z kabelkami. Jak podasz symbor radia to pewnie więcej Ci Pomożemy.

-
leon10061
- Uczeń
-
- Moje BMW:
- Nadwozie: -------
- Silnik:
- Instalacja LPG: ---
Post numer:#3
przez BeMek_E30 » 18 paź 2008, o 20:11
radyjko to bavaria C business i mysle że te radio jeszce nie było wyciagane więc jak mam sie dobrac do tej śruby tylnej???musze plastiki na desce???

-
BeMek_E30
-
Post numer:#4
przez leon10061 » 18 paź 2008, o 20:48
Rozumiem że Bavarie masz w samochodzie i chcesz ją wyjąć i wsadzić coś innego (tak zrozumiałem)- pytam bo bavaria seryjnie też była montowana w BMW. Jeżeli ta bawaria nie ma w przednim panelu otworów po dwóch stronach a na 99% nie ma ten model to radio trzyma jedynie ta śróba o której pisałem. Ja dobrałem się do niej zdejmując środkowy tunel i otwierając schowek, a następnie wymontowałem plastik który jest między deską rozdzielczą a schowkiem. W ten sposób widzisz wszystko jak na dłoni czy jest przykręcone czy nie, a może poprostu w kieszeni (ramce montażowej) mocno siedzi i od tyłu będzie Ci łatwiej radyjko wypchnąć. Sposób może trochę na około ale nic nie połamiesz i kabli nie urwiesz

-
leon10061
- Uczeń
-
- Moje BMW:
- Nadwozie: -------
- Silnik:
- Instalacja LPG: ---
Post numer:#5
przez BeMek_E30 » 19 paź 2008, o 00:04
znowu mam problem podłaczyłem sobie nowe radyjko a tu lipa jeden głosnik mi pierdzi mam ten niby zestaw i wzmacniacz orginalny i nie wiem co zrobic musze wszystko wypieprzyc i odnowa kable do radia pociagnąć??????? jest jakis inny sposób ze by tak sie nie bawic?????
-
BeMek_E30
-
Powrót do Car Audio & GPS