[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Przerywa na wolnych obrotach

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Post numer:#16  Postprzez apply » 19 lip 2008, o 11:47

FeelDy napisał(a):
Krisss napisał(a):swoja kopulke sciagalem i czyscilem - jest idealna
czym i jak to wyczyścić żeby nie uszkodzić ?? (sorry za OT)

Styki kopułki czyścimy delikatnie pilniczkiem / śrubokrętem zdzierając ten nalot do czystego metalu, a potem poprawiamy papierem ściernym.
Palec rozdzielacza wystarczy, że przeczyścimy samym papierem ściernym.
Grafitową wkładkę, która jest na środku kopułki nie trzeba czyścić. Nie ruszać, aby nie uszkodzić i nie zgubić. Sprawdzić czy jest przy zakładaniu kopułki.
apply
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#17  Postprzez mlodyyy » 24 lip 2008, o 00:50

ja tez mam taki problem na PB, jak gwaltownie doda sie gazu to ma lekkie przydławienie, jesli powoli sie gazu daje rownomiernie to jest wszystko w porzadku. Jak jest silnik zimny to na Pb troche potrafi podszarpywac, na rozgrzanym jest w maire w porządku. Na gazie nei ma zadnych problemów. Ja obstawialem walnieta przeplywke ale teraz to jzu sam nie wiem. Krokowca czyścilem, swiece nowe, przewody WN tez. Sprawdze jesszcze kopułke i palec. Uporał sie ktoś z Was z tym problemem??? Bo mnie to strasznie drazni :mad2:
mlodyyy

Post numer:#18  Postprzez muranos » 24 lip 2008, o 07:41

[quote="mlodyyy"]jSprawdze jesszcze kopułke i palec. /quote]

daj sobie spokuj z kopułka i palcem.
wg mnie duzo zalezy od instalki gazowej i jej ustawienia w szczegulności na wolnych obrotach.
Motronic adaptuje się do odczytów z lambdy na gazie a z racji ,że na gazie jeżdzisz częściej to reakcje krokowca, wyprzedzenia zaplonu itp motronic ustawia pod gaz.

ponadto mikser przed przepływką poważnie zaburza wychylenia klapy szczególnie w dolnym zakresie przepływów.
żeby było smieszniej jak wsadziłem drugi przepływomierz bez klapy i miksera czyli full original to tez szarpało i sie zalewał czasem gasł przy schodzeniu z obrotów.
nie zresetowałem kompa i nie pojeżdziłem na pb kilka dni , takze nie wiem co byloby dalej.

Na innym forum bodajrze elektrodzie wypowiada sie kumaty gość, tłumacząc zawiłości motronica i stosunkowo wąski zakres w ktorym działa.
muranos
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#19  Postprzez patrykg » 26 paź 2008, o 12:51

z tym dławieniem się z wolnych obrotów jak gazu wcisne raptownie w podłoge to i ja mam niestety.... ale u mnie jeszcze tak jak by kucał delikatnie na jednym garze nie pracuje równo tak jak powinien tylko raz na jakiś czas 1 garnek wypada. przepływka krokowiec sonda czujnik położenia wału błędy na kompie wszystko sprawdzane (podpinałem ją pod kompa) i nic nie znalazł poza nie fabryczną mapą w kompie która odrazu została zmieniona na fabryke. poza tą mapą komputer nie wykazał żadnych błedów nawet rozrząd sprawdzałem i bez zmian. kopułka i palec? :cry:
patrykg

Post numer:#20  Postprzez mlodyyy » 6 lis 2008, o 00:19

wydaje mi sie ze to nie jest jednak wina gazu i dostosowywania sie motronica ... Ostatnio byłem ogladac taka sama superete jak moja.(sprowadzona i bez gazu). Chodziła ladnie i rowniutko ale przy gwałtownym dodaniu gazu lekkie przykrztuszenie tak samo jak u mnie... nie mam pojecia czego to moze byc wina...
mlodyyy

Poprzednia strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie