[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Wskaznik temperatury

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Post numer:#31  Postprzez Waski » 27 cze 2007, o 14:43

visko zaklepują osoby które troszkę lubią przeciążać silnik (palenie gumy, fes agresywna jazda )zęby sie auto nie przegrzało :)
jak masz zaklepane visko to bardzo cieżko chodzi a jak auto odpalisz to pracuje na takich obrotach jak silnik na okrągło
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 325i

Post numer:#32  Postprzez Globi » 27 cze 2007, o 22:28

nie no bez przesady ja mam 1.8 M10 nie jestem psycholem żeby go katować wszystko było ok do momentu rozwalenia sie termostatu.

Mam pytanie korek powinien puszczać powietrze w dwie strony czy tylko do chłodnicy ? do gdy naciskam węże to powietrze pod korkiem ucieka :mad2:
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Post numer:#33  Postprzez jackx-36 » 27 cze 2007, o 22:34

układ chłodzenia musi być szczelny tzn. musi trzymac cisnienie , jeżeli naciskasz weże i powietrze ucieka przez korek to masz korek do wymiany
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#34  Postprzez Globi » 27 cze 2007, o 22:54

jackx-36, a może to powodować te wahania temperatury??
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Post numer:#35  Postprzez jackx-36 » 27 cze 2007, o 23:00

byc może :exc: na szczęście korek dużo kasy nie kosztuje :cool2:
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#36  Postprzez Globi » 27 cze 2007, o 23:30

nie chodzi o kasę chodzi tylko o to żeby było dobrze :mrgreen:
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Post numer:#37  Postprzez jackx-36 » 28 cze 2007, o 05:59

Globi wiem wiem tak tylko sobie powiedziałem , z chłodzeniem to trudno cos jednoznacznie powiedzieć no chyba że cieknie chłodnica :roll: a tak to trzeba eliminowac po kolei wszystkie zauważone usterki :cool2:
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#38  Postprzez Globi » 28 cze 2007, o 12:24

jackx-36, narazie wymienię korek zobaczę czy sie poprawi
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Post numer:#39  Postprzez Rekin » 28 cze 2007, o 21:41

http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.p ... ht=#218366

Tutaj opis temp umnie.Tez wymieniłem wszystko a okazał sie wskaznik Polecam ten obrazek z temp na wskazniku.
Rekin

Post numer:#40  Postprzez Globi » 28 cze 2007, o 22:39

no właśnie wiec nic złego jeśli jest pomiędzy 63 a 80 stopni jak stoję w korku ale nie przekracza połowy jeszcze zobaczę z korkiem
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Post numer:#41  Postprzez PaWeLeK_E30 » 11 lip 2007, o 19:55

odświeżę temacik :D

jak wcześniej pisałem u mnie wskazówka dostawała czasem lekkich drgań i wskakiwała za połowę. Trzeba było pukać w licznik.
Ostatnio jak rozkręcałem licznik (opis w dziale Złota Rączka) - kilka razy palcem podniosłem wskazówkę na max, puściłem i czekałem aż opadnie :D Taka zabawa wskaźnikiem :cool2:
Po takim zabiegu wskazówka przestała drgać. Teraz się ładnie płynnie podnosi, tak jak się silnik nagrzewa i staje lekko przed połową :D A jak się przyjrzeć to nawet widać moment jak termostat otwiera. Tak więc wskaźnik naprawiony :D Przejechałem już tak koło 500km i jest dobrze :cool2: A teraz od pukania w szybkę nawet nie drgnie :D
PaWeLeK_E30

Post numer:#42  Postprzez slon » 20 lip 2007, o 11:47

Siema, tez mam problem z chlodzeniem, tyle ze nie moglem nigdzie doczytac czy sprzeglo visco jest w jaklis sposob jeszcze sterowane elektryka? Chodzi mi o to czy przy zbyt wysokiej temp. wody, wiatrak jest zasilany silnikiem elektrycznym czy tylko przez sprzeglo. Kupilem e30 za 1 euro, ktora ma full bledow w elektryce i zauwazylem, ze wiatrak sie nie zalancza. Wszystkie inne usterki wykluczylem, nawet chwilowo jezdze bez termostatu na pelnym obiegu, bo go sprawdzalem, z gory dzieki
slon

Post numer:#43  Postprzez jackx-36 » 20 lip 2007, o 17:23

slon,wisko nie ma zadnego zasilania elektrycznego :nienie: , jedynym wyjątkiem jest wersja z klimatyzacją wtedy jest zamontowany z przodu chłodnicy dodatkowy wiatrak elektryczny :cool2:
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#44  Postprzez WojtasTbs » 20 lip 2007, o 19:59

uu ja tu wiedze ze nie tylko ja miałem problemy z chłodzeniem
na początku miałem tez problem ..pojezdziłem na 1 i 2 chwile dosłowinie 15 min wskazówka była juz na czerwonym polu tez nie wiedziałem co to jest ..zakupiłem uszczelke pod głowice ale płyn z chłodnicy na szczescie nie ubywał nastepnie odpowietrzyłem silnik dalej sie grzał zaspawałem wisko co prawda było juz lepiej ale kurde te wycie z silnika mniej mocy i inne kwestie ehh nie był to dobry pomysł sprawdziłem ponownie stan płynu (nieubywał hihi) uszczelka na 100% była dobra ....zakupilem visco takie za 230 zł wymieniłem i wiecie co????
kurde mol :cool2: to było to teraz jest jak powinno byc
sprzedam uszczelke nowa nieropakowana pożadnej firmy....
jezeli jest nadmierme chłodzenie visco w 75% załatwi problem
mój silnik 1.8 (m40) - jest dobrze
pozdro 600 :bag:
WojtasTbs

Post numer:#45  Postprzez adamus » 21 lip 2007, o 20:35

witam!!
kontynuujac temat zrobiłem visco, wszystkie uwszczelki i co sie dało jezeli chodzi o chłodzenie i nic...juz nie wiem czy to czujniki czy to sam wskaznik, rozebrałem dzis licznik pobawiłem sie wskazówka zobaczyy co bedzie ps.ostatio zaczeły mi skakac wskaziniki od paliwa obrotów i wlasnie temp jak pukne w lucznik.inna sprawa sprawdzałem dzis ta temp odkreciłem korek od chłodnicy odpaliłem auto było ponad 3 kreske wskazówka z wody sie dymiło obieg był to woda w chłodnicy pływała hehe :) dodawałem gazu to sie pieniła nie wiem czy do dobra oznaka.wisko sie nie właczyło na tej 3 krece ogolnie włacza sie dopeiro ponad 3 ale to tylko jak jest np na 3 tys obrotów samo od siebie nie.powiem wam ze jak lubiałem e30 tak teraz sie troche zraziłem bo pracuje naprawiam a tu nie ma zadnych efektów.juz nie wiem co mam robic sam poradzcie bo ja normalnie oddam na puszki do konserw :D

pozdrawiam
adamus

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie