[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

320 ciężko pali:(

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

320 ciężko pali:(

Post numer:#1  Postprzez Prz » 12 cze 2007, o 18:59

Witam serdecznie ,
od 1,5 miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem bmw e30 320i touring z 1988 roku i od poczatku mam problem z odpalaniem - mianowicie kiedy auto postoi to muszę ją dość długo kręcić żeby odpalić , takiego problemu nie mam kiedy np. odpale ją moment po zgaszeniu(bardzo ładnie odpala) czasami stoi nie odpalana cały dzień i przychodzę odpalam za pierwszym a czasami muszę kręcić ją bardzo długo. Filtr paliwa jest wymieniony.
Bardzo proszę o pomoc - może ktoś miał podobny problem.......
Prz

Post numer:#2  Postprzez jackx-36 » 12 cze 2007, o 20:37

jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez rasend23 » 12 cze 2007, o 23:50

Więc tak ja miałem taki sam problem i okazało sie że miałem pęknięty wąż od filtra powietrza i łapał lewe powietrze dlatego tak ciężko paliła.
rasend23

Post numer:#4  Postprzez Prz » 13 cze 2007, o 11:42

jackx-36 napisał(a):najpierw poszukaj :cool2:
http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?t=533

A właśnie , że szukałem :P i podany przez Ciebie post dotyczy odwrotnej sytuacji - autko źle pali na ciepłym a u mnie żle pali na zimnym silniku
Prz

Post numer:#5  Postprzez gromozur » 13 cze 2007, o 22:41

a masz moze tam lpg??
gromozur

Post numer:#6  Postprzez Prz » 13 cze 2007, o 23:32

gromozur napisał(a):a masz moze tam lpg??

nie , moja e30-stka nie ma , nie miała i mieć nie będzie gazu
Prz

Post numer:#7  Postprzez robman » 14 lip 2007, o 21:17

sprawdź przewody zapłonowe i świeczki
robman

Post numer:#8  Postprzez maaaad » 19 lip 2007, o 17:21

Hey Prz, poradziłeś sobie z tym jakoś? Bo moja idiotka też nie chce palić niekiedy, czasami wręcz gaśnie w trakcie jazdy i baaardzo ciężko odpala wtedy.
maaaad
Magister

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#9  Postprzez sutores » 21 lip 2007, o 11:20

z tego co mówisz wynika że mozesz miec uszkodzony zaworek zwrotny na pompie paliwa(chociaz nie wiem czy w tym samochodzie tak to jest rozwiazane) ale jak auto dlugo nei chodzi to spada cisnienie w układzie paliwowym i dlatego jest problem z odpaleniem, po krotkiej przerwie w pracy silnika odpala odrazu bo cisnienie sie nie zdazy obnizyć
sutores

Post numer:#10  Postprzez maaaad » 22 lip 2007, o 21:56

Miałem podobny problem i sobie z nim chyba poradziłem (tfu, tfu, żeby nie zapeszyć :D ).
U mnie przyczyną był przekaźnik od pompy paliwa (z tego, co rozkminiłem, odpowiada on również za silnik krokowy). Po zdjęciu obudowy z tego przekaźnika, podgiąłem trochę nóżkę, żeby łatwiej łapał. Założyłem obudowę, zalepiłem silikonem i zobaczymy, na razie zdaje egzamin. Ale przyczyn trudnego odpalania może być chyba sporo.
Pozdrawiam.
maaaad
Magister

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie