[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

może byście coś polecili?

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

może byście coś polecili?

Post numer:#1  Postprzez gnatek » 25 paź 2008, o 18:34

witam mam pytanko dla niektórych może idiotyczne
ale ja się nie bardzo znam jest tak mam centralny na kluczyk
a chciał bym na pilota co jest mi potrzebne i jak to się zakłada
a może byście coś polecili?
gnatek

Post numer:#2  Postprzez jaro111 » 25 paź 2008, o 20:09

potrzebujesz tzw. alarm... centralke z pilotem a podlaczenie tego wszystkiego bedzie na instrukcj w pudelku... nic strasznego pozdro
jaro111

Post numer:#3  Postprzez gnatek » 17 lis 2008, o 12:52

Witam ponownie kupiłem centralkę z pilotem podłączyłem ją pod siłownik od klapy bagażnika i do póki nie zamontuje go z powrotem to jest Oki, czyli i otwiera i zamyka moją bibi, ale jak tylko siłownik wróci na miejsce to autko się otwiera, ale już nie zamyka :mad2: trzeba dopychać palcem siłownik, ale co ciekawe to wszystko jest Oki z kluczyka otwiera i zmyka bez interwencji palcem przy zamontowanym siłowniku :duh: macie może jakiś pomysł na to
gnatek

Post numer:#4  Postprzez Krissek » 17 lis 2008, o 13:03

Pod siłownik od klapy bagażnika? Przecież to jest slave, a sterownie całością musi być z mastera, który jest w drzwiach kierowcy :)
Master musi dać sygnał wszystkim innym, że mają działać :)
Krissek

Post numer:#5  Postprzez gnatek » 17 lis 2008, o 16:01

Czyli jak podłączę pod drzwi kierowcy problem zniknie ?
gnatek

Post numer:#6  Postprzez Krissek » 17 lis 2008, o 16:10

Jak na moje oko oczywiście - master nie ma informacji, że ma zamykać całość (no bo i skąd ma je mieć?), więc pamięta poprzednią pozycję. Jak podepniesz wszystko pod mastera (powinien mieć cztery przewody wychodzące) i instalka jest pociągnięta prawidłowo to powinno być OK :)
Jeśli będziesz miał problemy to wal na PW - postaram się pomóc. Ewentualnie jak sobie nie poradzisz to w weekend możesz podjechać do mnie i podepniemy tak, że będzie wszystko działać
Krissek

Post numer:#7  Postprzez kresek » 17 lis 2008, o 16:49

W bagazniku rowniez mozna podlaczyc master gdyz ma on funkcje zamykania i otwierania. choc nie powiem ze rowniez zakladalbym w drzwiach. Wg mnie masz albo zle/nie podpiety sygnal otwierania, badz masz za malo miejsca aby ustawic zamykanie. Nie wiem jak masz rozwiazane?
kresek

Post numer:#8  Postprzez Krissek » 17 lis 2008, o 16:54

Fabrycznie w bagażniku nie ma mastera z tego co wiem (choć mogę się mylić) a kolega napisał, że wpiął się w zamontowany siłownik z wiązką, więc domniemam że siłowniki już miał. Nie widziałem, żeby ktokolwiek montował mastera w bagażniku, ale dlatego napisałem, że centralkę sterującą trzeba podpiąć pod siłownik z czterema kablami :)
Krissek

Post numer:#9  Postprzez gnatek » 17 lis 2008, o 17:06

Z tego, co pamiętam to przy tym siłowniku jest 6 kabli niebieski dwa zielone i jeszcze parę, których nie pamiętam, bo ze sterownika podłączałem tylko dwa jeden właśnie pod zielony a drugi pod niebieski, ale pamiętajmy, że jak siłownik leży luzem w bagażniku to chodzi w obie strony a całe auto nie tylko się otwiera, ale i zamyka natomiast jak jest zamontowane powrotem to już nie i wygląda na to, że niema siły siłownik, ale czemu działa z kluczyka od strony kierowcy zamyka i otwiera bagażnik
gnatek

Post numer:#10  Postprzez Krissek » 17 lis 2008, o 17:11

Nie wiem, musiałbym to zobaczyć. W najgorszym wypadku uniwersalny slave do bagażnika i po sprawie. Jak chcesz to jak pisałem wcześniej - w weekend mogę Ci z tym pomóc
Krissek

Powrót do Elektryka & Oświetlenie