Post numer:#1przez Drukson88 » 16 lis 2008, o 21:00
Witam, mam problem z bezpiecznikiem po wrzuceniu wstecznego biegu. mialem zerwany kabel od czujnika wsteka postanowilem to naprawic i połączyłem kable i zaizolowałem. Bylo wszystko ok po wrzuceniu wstecznego swiatla sie swiecily. wyjechalem z garazu patrze ze nie dzialaja zegary i komputer. doszedlem ze spalil sie bezpiecznik wlozylem nowy o takim samym napieciu 7,5 A i znow wbilem wsteczny i to samo bezpiecznik spalony. ktoś się może spotkał z takim przypadkiem ? prosze o pomoc ! z gory dzieki pozdro
Obejrzyj dokładnie te przewody od wstecznego zaczynając od czujnika gdzieś po drodze musi byc przetarty i dotyka do masy ,często wewnątrz samochodu przy tunelu dotyka lewarka zmiany biegów i się przeciera.
Post numer:#8przez MisiekE30 » 16 lis 2008, o 23:26
Ja mam podobny problem z swiatłem cofania. Mianowicie wyjmowałem Panowie ostatnio skrzynie zeby wymienic sprzegło i po wlozeniu jej spowrotem i podpięciu kabli tak jak były nie mam swiatła wstecznego.. co to moze byc ?!
U mnie np. swiatlo wstecznego palilo sie dopiero bo mocnym docisnieciu lewarka. Sprobuj podmienic czujniki,a jak to nic nie da zrob tak jak ja. Pogodz sie z tym
Griegu napisał(a):tz. co jeździmy bez światła wstecznego??
mam dokladnie to samo :p juz 2 miesiac latam bez ;P
czujnik jest ok... kabel od lewarka do czujnika sprawdzony i zrobiony nowy... niewiem w ktorym momecie jest zwara ;/ jak sie wezeme to puszcze nowy od bezpiecznika do lampy...