[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Palący sie bezpiecznik po wrzuceniu wstecznego.

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Palący sie bezpiecznik po wrzuceniu wstecznego.

Post numer:#1  Postprzez Drukson88 » 16 lis 2008, o 21:00

Witam, mam problem z bezpiecznikiem po wrzuceniu wstecznego biegu. mialem zerwany kabel od czujnika wsteka postanowilem to naprawic i połączyłem kable i zaizolowałem. Bylo wszystko ok po wrzuceniu wstecznego swiatla sie swiecily. wyjechalem z garazu patrze ze nie dzialaja zegary i komputer. doszedlem ze spalil sie bezpiecznik wlozylem nowy o takim samym napieciu 7,5 A i znow wbilem wsteczny i to samo bezpiecznik spalony. ktoś się może spotkał z takim przypadkiem ? prosze o pomoc ! z gory dzieki pozdro
Drukson88

Post numer:#2  Postprzez Griegu » 16 lis 2008, o 21:12

o kurde na 100% masz cos powalone w instalacji... napewno dobrze podłaczyłeś czujnik??
Griegu

Post numer:#3  Postprzez Drukson88 » 16 lis 2008, o 21:15

Griegu napisał(a):o kurde na 100% masz cos powalone w instalacji... napewno dobrze podłaczyłeś czujnik??

mysle ze dorze bo kabel byl zerwany w polowie i połączylem je poprostu zgodnie z kolorami tam sa tylko 2 kable wiec niemoze byc zle
Drukson88

Post numer:#4  Postprzez Griegu » 16 lis 2008, o 21:22

kurcze i nic takiego wcześniej sie nie działo :P hehe bardzo dziwne :duh:
Griegu

Post numer:#5  Postprzez Escobar » 16 lis 2008, o 21:38

Obejrzyj dokładnie te przewody od wstecznego zaczynając od czujnika gdzieś po drodze musi byc przetarty i dotyka do masy ,często wewnątrz samochodu przy tunelu dotyka lewarka zmiany biegów i się przeciera.
Escobar
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#6  Postprzez Griegu » 16 lis 2008, o 21:45

no i prawdopodobnie tak jest :P

ja za to mam problem bo mi wogóle sie nie pali światło, podłaczenie dobre 100%, bezpieczników nie wysadza, a zostaje tylko chyba zepsuty czujnik :mad2:
Griegu

Post numer:#7  Postprzez kresek » 16 lis 2008, o 22:47

Albo wytarty walek od czujnika. Czujnik moze byc dobry a ten walek nie styka dobrze do czujnika. ja tak mialem w jednej sztuce
kresek

Post numer:#8  Postprzez MisiekE30 » 16 lis 2008, o 23:26

Ja mam podobny problem z swiatłem cofania. Mianowicie wyjmowałem Panowie ostatnio skrzynie zeby wymienic sprzegło i po wlozeniu jej spowrotem i podpięciu kabli tak jak były nie mam swiatła wstecznego.. co to moze byc ?!
MisiekE30

Post numer:#9  Postprzez Griegu » 17 lis 2008, o 10:07

kresek napisał(a):Albo wytarty walek od czujnika. Czujnik moze byc dobry a ten walek nie styka dobrze do czujnika. ja tak mialem w jednej sztuce

co ja w takim razie mam zrobic?? :cho:
Griegu

Post numer:#10  Postprzez kresek » 17 lis 2008, o 16:53

U mnie np. swiatlo wstecznego palilo sie dopiero bo mocnym docisnieciu lewarka. Sprobuj podmienic czujniki,a jak to nic nie da zrob tak jak ja. Pogodz sie z tym :D
kresek

Post numer:#11  Postprzez Griegu » 17 lis 2008, o 17:14

kresek napisał(a):a jak to nic nie da zrob tak jak ja. Pogodz sie z tym :D

tz. co jeździmy bez światła wstecznego?? :P
Griegu

Post numer:#12  Postprzez Drukson88 » 17 lis 2008, o 22:52

no ja latam bez wsteka i dzis bawaria przeszla przeglad ;DDD
Drukson88

Post numer:#13  Postprzez Griegu » 17 lis 2008, o 22:54

i co nie dopierdzielili się?? :P czy ma kolega znajomości :mrgreen:
Griegu

Post numer:#14  Postprzez MrUw@ » 17 lis 2008, o 23:59

Griegu napisał(a):tz. co jeździmy bez światła wstecznego?? :P

mam dokladnie to samo :p juz 2 miesiac latam bez ;P

czujnik jest ok... kabel od lewarka do czujnika sprawdzony i zrobiony nowy... niewiem w ktorym momecie jest zwara ;/ jak sie wezeme to puszcze nowy od bezpiecznika do lampy...
MrUw@

Post numer:#15  Postprzez macko86 » 18 lis 2008, o 11:28

Pocieszyliscie mnie;D Nie jestem sam bez wstecznego;D
macko86

Następna strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie