[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Brak odcięcia zapłonu^^

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Brak odcięcia zapłonu^^

Post numer:#1  Postprzez Maxis300 » 18 lis 2008, o 22:20

Wczoraj tak jak zwykle wracajac do domu zaparkowałem pod chatą, gasze swiatła, wyłaczam radio i wyłaczam stacyjke a tam zong :jum: silnik pracuje jakby go kluczyk nie dotyczył :bag: prad normalnie odcinał a silnik pracował^^ Zgasiłem ją biegiem :twisted: i ku zdziwieniu kluczyk w reku a kontrolki sie pala tak jakby na zapłonie stała^^ a jak juz wczesniej mowilełem pozostały osprzet został odciety od produ oprucz silnika :shock: nie chciało mi sie grzebac przy tym tymbardziej ze była juz 22 :twisted: to odłaczylem tylko akumulator by sie nie rozładował....

z rana odpalam, gasze bez problem.... tylko nie wiem jak długo jak takie cuda sie dzieja :mad2:

co dopowiada za gaszenie silnika?? moze ktos podpowie o co w tym chodzi...
Maxis300

Post numer:#2  Postprzez kresek » 18 lis 2008, o 22:23

Byc moze sie ktorys przekaznik zawiesil. Popatrz w rozpisce ktory za to odpowiada jest na forum :D
kresek

Post numer:#3  Postprzez Strzelba » 18 lis 2008, o 22:28

a sprawdz czy nie wyrobila sie kostka od stacyjki to co jest mieczy stacyjka a wiazka elektryczna
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18

Post numer:#4  Postprzez Maxis300 » 18 lis 2008, o 22:31

Pierwszy raz mam taki przypadek.... ale samo sie odziwo naprawilo tylko pytanie na jak długo :twisted: wczesniej nie bylo zadnych problemow... dzis odpalalem pare razy i chodzi bez zarzutu... wiec kostka mysle ze odpada :evil:
Maxis300

Post numer:#5  Postprzez kresek » 18 lis 2008, o 22:44

mi tez sie wydaje ze kocha odpada bo rano po podlaczeniu aku dalej swiecily by sie kontrolki. Mogly sie przygrzac styki na przekazniku, zewrzec a jak wystygly puscily. Tak mysle:)
kresek

Post numer:#6  Postprzez Strzelba » 18 lis 2008, o 23:26

kresek napisał(a):bo rano po podlaczeniu aku dalej swiecily by sie kontrolki

a wcale nie
z tego co wiem to kostka ma dwa obwody i dlatego jak sie wyjmie kluczyk to nie odcina zaplony najlepiej sie sie jeszcze tak stanie ze nie odetnie zaplony to rozpiac kostke od instalecji el i bedzie wiadomo ci i jak
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18