[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

pod??czenie el. szyb TY?

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

podłączenie el. szyb TYŁ

Post numer:#1  Postprzez matisik » 21 lis 2008, o 21:54

witam, wiem ze temat o szybkach już był, ale tam jest raczej o ogólnym założeniu instalacji, ja mam problem z podłączeniem tylnego przycisku. Sytuacja przedstawia się tak:
ObrazekObrazek
czy ktoś może podłączyć mi te kabelki na rysunku tak, jak należy? Chodzi mi oczywiście tylko podłączenie kabelków w drzwiach do przycisku
matisik

Post numer:#2  Postprzez turek63 » 22 lis 2008, o 01:26

npisalem tobie na gg :) ale napisze jeszcze tutaj :) jak chcesz to ja mam tylna czesc wiazki i wiazki do drzwi i boczki w tylne drzwi pod elektryke :) mozemy sie dogadac :) bo po co kombinowac i utrudniac sobie zycie :) pozdrawiam
turek63
Uczeń

Moje BMW: 325
Nadwozie: Sedan
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 330i
Nadwozie: Touring
Silnik: M54b30
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez kresek » 23 lis 2008, o 09:59

Dalej chcesz zeby to podlaczyc?
kresek

Post numer:#4  Postprzez matisik » 23 lis 2008, o 11:35

taaak, szkoda mi kasy na kilka kabelków...
matisik

Post numer:#5  Postprzez kresek » 23 lis 2008, o 11:55

To powiedz tylko skad masz te oznaczenia na przyciskach gdzie +/- +/- + - -? Czy tak bylo w jakiejs instrukcji?

[ Dodano: 23-11-2008, 11:07 ]
Obrazek
Obrazek

[ Dodano: 23-11-2008, 11:11 ]
Nozki +/- podlaczasz do silniczka zamiennie tzn. podlacz jezeli nacisniesz pozycje "zamykaj" a bedzie szla szyba na dol to zamien miejscami przewody na nozkach. Srodkowy + podlaczasz do przycisku blokowania, a drugi od przycisku przez bezpiecznik do +. Nozki oznaczone - mostkujesz i do masy. Analogicznie z drugiej strony
kresek

Post numer:#6  Postprzez matisik » 23 lis 2008, o 14:30

kresek, troche to nie tak, z przycisku na przodzie idą dwa kabelki, jak podłącze ja z silniczkiem to silniczek chodzi elegancko. Idzie jeszcze jeden + przechodzący przez blokade. To daje nam wchodzące trzy przyciski. Teraz to trzeba tak podłączyć żeby chodził przycisk z tyłu i silniczek...
matisik

Post numer:#7  Postprzez kresek » 23 lis 2008, o 17:20

kurcze nie rozumiem niestety:( wal na gg 10966139 bedzie szybciej
kresek

Powrót do Elektryka & Oświetlenie