[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

nie odcina zapłonu przy 6,5 tys obr

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

nie odcina zapłonu przy 6,5 tys obr

Post numer:#1  Postprzez automaniak » 25 lis 2008, o 11:16

jak w temacie m20b20 nie odcina zapłonu..... dlaczego??
Ostatnio edytowano 25 lis 2008, o 22:38 przez automaniak, łącznie edytowano 1 raz
automaniak

Post numer:#2  Postprzez Krissek » 25 lis 2008, o 11:34

I to Cię martwi? Ja raczej bym się cieszył :)
Ale wracając do tematu: pewnie masz założony jakiś dorabiany chip, który zdjął odcinkę
Krissek

Post numer:#3  Postprzez Enzo » 25 lis 2008, o 12:59

Ja bym sie takim czyms martwil
Obrazek
Enzo
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#4  Postprzez maaaad » 25 lis 2008, o 21:06

automaniak, ale masz na myśli teraz jazdę na benzynie czy na lpg? :x
maaaad
Magister

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#5  Postprzez automaniak » 25 lis 2008, o 22:40

nie odcina ani na benzynie, ani na gazie... mnie to martwi bo nie chce przewinąć silnika, a poprzednikowi co posiadał tą e30 się zdarzyło koszty w naprawie nie małe... :jawdrop:
automaniak

Post numer:#6  Postprzez szalwi » 25 lis 2008, o 22:56

Witam....Ja wam cos powiem. Ostatnio kupilem E30 (I jestem z tego baaaardzo dumny:)) ale jest na lpg a z tego co SŁYSZAŁEM to wszystkie instalacje maja zdjete odciecie. Ostatnio troszke przesadzilem z obrotami i strzalka wyskoczyla ponad skale...ja sie tylko ciesze ze moj silniczek przezyl :thu: ...NIgdy wiecej tego niezrobie bo glowice bede mial na kolanach
Obrazek
szalwi
Inżynier

Moje BMW: 320
Nadwozie: Coupe
Silnik:
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#7  Postprzez automaniak » 26 lis 2008, o 15:53

z tego co się dowiedziałem to brak pokrywki od gniazda (tam gdzie się kasuje inspekcje) powoduje brak odcięcia zapłonu.... co o tym sądzicie??
automaniak

Post numer:#8  Postprzez Krissek » 26 lis 2008, o 16:16

automaniak napisał(a):z tego co się dowiedziałem to brak pokrywki od gniazda (tam gdzie się kasuje inspekcje) powoduje brak odcięcia zapłonu.... co o tym sądzicie??

COOOOOOO :duh: :duh: :duh: A założenie spojlera dtm powoduje, że e30 lata :mrgreen: Dawno się tak nie uśmiałem....
Krissek

Post numer:#9  Postprzez MrUw@ » 26 lis 2008, o 18:48

ja mam pokrywke i tez mi nieodcina :P (może to dlatego ze kiedys ta pokrywka była scigana przezemnie ?? :jum: ) :D

A tak serio ja mam papierki po jakis niby dojcze czipie do silnika i odcinki tez niemam ani na BP ani na LPG kreciła sie kilka razy do około 7k i jakos zyje ;))
MrUw@

Post numer:#10  Postprzez automaniak » 26 lis 2008, o 20:28

COOOOOOO :duh: :duh: :duh: A założenie spojlera dtm powoduje, że e30 lata :mrgreen: Dawno się tak nie uśmiałem....

widać że wyśmiać kogoś to potrafisz, gorzej coś doradzić..... Krissek :lol:
automaniak

Post numer:#11  Postprzez medoff » 8 gru 2008, o 21:52

MrUw@ napisał(a):A tak serio ja mam papierki po jakis niby dojcze czipie do silnika i odcinki tez niemam ani na BP ani na LPG kreciła sie kilka razy do około 7k i jakos zyje ;))

mi tez kilka razy zdarzylo sie wyjsc ze wskazowka poza skale... nawet nie wiedzialem ze to moze sie objawiac czyms powaznym... :P

szalwi napisał(a):..NIgdy wiecej tego niezrobie bo glowice bede mial na kolanach

a konkretnie o co chodzi z tą glowicą?? jakie moga byc przyczyny wyjcia poza skale??

oczywiscie wiecej tego nie bede robil :oops: ale pytam tak z ciekawosci.
medoff
Uczeń

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#12  Postprzez rekin81 » 8 gru 2008, o 22:43

Moim zdaniem wina braku odcinki leży po stronie chipa w komputerze bo jak wiadomo to od niego zależy czy jest odcinka i przy jakich obrotach.

Co do kręcenia silnika powyżej obrotów odcinki to myślę że tak od razu nic się nie powinno stać. M10 przy redukcji z 4-ki na 2-ke potrafi zblokować koła i nic się nie dzieje z silnikiem.
W m40 albo m20 po takim czymś pewnie poleciał by rozrząd.
rekin81

Post numer:#13  Postprzez MrUw@ » 8 gru 2008, o 23:42

ogolnie przy zawysokich obrotach albo przytrze sie silnik (w silnikach z paskiem rozrzad moze dostac w tyłek) a tak to niewiem no korby mogą sie poplątać bo to jednak spora predkosc obrotowa jest... ale inaczej jezeli krecimy silnik na biegu jałowym a inaczej jezeli idzie rozpedem w czasie jazdy ... nigdy niezabilem silnika przkeraczając odcinke wiec niewiem ale pewnie niejest ciezko to zrobic...
MrUw@

Post numer:#14  Postprzez apply » 9 gru 2008, o 01:27

no jak się sporo przeholuje z gazem poza odcinkę, to może się zdarzyć, że tłoki zaczną domykać zawory (bo sprężyny nie będą nadążać) :P a wtedy to już nie będzie tak wesoło...
apply
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#15  Postprzez e30kowal » 9 gru 2008, o 01:44

Nie piszcie głupot! Silniki BMW to nie jakieś purchlaki żeby się psuć od małego przekręcenia :twisted:
Ale tak poważnie, to kilka razy zdarzyło mi się wyjść na LPG poza 6500obr/min. Ale jeszcze lepsze co kiedyś wytworzyłem to zapięcie dwójki przy ok 110-120km/h, chcąc zredukować z 5 na 4 za mocno pociągnąłem do siebie, wskazówka obrotomierza wystrzeliła jak z procy.
Teraz myślę, że miałem chyba dużo szczęścia. Silnik nie wyskoczył spod maski i nic sie nie zepsuło.
e30kowal

Następna strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie