[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Przepływomierz??

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Przepływomierz??

Post numer:#1  Postprzez Yankes » 5 gru 2008, o 23:31

Na paliwie silnik obojętnie czy ciepły czy zimny nagle podczas jazdy traci moc . Nie reaguje na wcisnięty pedał gazu tak jak by coś hamowało silnik wogóle wydaje mi się że silnik pali wtedy na 3 gary chodzi bardzo nie równo ale gdy odpuszczam gaz na chwilę łapie obroty ale ma i tak za mało mocy żeby ruszyć z miejsca. Na lpg wszystko ustępuje.W ostatnim czasie były wymieniane kable i kopułka przepływomierz też sprawny . Paliwo zawsze tankowane na jednej i tej samej stacji bp i nigdy nie było problemu . Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie ale problem wystąpił pierwszy raz gdy temperatura była ok 0 st.Pojawil sie kolejny problem.
szarpanie na LPG . Bylem u mechanika i stwierdzil ze na 99.9 % wg niego winny jest uszkodzony przeplywomierz .gdy wystepuje "szarpniecie " ekonomizer wskazuje 0 a pozniej wraca na poprzedna pozycje . czy uwazacie ze to wina przepływki ?? i czy mozliwe jest zeby padla od LPG ?? Jestem zalamany ... mam auto od lipca i chcialem je doprowadzic do idealnego stanu . Zrobione bylo juz wszystko a teraz znow sie zepsulo. Ten mechnik stwierdzil ze mimo ewentualnej wymiany przepływki po pewnym czasie bedzie to samo bo jest na anty wybuchu zwezka i przez nia przeplywka swiruje.Poradzcie cos prosze ... potzrebuje samochod jak najszybciej sprawny .
Yankes

Post numer:#2  Postprzez Jakub.j » 5 gru 2008, o 23:55

Yankes napisał(a):potzrebuje samochod jak najszybciej sprawny
he he... jak kazdy...

mozliwe ze przeplywka... tez mialem podobnie... ale moze byc tez np czujnik walka, lub inny, moze cewka swiece.... najlepiej pod kompa podlączyc i zobaczyc co pokaze.

a masz gaz/?? bo w profilu zaznaczyles ze nie......??
Jakub.j

Post numer:#3  Postprzez Pinky » 5 gru 2008, o 23:57

z samym paliwem to radzilbym wymienic filtr paliwa, czsami sie zapycha i tak to wyglada, ja tak mialem w swoim E30, objawy byly dokladnie takie same
Pinky
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#4  Postprzez Yankes » 6 gru 2008, o 00:03

Tak jest gaz BRC załozony ok 2 mc temu. Czy mozliwe jest zeby to gaz zniszczyl przeplywomierz??i czy mozliwe jest ze po zmianie przeplywki znow pod wplywem gazu dojdzie do awarii??
Yankes

Post numer:#5  Postprzez Jakub.j » 6 gru 2008, o 00:05

jasne!!

dobty stral i po przeplywce!
Jakub.j

Post numer:#6  Postprzez Yankes » 6 gru 2008, o 00:06

Fakt strzał byl zrzucilo gume na dolocie ale potym okolo miesiaca nic sie nie dzialo .Profil uzupelniony.
Yankes

Post numer:#7  Postprzez Jakub.j » 6 gru 2008, o 00:08

Yankes napisał(a):strzał byl
cos sie poluzowalo i w koncu "odpadlo"........................
Jakub.j

Post numer:#8  Postprzez Yankes » 6 gru 2008, o 00:10

Ale co masz na mysli ??

[ Dodano: 05-12-2008, 23:17 ]
Czy od zwezenia przeswitu w dolocie moze przeplywomierz swirowac??Czy po zmianie przeplywki ,bez strzału ( planuje zalozyc blos) jest mozliwe uszkodzienie przeplywomierza??
Yankes

Post numer:#9  Postprzez domin777 » 6 gru 2008, o 00:24

Kurde! Ja mam trzecią e30 i niestety jak znajdziesz mechanika co zamontuje gaz i da gwarancje na wszystko to jade tam ! Pierwsze auto to 325 89 r i gaz-zwykła instalacja najpierw strzelił rozwalił przepływkę -potem po naprawie okazało sie ze gazownik przykrecił dawke i poszła głowica -oczywiści absolutnie winy gazu nie było :D ... Drugie auto 318is 91 gazownika miesiąc szukałem-nie powiem założył instalację z kompem wszystko ok-niestety raz zatankowałem na stacji xxx-strzał i po przepływce-podobno bardzi delikatna w IS - h.. z tych wszystkich oszczędności. Dlatego teraz mam Is z niemiec 90r i jest to najlepszy silnik super osiągi w porównaniu do spalania i nigdy wiecej gazu-jaby nie robił w bmw na gazie nie zaoszczędzisz!!!!!!!!!!!
domin777

Post numer:#10  Postprzez Jakub.j » 6 gru 2008, o 00:27

Yankes napisał(a):Czy od zwezenia przeswitu w dolocie moze przeplywomierz swirowac??
NIE

ale jezeli zwezka jest za duza to moze niemiec mocy i moze za duzo palic

Yankes napisał(a):Czy po zmianie przeplywki ,bez strzału ( planuje zalozyc blos) jest mozliwe uszkodzienie przeplywomierza??
w zasadzie nie,ale zeczy sie psują i moze masz pecha.... a jak zakladales uzywke to tez niewiadomo na jle zuzyta byla.

moze powymieniaj filtry i sprawdz cisnienie paliwa... tez jest to mozliwa przyczyna.
Jakub.j

Post numer:#11  Postprzez Yankes » 6 gru 2008, o 00:28

szkoda ze wczescniej nie poruszylem tego tematu... nie zakladal bym gazu a teraz nawet nie sprzedam instalacji ... bo komu ...

[ Dodano: 05-12-2008, 23:31 ]
Dzis jak bylem u tego mechanika to niby na gazie chodzil rowno ale na paliwie przerywal i tak jak by palil na 3 gary

[ Dodano: 05-12-2008, 23:34 ]
szczerze to juz sam nie wiem co robic .Zmienic przeplywke i wymontowac instalacje czy sprzedac cale auto ... Szkoda pracy i pieniedzy wlozonych ...
Yankes

Post numer:#12  Postprzez max325 » 6 gru 2008, o 01:08

Odepnij przeplywke. Komp wejdzie w tryb awaryjny i zobaczysz czy bedzie roznica. Po odpieciu przeplywki powinien nie wkrecac sie dobrze na obroty oczywiscie na benzynce a nie na jakims junkersie! Na gaziwie powinien smigac ok.
Pozdro
Nigdy nie jedź szybciej.. niż twój Anioł Stróż potrafi latać..
max325
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#13  Postprzez jackx-36 » 6 gru 2008, o 08:22

booo trzeba było ząłożyś sekwencje a nie jakis "badziew" i nie było by zadnych problemów .
Yankes podmień przepływke ze sprawnego i spradż, po założeniu blosa i dobrej regulacji powinno byc wszystko O.K.
domin777, znam takiego gazownika , jest polecany i juz duuuzo beemek zrobił , ale oczywiscie na sewkencji, sam robiłem u niego IS-a ( jakies 1,5 roku temu) ŻADNYCH problemów
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#14  Postprzez Yankes » 6 gru 2008, o 14:24

Po odpieciu przeplywki silnik gasnie .
Yankes

Post numer:#15  Postprzez emo320 » 6 gru 2008, o 14:42

jak pod odpięciu przepływki silnik gaśnie to przepływka jest dobra
emo320