[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

OBC duży do wąskiej

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

OBC duży do wąskiej

Post numer:#1  Postprzez michaś » 24 lis 2008, o 00:46

mam pytanie czy ktoś może zakładał duży kom. OBC do wąskiej lampy w miejsce gdzie jest seryjnie zegarek analogowy??czy jest tragedia to założyć a jeśli nie to jak ugryść temat??żeby oczywiście wszystko działało poprawnie i spełniało swoją funkcje.
pozdrawiam
michaś

Post numer:#2  Postprzez kresek » 24 lis 2008, o 10:07

Musisz kupic caly komplet,tj obc, komputer, wiazke, manetke, czujnik temp, gong i podlaczyc do licznika. Tylko najlepiej znalezc z koscia do odpowiedniego modelu rozpiska jest gdzie na forum. Zalozenie nie stwarza wiekszych problemow.
kresek

Post numer:#3  Postprzez michaś » 24 lis 2008, o 11:16

a robiłeś to może u siebie w kabrio??
michaś

Post numer:#4  Postprzez Paul » 24 lis 2008, o 12:00

szukaj, wszystko już było
Paul
Profesor

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#5  Postprzez bekkouche » 16 gru 2008, o 01:35

Ja mam w ogóle inaczej, bo mam OBC, ale przy lusterku wewnętrznym na podsufitce. To standard, czy jakaś przeróbka?
bekkouche

Post numer:#6  Postprzez Paul » 16 gru 2008, o 02:20

Jeśli Twój "OBC" wygląda tak:

Obrazek

to... to nie jest OBC, tylko "Check panel" pokazujący diagnostykę auta, braki w płynach olejach, uszkodzone światła, itp

OnBoardComputer to nazwa tylko na 2 modele komputerków z prawej strony radia.
Paul
Profesor

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#7  Postprzez bekkouche » 16 gru 2008, o 07:02

Kurna jak ja mało wiem... :cry:
bekkouche

Post numer:#8  Postprzez max325 » 16 gru 2008, o 17:45

Siema. Wszystko pasuje jak nalezy. Mam u siebie w obecnej waskiej OBC II ktore sam osobiscie zakladalem prosto z szerokiej. Pozdrawiam
Nigdy nie jedź szybciej.. niż twój Anioł Stróż potrafi latać..
max325
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#9  Postprzez michaś » 16 gru 2008, o 21:16

duzo motania było??
bo elektryka nie jest moją mocną stroną niestety. opisz jak możesz krok po kroku, napewno wiele osób interesuje ten temat i będą wdzięczni za pomoc. ja również: :D :cool2: :cool2: :cool2:
michaś

Post numer:#10  Postprzez max325 » 16 gru 2008, o 23:14

To jest proste jak jebanie hehe. Odkrecasz liczniki, wyjmujesz radio i odkrecasz zegarek. Od tylu licznikow masz gniazda z roznymi kolorami. Przeciagasz wiazke tak zeby kable od obc do licznikow nigdzie nie wadzily i podpinasz. potem <albo wczesniej jak kto woli> montujesz ten sterownik od immobilajzera do sciany grodziowej <albo gdzie tem chcesz> Przeciagasz wiazke przez gumowe uszczelki <tam gdzies przy kolumnie kierowniczej> do komory silnika. Dokladasz wiazke od OBC do tej co idzie kolo kielicha do lamp i tam zakladasz czujnik od temp zewnetrznej we wlocie powietrza chlodzenia tacz ham.
Kazda kostka ma inny ksztalt i kolor tak wiec nie da sie pomylic. Potem sprawdzasz czy wszystko dziala i skladasz do kupy, a i jeszcze podpinasz gong. ja juz mialem w tapicerce miejsce ale nie wiem jak jest u ciebie.
STRZELBA kiedys robil opis jak ustawic poziom paliwa wyswietlany na kompie i jest gdzies na forum :search: .
Jak cos jeszcze nie bedziesz wiedziec to pisz.
POZDRO
Nigdy nie jedź szybciej.. niż twój Anioł Stróż potrafi latać..
max325
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#11  Postprzez KAMIL » 17 gru 2008, o 15:05

max325 dzięki z poradę :jum: ...biegnę na dół i zakładam bo komplet lezy na siedzeniach a nie wiedziałem jak to ugryźć:D
KAMIL

Powrót do Elektryka & Oświetlenie