[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

ktoś zna ten głośnik do suba?

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

Post numer:#16  Postprzez Wojtek-E30 » 17 gru 2008, o 17:28

Krissek napisał(a):
Taaaa, 1000W to one chyba nawet w najskrytszych przewidywaniach nie mają :duh: Kolejny badziew w stylu no-name... A już najbardziej bawi mnie napis: MADE IN USA :lol:

Niestety ale grubo sie mylisz kolego i o sprzęcie grającym niewiele wiesz - są firmy które jak piszą 1000Wat to jest to 1000Wat a nawet więcej i niestety nie jest to Magnat, Blaupunkt, Boschman czy inny Pioneer.
Jest to starszy model MTXa juz nie produkowany, kosztował chyba cos ponad 150 dolców i ma w RMS koło 400W i jest właśnie Made in USA ( co w dzisiejszych czasach rzeczywiście może budzic wątpliwości ). Tutaj za 150zł. poszły dwa takie głośniki co myśle jest niezłą cena zważywszy na to jaki chłam ofrują nam sprzedawcy za pseudogłosniki w tej cenie.

Tutaj masz nowy model tej firmy trochę mocniejszy ale i cena adekwatna, seria ta sama -
THUNDER :
http://www.allegro.pl/item499657735_mtx ... _raty.html

No i chyba flagowy model ( w tej cenie to chyba no name nie robią ), popatrz na wagę !!!
http://www.audiosklep.pl/t992244-jackhammer-p-1541.html
Wojtek-E30

Post numer:#17  Postprzez zygi1066 » 17 gru 2008, o 21:36

Wojtek-E30 napisał(a):No i chyba flagowy model ( w tej cenie to chyba no name nie robią ), popatrz na wagę !!!
http://www.audiosklep.pl/...mer-p-1541.html

Biere go :D

a co do mojego i tak niewiele się dowiedziałem....
zygi1066
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#18  Postprzez Wojtek-E30 » 17 gru 2008, o 23:13

zygi1066, i tak już masz ten głośnik jak pisałeś więc sam najlepiej ocenisz czy Ci pasuje czy nie - jak nie będzie to pchaj do żyda i kupuj inny.
Wojtek-E30

Post numer:#19  Postprzez patrykg » 18 gru 2008, o 15:02

bnd07 napisał(a):
patrykg napisał(a):te skrzynie NIE grają.... kupcie coś bardziej konkretnego a nie najtańszy chłam z alledrogo...

a masz ze marudzisz???? mam skrzynie z takim głośnikiem, radio clarion i wzmaka boschmana i łoiiii niemiłosiernie. jak sie bardziej podkreci to masaż pleców solidny. także pomimo niskiej ceny polecam

miałem styczność i dlatego mam coś lepszego zapraszam do lektury opcja szukaj tak? jakoś tak....

krissek teraz to się popisałeś... wypowiadasz się że MTX to lipa.... no to jeżeli MTX to lipa to co wg Ciebie jest dobre? bo z tego co powiedziałeś na eco fgreen-ie to do E30 tylko alpine jest słuszny.... uwierz mi że u mnie alpine jest tylko stadium przechodnim tak samo jak i reszta systemu...

odpowiadając na pytania czy mam że marudze napisze co mam

kadio kenwood 5141

głośniki (tutaj lipa wymiana w pierwszej kolejności takie były) jensen LS przód i tył w miejscach fabrycznych z tyłu 16-tki grają pod radiem z pasmem odciętym na 120 przód i 100 tył

wzmak helix daap blue 2 generalnie nic ciekawego przynajmniej jakość w miare pójdzie pod system przedni w przyszłości

sub alpine seria E w obudowie BP 1243 model czy jakoś tak

zasilające bezpośrednio z aku 17mm2 (masa też z pod aku a nie z budy)

puki co to tyle na wiosne będzie się działo coś więcej... tym bardziej że wszystkie zabawki przenosze do kombiaka.
patrykg

Post numer:#20  Postprzez Krissek » 18 gru 2008, o 15:16

patrykg napisał(a):krissek teraz to się popisałeś... wypowiadasz się że MTX to lipa.... no to jeżeli MTX to lipa to co wg Ciebie jest dobre? bo z tego co powiedziałeś na eco fgreen-ie to do E30 tylko alpine jest słuszny.... uwierz mi że u mnie alpine jest tylko stadium przechodnim tak samo jak i reszta systemu...

Nakamichi na przykład :P Dziecko, przestań wkładać mi w gębę jakieś bzdury wyssane z palca, bo mi się rzygać chce jak piszesz o czymś co sam powiedziałeś że to moje słowa... Jak masz problemy natury emocjonalnej to idź się wypałuj i po krzyku :)
Co do tych głośników z całą pewnością dwa nie wiadomo jak jeżdżone MTX za 150pln będą lepsze od nowego Blaupunkta... A świnie latają, nie?
Krissek

Post numer:#21  Postprzez patrykg » 18 gru 2008, o 15:28

Krissek napisał(a):
patrykg napisał(a):krissek teraz to się popisałeś... wypowiadasz się że MTX to lipa.... no to jeżeli MTX to lipa to co wg Ciebie jest dobre? bo z tego co powiedziałeś na eco fgreen-ie to do E30 tylko alpine jest słuszny.... uwierz mi że u mnie alpine jest tylko stadium przechodnim tak samo jak i reszta systemu...

Nakamichi na przykład :P Dziecko, przestań wkładać mi w gębę jakieś bzdury wyssane z palca, bo mi się rzygać chce jak piszesz o czymś co sam powiedziałeś że to moje słowa... Jak masz problemy natury emocjonalnej to idź się wypałuj i po krzyku :)
Co do tych głośników z całą pewnością dwa nie wiadomo jak jeżdżone MTX za 150pln będą lepsze od nowego Blaupunkta... A świnie latają, nie?

nakamichi to radia robi dobre.... głośniki.... nie bardzo chłopaku nie bardzo... wkur..ia mnie u Ciebie ta cwaniakowatośc... wszyscy są źli wg. Ciebie tylko Ty jesteś "elo" też mi powiesz że ludzie z forum są normalni? a na spocie że pojebani wszyscy jak leci... zastanów się zanim odpowiesz żebyś nie musiał żałować... bo moge Ci udowodnić w każdej chwili.... Twoje słowa chłopaku... więc Ty się pałuj... swoim wykresem w hamowni i super ekstra grającym blaupunktem..... P.S. to jak taki kozak jesteś w każdej dziedzinie to co Ty tu robisz? może po porady będziemy pisać do Ciebie bo coś mi się wydaje że wiesz wszystko... a zarazem nic... zresztą.... w :cen: byłeś :cen: widziałeś... skoro makamicho robi najlepszy sprzęt to gratuluje... radia robią dobre ale nei najlepsze...
patrykg

Post numer:#22  Postprzez czort e34 » 18 gru 2008, o 15:45

spokoj Panienki :evil: jak chcecie sie drapac to na pw
czort e34

Post numer:#23  Postprzez Krissek » 18 gru 2008, o 15:45

patrykg napisał(a):ekstra grającym blaupunktem

tak dla ścisłości mam Alpine a nie niebieską kropkę :mrgreen: i przestań chrzanić już bo mi rzygać się chcę jak czytam Twoje posty w których przekręcasz wszystkie moje słowa....

Koniec OT i przesatń się wypowiadać jak nie umiesz inaczej niż tylko obrażając innych
Krissek

Post numer:#24  Postprzez patrykg » 18 gru 2008, o 17:23

Krissek napisał(a):
patrykg napisał(a):ekstra grającym blaupunktem

tak dla ścisłości mam Alpine a nie niebieską kropkę :mrgreen: i przestań chrzanić już bo mi rzygać się chcę jak czytam Twoje posty w których przekręcasz wszystkie moje słowa....

Koniec OT i przesatń się wypowiadać jak nie umiesz inaczej niż tylko obrażając innych

to skoro przekręcam to powiedz mi gdzie moge film wrzucić i link tu wkleić zobaczymy kto przekręca... a że masz alpine to ja wiem... szkoda że BR panie znawca... ale dobra koniec OT
patrykg

Post numer:#25  Postprzez Globi » 19 gru 2008, o 00:21

Panowie spokój bo będą ostrzeżenia i nie robić mi OT !!! patrykg, i Krissek, SPOKÓJ !!
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#26  Postprzez zetor116 » 18 sty 2009, o 23:16

Witam, nie jestem znawcą tematu car audio ale mogę powiedzieć jak gra sprzęt ten który ja słyszałem
Jeśli się nie mylę to mam dokładnie taki zestaw(http://allegro.pl/item532573534_zestaw_ ... ratis.html) skrzyni jestem pewien a wzmacniacza na 80% i mogę powiedzieć że na prawdę gra świetnie jak dla mnie, wcześniej byłem jeszcze po skrzynię http://allegro.pl/item526181075_jbl_126 ... ml#gallery i grała na moim wzmacniaczu na prawdę porażka (nie wiem może za słaby wzmacniacz hmm)
Kolega nie dawno zamówił zestaw ( wzmacniacz deklarowany do skrzyni) http://allegro.pl/item526039076_skrzyni ... 300zl.html i http://allegro.pl/item519311353_soling_ ... p_d_g.html Jak się okazało zestaw jest prawie całkowicie bez użyteczny ponieważ głośnik niskotonowy ma rezystancję 4Ohm natomiast wzmacniacz ma (chyba się to nazywa skutecznośc) 2 Ohm i gdy podkręci głośność to na wzmaku zapala się czerwona dioda i wzmacniacz się wyłancza
Jeszcze inny kolega posiada skrzynię Hertza http://allegro.pl/item526051974_hertz_e ... ml#gallery i wzmacniacz Car power 500W i gra mu to bardzo średnio tzn wszystko zależy od muzyki jakiej słuchasz ale jeśli nie potrzebujesz potęgi basu by od wibracji wał kręcił Ci się w drugą stronę to polecam ten pierwszy zestaw
zetor116

Post numer:#27  Postprzez patrykg » 19 sty 2009, o 03:15

z tą diodą to niech sobie kable zasilające zmieni na lepsze i problem się skończy... lub... szybciej i łatwiej niż pruć znowu instalacje ratować się kondensatorem... będzie po problemie....
patrykg

Poprzednia strona

Powrót do Car Audio & GPS