[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Problem z którym nie moge sobie poradzic

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Post numer:#16  Postprzez kotmen » 21 gru 2008, o 13:23

ja mialem to samo. :mad2: Przewód od ładowania był źle podłączony. Niby zrobiłem kilkaset kilometrów na źle podłączonym przewodzie, a troche jazdy po dołkach i wrrrrrrrrrrr...

w trakcie jakby zwarcie, najpierw światła przygasały przez ok 50 kilometrów. potem traaaach spod maski, iskry szły z akumulatora jak maskę otworzyłem. zabrakło hamulców, świateł, awaryjnych, wspomagania. a ja stałem jak idiota na środku drogi świecąc telefonem żeby mnie kto nie rozjechał :duh:

poruszałem wszystkimi kablami, sprawdzilem klemy... jakos odpalil. później znów to samo. przewidywali najgorsze. szczotki, regulator napięcia, alternator, akumulator....

zatrudniłem brata. zdjąć kable od ładowania, wazelina trchniczna, drobnym papierkiem sciernym przetrzeć. czas pracy: 5 minut.

ŚMIGA :cool2: :cool2: :cool2:

sprawdź wszystko "dookoła" zanim na darmo wyłożyć kase...
http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?t=25764
Do trzech razy moja czarna sztuka! Obadaj!!

Twój komputer źle działa? Sprawdź www.pokomp.pl - Stołeczne Pogotowie Komputerowe
kotmen
Inżynier

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#17  Postprzez czort e34 » 21 gru 2008, o 13:47

szczotki i regulator. złapało mnie to w drodze powrotnej z Belgii. przez połowe drogi zero problemów dopiero jak przekroczyłem granice trach, najpierw kontrolka abs, niedziałające cb i radio, światła az w koncu pompka paliwa i stop. 750 km meczarni :bag:
czort e34

Poprzednia strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie