Dzięki za szybką odpowiedź... chociaż wiem po niej prawie dokładnie tyle samo co przed

Znalezieniem i przeglądnięciem schematów zająłem się przed zadaniem pytania tutaj. Jako że nie znam się na elektryce, to nic mi nie powiedziały. Dodatkowo pod kostkę, w którą wpina się przełącznik mam doprowadzone wszystkie 5 przewodów w identico niebieskiej izolacji, to skąd mam niby wiedzieć, który jest od czego.
Zresztą już mniejsza o to jak to zrobić, żeby działało, bo już mam dość tego samochodu. Jakbym wiedział pół roku temu, że cechą charakterystyczną e30 jest że nic nie można w nim "normalnie" zrobić, czyli założyć, naprawić itp. to byłbym do przodu o dobrych kilka tysiaków i masę straconych nerwów i czasu.
Także na zakończenie jedno pytanie. Jeśli dobrze zrozumiałem, to że ten zakupiony przełącznik świeci non-stop po podłączeniu, spowodowane jest najprawdopodobniej złym (błędnym) doprowadzeniem wiązki? Czyli sam przełącznik (ten zakupiony) jest raczej sprawny, a to że mój pierwszy przełącznik w ogóle nie świeci (w ani jednym ani drugim gnieździe) to coś się w nim przepaliło? Bo jeśli to mógłby być jednak sam przełącznik (wygląda na trochę kombinowany) to mogę go jeszcze odesłać. Z góry dzięx za klarowną odpowiedź.