[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Koszty malowania

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Koszty malowania

Post numer:#1  Postprzez nasa20 » 6 sie 2007, o 20:35

Cześć chciałbym sie dowiedzieć jak na razie orientacyjnie ile może wynieść pomalowanie całego auta innym kolorem? lub nałożenie świeżego lecz tego samego koloru moze ktoś z was już robił kosmetyke całej blacharki swojej Bmki :) dzięki z góry czekam na odp :p dodam ze szukałem tematu na ten temat ale nie znalazłem ....jezeli juz był jakis to prosze o link
nasa20

Post numer:#2  Postprzez Menl » 6 sie 2007, o 20:57

byl znajomy u mnie niedawno i o tym gadalismy. u niego w podkarpackim okolice sandomierza itd za malowanie na ten sam kolor ( czarny ) okolo 800-1000zl + koszt faby okolo 200-300zl wiec 1500 to wielkie max.
w warszawie to nawet sie juz nie pytam :mrgreen:
Menl

Post numer:#3  Postprzez nasa20 » 6 sie 2007, o 21:06

Ooooo no to jeszcze się mieszcze finansowo na taki wydatek :) może maznę ją na czarny metallic bo przypodobał mi się ten kolor zwłaszcza w bmw :)dzięki:)
nasa20

Post numer:#4  Postprzez davidzior » 6 sie 2007, o 22:04

nie zmieniaj koloru auta, pomaluj go na oryginalny kolor, w Krakowie średnio od 1500 do 2000 zł, zależy jaki lakier.
pozdr.
davidzior

Post numer:#5  Postprzez Piter » 7 sie 2007, o 08:32

Ja mam super lakiernika w Grójcu pod Warszawą. Zna się na robocie jak mało kto, prawdziwy fachowiec , ale za robotę krzyczy.......4000 :duh: Fakt, że w sumie warto, bo lepiej mieć dobrze zrobione i więcej zapłacić, niż żeby po roku wyszła ci rdza, albo patałach zrobił zacieki.
Piter

Post numer:#6  Postprzez Globi » 7 sie 2007, o 23:43

tez sie przymierzam do lakierowania swojej e30 są juz lekkie ryski jakieś odpryski od kamieni itp myśle ją polakierować na dwa kolory coś w tym stylu tylko inne kolory i oczywiście coupe lakier sobie kupie, podkład itp i myślę sam to zrobić cena lakieru myślę że nie przekroczy 600zł co o tym myślicie :?:
Obrazek
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#7  Postprzez Strzelba » 7 sie 2007, o 23:46

Globi napisał(a):myślę sam to zrobić

nie nie ja to wole oddac w rece kto sie tym zajmuje i ma do tego odpowiedni sprzet i miejsce pracy
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Kolejne BMW: 318iS
Silnik: M42B18

Post numer:#8  Postprzez Globi » 7 sie 2007, o 23:52

mam kolesia który ma warsztat kiedyś tam pracowałem u niego jako blacharz wiec myślę że dał bym rade tylko problem jest z dwoma kolorami jak je połączyć chodzi właśnie że jak coś tam sobie polakierowałem to był jeden kolor chodzi o połączenie ale co ogólnie o tym pomyśle myślicie ??
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Post numer:#9  Postprzez KoAiS » 8 sie 2007, o 08:06

Są gusta i guściki, ale pomysł o pomalowaniu na dwa kolory E30, to chyba nie to...

VW tak się maluję, żeby wyglądały lepiej i sprawiały wrażenie "odpicowanych bryk" :wink:

BMW to jednolity kolor (najlepiej chyba czarny), albo jakiś ciemny (pisze to człowiek jeżdżący białą :mad2: )

Ps: Albo pomaluj na dwa, dorzuć parę spojlerów z laminatu, naklejki i będzie super :twisted: :D oczywiście nikogo nie urażam, zeby nie było...
KoAiS

Post numer:#10  Postprzez Piter » 8 sie 2007, o 08:15

Są gusta i guściki. Ale nie polecam robienia samemu. Jak masz jakąś rdze to za jakiś czas napewno znowu się pokarze , bo osobie która "zna się" napewno nie wyjdzie tak jak lakiernikowi. Mam przykład u siebie. Poprzedni właściciel robił błotnik i trochę mi teraz wyłazi ruda. Lakiernik zrobi to napewno profesjonalnie.
Piter

Post numer:#11  Postprzez Globi » 8 sie 2007, o 08:19

ale ja wiem jak wszystko zrobić nie czytasz uważnie Piter, tylko chodzi o dwa kolory z tym jest problem
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Post numer:#12  Postprzez Ostyn » 8 sie 2007, o 09:55

Ja to może powiem tak, oczywiście jest to moja osobista opinia.
e30 po za "sportowym charakterem" jest jeszcze eleganckie :)
A teraz wyobraź sobie faceta ubranego w dobrze skrojony garnitur w kilku pastelowych kolorach..... Dla mnie w e30 (generalnie w BMW) kolor jest tylko uzupełnieniem sylwetki, ma być jej "tłem" podkreślającym jej uroki :). A jak zrobisz papugę to kolor będzie na pierwszym planie.
Ostyn

Post numer:#13  Postprzez Globi » 8 sie 2007, o 11:38

hmm zniechęcacie mnie do mojej fantastycznej wizji e30 ok. po prostu będzie nowy Lachssilber metallic i będzie też dobrze a nawet lepiej jak mówicie
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Post numer:#14  Postprzez KoAiS » 8 sie 2007, o 11:45

Ostyn napisał(a):Dla mnie w e30 (generalnie w BMW) kolor jest tylko uzupełnieniem sylwetki, ma być jej "tłem" podkreślającym jej uroki . A jak zrobisz papugę to kolor będzie na pierwszym planie.

bardzo dobrze Ostyn, to określił -> brawa dla niego!!!

I bardzo dobrze zrobisz Globi, jak walniesz na jeden ładny kolor, moim zdaniem będzie super. Jak będziesz po, to wrzuć jakieś foty z przebiegu prac może??!!
KoAiS

Post numer:#15  Postprzez davidzior » 8 sie 2007, o 13:18

też za niedługo będę malował auto (tzn.lakiernik) co do zmiany koloru to koloru zmieniał nie będę. Jest czerwony niech będzie czerwony chociaż wole czarny. ze zmianą koloru to tak jak z Jacksonem był czarny został biały i teraz mu się odpryski robią :twisted: :mad2: dwu kolorowy lakier mogę oglądać ale nie na swoim aucie, a Globi zrobi i tak co będzie chciał i życzę oczywiście powodzenia :cool2:
davidzior

Następna strona

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo