moze mi to ktos wytlumaczyc lopatologicznie jak to jest z tym ET przy felgach bo nic z tego nie rozumiem
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!! NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik Czapki bejsbolówki z logo forum
ET jest podawane w mm, jest to różnica pomiędzy odległością stopy felgi (miejsca styku z piastą ) od krawędzi wewnętrznej felgi, a połową szerokości felgi
załóżmy:
ET = b - a/2
Inaczej mówiąc jest to odległość stopy felgi od środka felgi
aha to z tego co rozumiem to czym mniejsze ET to fela bardziej wysaje a czym wieksze ET to felga bardziej chowa sie pod blotnikiem
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!! NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik Czapki bejsbolówki z logo forum
tak. seryjne alu 15" bbs dedykowane do bmw mialo et24 czyli nie za bardzo schowana i nie za bardzo wystajaca.
czesto mozna spotkac felgi 15" RH lub MIM ( tez raczej dedykowane) z et 12/13 gdzie prawie sa na rowno z rantem blotnika.
niemcy lubia dodac do felgi np.9x16 et15 dystans na przod 5mm i na tyl 10 robiac felge z niby et 10(przod) i 5(tyl) tylne wiecej wystaja niz przednie.
ale z wygladu jest bardziej zajebista. wiesz ktory ziom ode mnie ma takie na czerwonym e30 ISie , teraz spolerowal rant calosc na lustro i czlowieku..mega wyczes