[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

nie otwiera z pilota?

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

nie otwiera z pilota?

Post numer:#1  Postprzez patryk327 » 27 sty 2009, o 11:41

witam mam bmw e30 318i 89r. i gdy chce otworzyc z pilota to pasazera otwiera a od kierowcy tak jakby nie do konca bo ten bolec (co sie otwiera auto od srodka) nie wysuwa sie caly tylko do polowy a z kluczyka normalnie co jest tego przyczyna?
patryk327

Post numer:#2  Postprzez Arczi e30 » 27 sty 2009, o 11:41

siłownik .. może wystarczy go wyjąć i przeczyścić sam mechanizm .. nastepnie smarując go leciutko smarem lub psiukajac wd40 .. to że sie bedzie otwierał przez kluczyk to oczywiste, działa wtedy na mechanizm wieksza siła .. jesli to nie zadziała to być może siłownik już dał :cen: .. lub za mały prąd na niego idzie .. ale żeby go wyczyscic nie trzeba nawet go demontować .. więc warto sprawdzić
Obrazek
Gites majonez :D
Arczi e30
Profesor

Moje BMW: 32xx
Nadwozie: Sedan
Silnik: mxxbxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez Krissek » 27 sty 2009, o 12:09

mogła też się zesrać centralka i podawać za mały prąd lub przetrzeć gdzieś przewód i mieć przebicia
zacznij tak jak radzi Arczi - jeśli to nie siłownik sprawdzaj dalej
mała uwaga: przewód lepiej pociągnąć nowy niż szukać ewentualnego przetarcia :)
Krissek

Post numer:#4  Postprzez Strzelba » 27 sty 2009, o 13:42

pewnie poluzowało się cięgno od siłownika
musisz rozebrać drzwi to zobaczysz w czym rzecz wystarczy dokręcić jedna śrubkę i będzie po kłopocie
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18

Post numer:#5  Postprzez medoff » 27 sty 2009, o 22:22

ja mialem tak ze przegnila blacha w rogu gdzie jest miejce na lewarek do tego stpnia ze mialem wode w srodku ale takze i "zatopilo" centralke (jest za glosnikiem po stronie kierowcy) tutaj wystarczylo przeczyszczzenie styków, ale tez zaczynalem od rozbiorki drzwi.... tak jak pisza wczesniej koledzy moze to byc centralka lub silownik. ja bym najpierw sprzawdzil centralke bo mniej zabawy z rozbieraniem anizeli dzrzwi....
medoff
Uczeń

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: TAK

Powrót do Elektryka & Oświetlenie