[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

nie działa predkościomierz....

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

nie działa predkościomierz....

Post numer:#1  Postprzez ziolo56 » 28 sty 2009, o 21:40

nie wiem juz co robic..
po zmianie mostu z malej na duza glowe przestal dzialac predkosciomierz,licznik kilometrow i ekonomizer :/
podmienilem czujnik z poprzedniego dyfra,zalozylem inne zegary,sprawdzilem napiecie na czujniku jest 7,8V,wyjalem i przeczyscilem zegary a predkosciomierz ani nie drgnie..
Nie wiem co jest nie tak prosze o pomoc,bo MNie juz nic do glowy nie przychodzi..

pozdrawiam
ziolo56

Post numer:#2  Postprzez santos666 » 30 sty 2009, o 09:38

sprawdź wiązkę od czujnika na moście w górę , często jest poprzełamywana i popękana , u mnie padały te zegary o których pisałeś bo woda zbierała sie w tej gumie co osłania czujnik i przewody , czyjnik sam z siebie u mnie sie nigdy nie zepsuł , objawy miałem identyczne
:tan: :tan: :kie:
-----DZIDADWIEŚCIE-----

8
santos666
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez bmw320i_e30 » 30 sty 2009, o 13:38

sprawdź bezpieczniki pod maską 10 i 12
bmw320i_e30

Post numer:#4  Postprzez emq » 30 sty 2009, o 14:51

santos666 napisał(a):sprawdź wiązkę od czujnika na moście w górę , często jest poprzełamywana i popękana , u mnie padały te zegary o których pisałeś bo woda zbierała sie w tej gumie co osłania czujnik i przewody , czyjnik sam z siebie u mnie sie nigdy nie zepsuł , objawy miałem identyczne
:tan: :tan: :kie:

Także obstawiam ten czujnik w moście.
Przedni napęd jest dla kobiet :)
emq
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#5  Postprzez Filip » 31 sty 2009, o 00:10

ja sie podpisze ale u mnie predkosciomierz dziala jak chce :( jak mnie podrzuci na jakims wyboju to sie z czasem zalaczy... :roll: :roll:
Siemasz [you]!
>>Oceń moją e30. <<
Filip
Inżynier

Moje BMW: 318
Nadwozie: Coupe
Silnik: m10b18
Instalacja LPG: NIE
Silnik: MxxBxx

Post numer:#6  Postprzez ziolo56 » 31 sty 2009, o 00:54

problem rozwiazany..okazalo sie ze w dyfrze ,ktory kupilem zostalo przez pomylke wlozone smiglo od malej glowy,moj dyfer jest w duzej i lopatki smigielka nie siegaly do czujnika i tym samym nie przecinaly pola magnetycznego w czujniku.. za tydzien bede mial dyfer juz dobrze zlozony..
pozdrawiam i dziekuje za kazda odpowiedz w moim temacie..
ziolo56

Powrót do Elektryka & Oświetlenie