[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Przewody WN - a co to za koncowka

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Post numer:#16  Postprzez LUKAS » 2 paź 2007, o 18:48

Hmm niema ludzi nieomylnych :oops:
Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ... ;)
LUKAS
Uczeń

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 318i
Silnik: M10B18

Post numer:#17  Postprzez Fasola_Gdańsk » 2 paź 2007, o 20:03

ja mam takie czujnika dwa, obydwa w bagazniku, a autem jezdze codziennie... dziwna sprawa ;)
Fasola_Gdańsk

Post numer:#18  Postprzez Waski » 2 paź 2007, o 20:12

przed chwilą podpoiłem ten czujnik i nie widzę zdanej różnicy w pracy silnika wiec po co to jest to ja nie wiem ino więcej cza płacić za kable do e30 z tym kabelkiem :mad2:
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Silnik: MxxBxx
Kolejne BMW: 325i
Silnik: MxxBxx

Post numer:#19  Postprzez Mauser » 26 paź 2007, o 22:35

Musze dokłądnie sprawdzić, jednak z tego co pamiętam nie dało sie odpalić auta bez tego czujnika( choć to musiałbym sprawdzić na 100%), to oczywiście czujnik hala.

W Kablach NGK jest jedna "wtyczka" rozbieralna i można czujnik wsadzić. Pozatym, jak jest na przewodach, to czemuś służy, sygnał idzie do kompa, wtyczka ( w zasadzie gniazdo) jest umieszczone pod złączem diagnostycznym, zaraz obok gniazda od czujnika położenia wału korbowego. Pomylić ie nie da- inaczej auto nie odpali.

Co do Championów . . . . . .to tak jak z Iskrami - dobre do Poloneza, kabe championy też mi sie w polonezie sprawowały nieźle, pompa paliwa z allegro za 160 zł też była OK przez 2 tygodnie dopóki paliwa nie grzała jak grzałka i nie zaczęła jęczeć . . . . . różnice dopiero odczułem jak włożyłem org . . . .

Na kable kaske lepiej odłożyć, i kupić porządne, NGK albo Beru - popyta na forum kto ma
zniżki w ASO, albo intercarsie.

kpl przewodow zaploowych beru detal 700, 72 po rabatach 476zl
ngk463 po rabatach 291

Pewnie nie jeden sie teraz na mnie wkurzy, ale jak nie stać na 300 czy 400 zł na niezłe kable, to poloneza proponuje, nie ma nic gorszego niż "oszczędny" właściciel beemki.

No i Panie autorze tamatu . . . . ja bym nie padł szukając info dot. kabli WN żeby wpisać w szukajce " a co to" :roll:
Mauser
Uczeń

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Sedan
Silnik: a'la S52
Kolejne BMW: 320
Silnik: M47N2_

Post numer:#20  Postprzez miki » 26 paź 2007, o 22:38

sa gorsze rzeczy niz "oszczedny" wlasciciel
ale fakt faktem na przewodach nie ma co oszczedzac zwlaszcza jak ma sie lpg w aucie
miki

Post numer:#21  Postprzez Rekin » 23 gru 2007, o 09:40

Ładne kable są firmy bremi z czujnikiem za nie całe 300zł +- 280zł

Kupiłem z tej firmy kopułke i palec i chodzi bdb silnik
Rekin

Post numer:#22  Postprzez Maniek » 1 sty 2008, o 18:19

niby wszyscy pisza o czujniku ale nikt nic o nim nie wie....dowiedzialem sie jedynie z jest on polozenia walka rozrzadu... a czy po odlanczeniu np komp nie przelancza sie w tryb awaryjny i wiadomo spalanie tez wzrasta... zastanawia mnie to bo ja nie mam gazu w sowojej bemce, bo w gazie to pewnie bez roznicy bo komp nie ma tu nic do rzeczy
Maniek

Czujnik na przewodzie WN

Post numer:#23  Postprzez e30cabrio » 7 wrz 2008, o 12:01

Czy w ecie (86 rok) jest czujnik spalania stukowego? Chodzi o ten na przewodzie wysokiego napiecia. Mam etę, na przewodach jest ten czujnik, ale jest nie podłonczony? Albo może ktoś mi powie lub da fotkę w którym miejscu się go podłancza w innych m20?
e30cabrio

Post numer:#24  Postprzez SpiderS » 28 paź 2008, o 19:01

Szukałem parę dni temu kabli do 1,6 M40 cena porządnych mnie rozbroiła ale czego sie ie zrobi dla e30

Beru nie znalazłem
Championy bez czujnika (impulsatora) (ok 180zł)
NGK bez impulsatora (ok 320zł) firma zadbała jednak o to i jedna fajka jest rozbieralna
Janmor nie polecali
Sentech nawet nawet ale oczywiście brak impulsatora i fajka nierobieralna

wybrałem BOSCH- a 440zł ( po rabacie 350)

poprawa przy odpalaniu 100%
Obrazek
SpiderS
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#25  Postprzez lukasz50002 » 5 lis 2008, o 22:03

w warszawie dorabiają przewody i przekładają impulsator profesjonalnie.z gwaranciją..więc nie ma bulu..heh pozdwawa ul.instalatorów nr nie pamiętam
lukasz50002

Post numer:#26  Postprzez marlonn » 9 lis 2008, o 13:21

a czy ten czujnik może mieć wpływ na to ze obrotomierz i ekonomizer nie działa? pytam dlatego ze nie jest on podłaczony a ja borykam sie z zegarami
Ostatnio edytowano 9 lis 2008, o 13:23 przez marlonn, łącznie edytowano 1 raz
marlonn

Post numer:#27  Postprzez kresek » 9 lis 2008, o 16:30

nie:)
kresek

Post numer:#28  Postprzez zetor116 » 3 lut 2009, o 22:52

Ja również mam ten czujnik nie podpięty a jedynie przypięty krawatka do któregoś z kabli ale podepnę go jutro i napiszę czy jest jakaś różnica, a właśnie w m40 ma być do ostatniego cylindra ? tak jak pisał marcin77 ?? I czy lepiej nałożyć na przewód od strony Kopułki czy od strony kaptórka? i w jaki sposób wyciągnąć dany przewód? Czy w ogóle jest to możliwe czy nie uszkodzę przewodu ?
zetor116

Post numer:#29  Postprzez brygi667 » 7 mar 2009, o 23:02

zetor116 napisał(a): i w jaki sposób wyciągnąć dany przewód? Czy w ogóle jest to możliwe czy nie uszkodzę przewodu ?

ja żeby wyciągnąć ten przewód posmarowałem go delikatnie olejem i zszedl bez problemu...
ostatni cylinder czyli pierwszy licząc od chłodnicy?? :bag: bo ja mam tak podpięty ale mam problemy z pracą silnika pod obciążeniem :cry: a z tego co widziałem w dwóch silnikach M40 podpięty był do ostatniego cylindra licząc od strony chłodnicy
brygi667

Post numer:#30  Postprzez zetor116 » 7 mar 2009, o 23:27

Tak liczysz od strony chłodnicy :)czyli cylinder najdalej chłodnicy
zetor116

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie