[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Co to za przewody ?

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Co to za przewody ?

Post numer:#1  Postprzez Piotrw85 » 9 lut 2009, o 18:43

Witam robię porządki w środku w swojej buni i zobaczyłem dzisiaj za głośnikiem przednim prawym trzy wolne kabelki dwa mają takie końcówki jak do głośnika ale idą do tej kostki w drzwiach a trzeci nie wiem kompletnie do czego służy poniżej zamieszczam fotkę jeśli ktoś z was się orientuje proszę o odpowiedź:
Obrazek
Jeszcze niżej za głośnikiem znalazłem zaślepkę również nie wiem do skąd pochodzi :
Obrazek
I jeszcze na koniec takie pytanko czy odpływ szyberdachu z przodu ma się kończyć na dole w progu na sam dół nie mogę sięgnąć ręka a ten wąż jest skierowany tym otworem w dół
Obrazek
Piotrw85
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#2  Postprzez Strzelba » 9 lut 2009, o 20:31

temat trochce zamotales ale niech ci bedzie

co do kabli to nie mam pewnosci to sie nie wypowiem
ale natomiast ta plastikowa zaslepka wlasnie tam ma byc w pozycji poziomej a ma na celu zatkanie dostepu do progu
a rurka z odplywu od szybra tez wg fotki jest na swoim miejscu i nie boj sie jesli nie jest do samego konca tak ma byc
do swietego spokoju napsikaj tam jakiegos wosku do profili zamknietych aby woda nie stala
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez kemot324 » 9 lut 2009, o 23:53

Napisz czy masz centralny zamek, lub elektryczne szyby. Te kabelki wyglądają mi na te do których podłącza się sygnał z głośnika i idą one do twetera w trójkąciku przy lusterku.
kemot324

Post numer:#4  Postprzez Piotrw85 » 10 lut 2009, o 21:01

Tam mam centralny zamek oraz elektryczne szyby. Co do tych tweterów rzeczywiście nie pomyślałem :D
Obrazek
Piotrw85
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#5  Postprzez kemot324 » 11 lut 2009, o 01:28

Czyli masz najbogatszą wiązkę w drzwiach i to będą tweetery, ale to dwa przewody, a trzeci nie wiem, napewno wchodzi do drzwi?
kemot324

Post numer:#6  Postprzez Piotrw85 » 11 lut 2009, o 16:57

Nie tylko te dwa od tweterów ten trzeci jest z wiązki i kończy się za głośnikiem
Obrazek
Piotrw85
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#7  Postprzez Krissek » 11 lut 2009, o 17:10

Dwa są od tweeterów na pewno a trzeci nie wygląda mi na ori szczerze mówiąc, ale mogę się mylić oczywiście.
Krissek

Post numer:#8  Postprzez kemot324 » 12 lut 2009, o 00:22

Ten trzeci to mi wygląda na przewód do krańcówki na słupku, tej od lampek wewnątrz. Jak są szyby elektryczne to ta krańcówka powinna być po stronie kierowcy i pasażera podwójna, żeby załączać przekaźnik, który pozwalał na zamykanie i otwieranie szyb przy otwartych drzwiach. Jestem tego pewien na 99,9% :D
kemot324

Post numer:#9  Postprzez Piotrw85 » 13 lut 2009, o 17:46

Tak mam je po obu stronach i nie są do niczego podłączone lecz przy otwartych drzwiach szybki się uchylają. Znalazłem jeszcze jedną wolną wtyczkę za głośnikiem od strony kierowcy białą idą do niej trzy przewody na trzy piny
Obrazek
Piotrw85
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Powrót do Elektryka & Oświetlenie