[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

zakup pompy paliwa M40 Touring

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Post numer:#16  Postprzez ersted » 15 lut 2009, o 11:19

Gdy mnie padła pompa również sie przeraziłem ceną gdzie w pierwszej wersji usłyszałem 1400 zł - oryginał. Ale już dostępna była od 1250zł. Znalazłem jakiś włoski zamiennik za 750 zł - nie pamiętam nazwy. Docelowo odało mi sie znaleźć pompę Harta za 340 zł.
Wymieniłem ją w sierpniu '07r. Działa bez zarzutu, nie wiesza się a praca jest w miare cicha. Nieco tylko głosniejsza od poprzedniej oryginalnej Bosha 0 580 453 019.
W zasadzie mówię nieco, bo defakto słychać ją dopiero po wyciszeniu radia podniesionej kanapie i odkręconym deklu. Gdy wszystko jest zmontowane nic nie słychać.
ersted

Post numer:#17  Postprzez luk869 » 15 lut 2009, o 11:52

Czyli słychać ją na tyle ile powinno słychać :cool2:
pisma procesowe, podania/wnioski, ubezpieczenia, odszkodowania

luk.golebiewski.kancelaria@gmail.com

koparka-otwock.com.pl

koparka-warszawa.com.pl

zakładanieogrodów.com.pl (z polskimi znakami!)
luk869
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#18  Postprzez Rapid130 » 15 lut 2009, o 14:40

ersted napisał(a):. Docelowo odało mi sie znaleźć pompę Harta za 340 zł.

A gdzie ją kupiłeś? Bo jeszcze nie kupiłem i może bym się skusił :)

Wyciągnąłem pompę - bosch - postukałem młotem i sie uruchomiła. Trochę pochodziła, dojechałem do domu na szczęście od Teściów. Pod domem zdechła na amen. Zastanawiam sie czy można ją rozebrać nieinwazyjnie.
Rapid130
Student

Moje BMW: 318i
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#19  Postprzez Escobar » 15 lut 2009, o 19:36

Co rozumiesz przez ''rozebranie nieinwazyjne''? :D Odnośnie pompy to wcale nie będzie rzeżbą jak kupisz nową WALBRO taką jak była fabrycznie montowana w polonezie na wielopunktowym wtrysku,daewoo nubira i lanosie .Możesz mi wierzyc spokojnie podoła i jest dobrej jakości koszt około 180pln spisuje się dobrze z dopasowaniem na miejsce też nie ma problemu .
Escobar
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#20  Postprzez Rapid130 » 15 lut 2009, o 23:39

Rozebranie nieinwazyjne - rozebranie pozwalające złożyć z powrotem do kupy. Ta pompa ma metalową obudowę. Zapewne po jej rozgięciu od dołu można ją ściągnąć. Patrząc od góry widać też dwie zaślepki plastikowe. Pytanie co pod nimi jest. Próbowałem delikatnie podważyć ale mam wrażenie ze prędzej połamie wszystko dookoła niż wyjmę te zaślepki.
Rapid130
Student

Post numer:#21  Postprzez sarna1 » 16 lut 2009, o 00:41

stary kup pompe za 100 pln i tez bedzie chodzila - tak jak w moim 325 nie ma naprawde z tymi pompami zadnego problemu - jak chcesz to mozesz rowniz zalozyc pompe od poldka mpi jak ktos wczesniej pisal ale tu kosz ok 200 pln.
sarna1

Post numer:#22  Postprzez ersted » 16 lut 2009, o 11:46

Rapid130 napisał(a):A gdzie ją kupiłeś? Bo jeszcze nie kupiłem i może bym się skusił

No jestem z Częstochowy więc i tu udało mi sie ją znaleźć. W wielu sklepach mogli mi sprowadzić te pozostałe pompy w przeciągu 2 dni do tygodnia. Tą dostałem w sklepie "od ręki".
Bardziej precyzyjnie sklep w Częstochowie przy ul. Warszawskiej o nazwie CYRAN.
Jeśli bedziesz miał problem z kupnem lub wymyśleniem czegoś innego (idąc za radą przedmówców) mogę sie zakręcić kupić i Ci poprostu wyslać. Bo z tego co wiem nie prowadzą sklepu internetowego.
Rapid130 napisał(a):Wyciągnąłem pompę - bosch - postukałem młotem i sie uruchomiła. Trochę pochodziła, dojechałem do domu na szczęście od Teściów. Pod domem zdechła na amen.

U mnie "obtłuczenie" jej też pomoglo ale jedynie na dwa dni ;-)
Słyszałem również ze od poloneza pasuje ale nie próbowałem więc w tym temacie się nie wypowiem nie mając pewności.
ersted

Post numer:#23  Postprzez Krissek » 16 lut 2009, o 21:47

Gdzieś słyszałem, że pasuje od Vectry 1,6 i 1,8 ale ile prawdy w tym to nie wiem...
Krissek

Post numer:#24  Postprzez luk869 » 16 lut 2009, o 21:49

wyjąć i iść do sklepu, na pewno coś dopasują
pisma procesowe, podania/wnioski, ubezpieczenia, odszkodowania

luk.golebiewski.kancelaria@gmail.com

koparka-otwock.com.pl

koparka-warszawa.com.pl

zakładanieogrodów.com.pl (z polskimi znakami!)
luk869
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#25  Postprzez Escobar » 16 lut 2009, o 22:07

Krissek napisał(a):Gdzieś słyszałem, że pasuje od Vectry 1,6 i 1,8 ale ile prawdy w tym to nie wiem...
dobrze słyszałeś istotne jest żeby pompa była do silników z wielopunktowym wtryskiem ,napisałem wcześniej że pasuje od nubiry i lanosa to przecież silniki opla.
Escobar
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#26  Postprzez Rapid130 » 16 lut 2009, o 22:10

ersted napisał(a):Jeśli bedziesz miał problem z kupnem lub wymyśleniem czegoś innego (idąc za radą przedmówców) mogę sie zakręcić kupić i Ci poprostu wyslać. Bo z tego co wiem nie prowadzą sklepu internetowego.

Dzięki za chęć pomocy. Nie będę jednak Ci sprawiał problemów. Jeśli jutro nie uda mi sie nic kupić w Warszawie to zamówię coś kurierem z allegro.
W każdym razie jeszcze raz dzięki.
Rapid130
Student

Post numer:#27  Postprzez Krissek » 16 lut 2009, o 22:12

Rapid, tylko nie polecam zauków u niejakiej natalifs :nienie: Trafisz na dobrą pompę - jest OK, ale traf na złą to zobaczysz co to jest droga przez mękę....
Krissek

Post numer:#28  Postprzez Rapid130 » 16 lut 2009, o 23:03

To oczywiste :) Nie kupuję od nataliafs :mrgreen: Co jak co, ale reklamę sobie dobrą zrobili.
Rapid130
Student

Post numer:#29  Postprzez Krissek » 16 lut 2009, o 23:09

Mnie najbardziej rozwala opis "osoba niedosłysząca" - raczej powiedziałbym że "osoba niespełna rozumu" albo "niedorozwinięta" bo nie potrafi nawet głupiej pompy po podaniu wszelkich możliwych oznaczeń dobrać :(
Krissek

Post numer:#30  Postprzez Jasmen » 16 lut 2009, o 23:29

Mi też padła pompa rok temu kupiłem tak jak kolega ersted w harcie i chodzi bez zarzutów :) według mnie to nie ma żadnej różnicy między tą hartowską a oryginalną poza ceną ( mnie udało się ją wyrwac coś za około 250zł po rabacie a za boscha chcieli 2 razy tyle)
Jasmen
Student

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M50B25
Instalacja LPG: TAK
Kolejne BMW: 728
Nadwozie: Sedan
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: TAK

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie