[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

PROBLEMY Z UKŁADEM PALIWOWYM

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Post numer:#16  Postprzez Escobar » 18 lut 2009, o 21:09

Jakub.j napisał(a):ja zrobilem przyząd ze zwyklego cisnieniomierza do kol. musisz go wpiąc w obwod paliwowy na listwie wtryskowej, nie wiem czy u ciebie jest zaworek do tych pomiarow, jezeli nie, to weonij sie przed regulator cisnienia paliwa,
jezeli chcesz sprawdzic czy powrot nie jest przyczyną to zdejmij wezyk z powrotu, zaluz drugi i podłącz do butelki zeby wacha sie nie lala i odpal fure , jak ie bedzie zmian to powrot jes ok.
jak odepniesz przeplywke ktora jest sprawna to napewno lepiej nie bedzi, tym bardziej w nie bedzie lepiej na uszkodzonej. zeby na 100% wykluczyc przeplywke podepnij inną, sprawną!!!!
taki efekt daje tez uszkodzona przeplywka.
Jakub.j zwolnij trochę wyjaśniasz koledze ale sam nie wiesz co , zdarza się że na wyjściu z listwy czyli pod regulatorem ciśnienia jest wszystko ok problemem jest czasem zagięta rurka powrotu paliwa gdzieś przy podłużnicy .
Escobar
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#17  Postprzez Jakub.j » 18 lut 2009, o 21:55

Escobar napisał(a):wyjaśniasz koledze ale sam nie wiesz co
jesli ty nie lapiesz tego to nie znaczy ze inni nie łapią.... pozatym kto inny zaczą pisac na temat sprawdzania cisnienia na listwie...

Escobar napisał(a):problemem jest czasem zagięta rurka powrotu paliwa gdzieś przy podłużnicy .
przeciez tez poradzilem zeby to sprawdził...jesli masz szybszy i latwiejszy sposob zeby to zrobic to sie podziel
Jakub.j

Post numer:#18  Postprzez Escobar » 18 lut 2009, o 22:16

Jak zwracasz się bezpośrednio do kogoś to raczej pisz wielką literą ,Ty nie łapiesz bo przewód powrotny do zbiornika to nie tylko króciec od listwy wtryskiwaczy ale cały przewód poprowadzony pod autem który swój koniec ma w zbiorniku.Zgadza się ja zacząłem pisac o sprawdzeniu ciśnienia na listwie , miałem na myśli ciśnienie które wytwarza pompa i sprawdza się je na zasilaniu listwy łapiesz? Uwaga do Ciebie skierowana dotyczyła metody jaką zasugerowałeś napisałeś ''zdejmij wężyk z powrotu ,załóż drugi i podłącz do butelki'' co to da ? Tyle tylko że będzie wiedział że pompa wytwarza właściwe ciśnienie i że regulator ciśnienia sprawnie zrzuca nadmiar -łapiesz czy jeszcze tłumaczyc ?Gdzie poradziłeś żeby to sprawdził bo może ja mam takie problemy z czytaniem jak Ty z pisaniem ?
Escobar
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#19  Postprzez michaś » 18 lut 2009, o 22:54

dobra panowie wystarczy pouczania sie nawzajem:) dajcie lepiej jakies lekarstwo i mozliwe miejsca defektu. przypominam ze chodzi o m50
michaś

Post numer:#20  Postprzez sarna1 » 18 lut 2009, o 23:08

hej a moze pomyliles bieguny i pompa chodzi nie w ta strone co trzeba :D
sarna1

Post numer:#21  Postprzez michaś » 19 lut 2009, o 00:04

tak i samochod jedzie do tyłu jak wrzucam 1 :D
michaś

Post numer:#22  Postprzez Jakub.j » 19 lut 2009, o 10:47

czyli nie łapiesz.....
Jakub.j

Post numer:#23  Postprzez michaś » 19 lut 2009, o 11:01

panowie pompa jest podłączona ok bo w czwartek smigało wszystko. postała 4 dni i jej sie odwidziało :cry: :cry:
michaś

Post numer:#24  Postprzez sarna1 » 19 lut 2009, o 20:30

a no to chyba ze tak = nie doczytalem ze auto dobrze latalo = w takim razie albo zatkalo sie sitko albo padla pompa = kupiles nowa czy uzywana ??
sarna1

Post numer:#25  Postprzez Escobar » 19 lut 2009, o 20:56

Sarna 1 zgodzisz się ze mną że gdyby miała deficyt na paliwo to strzelałaby w kolektor dolotowy?
Escobar
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#26  Postprzez michaś » 19 lut 2009, o 21:13

nie no pompa jest uzywka ale ori od Bmw. w sumie to strzela czasem w kolektror ale wydaje mi sie ze wali od tego ze sie zalewa. bo ja sprawdzałem pompe to cisnienie podaje eleganckie, przewody paliwowe nowe i filtr nowy wiec niewiem co sie mogło zatka. jedynie co mnie gryzie to ten powrót
michaś

Post numer:#27  Postprzez Escobar » 19 lut 2009, o 21:21

To w czym masz problem? W ssący strzela właśnie wtedy gdy ma ubogą mieszankę ,co do powrotu to zdejmij dekielek pod siedzeniem pasażera za kierowcą i podaj [b]małe[b] ciśnienie nawet pompką rowerową :lol: na przewód powrotny zobaczysz a potem usłyszysz czy jest drożny.
Escobar
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#28  Postprzez michaś » 20 lut 2009, o 00:28

strzela tylko gdy ma ubogą czy też jak ma za duzo??
michaś

Post numer:#29  Postprzez Escobar » 20 lut 2009, o 07:43

Gdy ma za dużo to się zalewa ,strzela kiedy ma ubogą mieszankę .Michaś zasugerowałeś nam wszystkim usterkę pompy paliwa a dolot to Ty masz szczelny? Zobacz czy odma nie wyskoczyła .
Escobar
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#30  Postprzez Jakub.j » 20 lut 2009, o 20:47

dolot, jak rownierz przeplywka nawalile
Jakub.j

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie