[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

dziwna sprawa z wentylatorem nagrzewnicy

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

dziwna sprawa z wentylatorem nagrzewnicy

Post numer:#1  Postprzez theone » 21 lut 2009, o 18:08

na wylaczonym zaplonie moge wlaczyc dmuchawe, po wlaczeniu zaplonu wentulator nie dziala.. na desce rozdzielczej caly czas pali sie kontrolka od klockow hamulcowych.. byly wymienione juz trzy kostki od stacyjki problem jest caly czas.. gdzie moge szukac przyczyny?? pozdrawiam!!
theone

Post numer:#2  Postprzez Strzelba » 21 lut 2009, o 18:14

theone napisał(a):na desce rozdzielczej caly czas pali sie kontrolka od klockow hamulcowych.
poszukaj bo jest o tym na forum
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18

Post numer:#3  Postprzez pocisk997 » 21 lut 2009, o 18:39

Masz klocki prawdopodobnie bez czujników i musisz zmostkować kabelki żeby był obwód nieprzerwany. Czujniki sa przy prawym tylnim i lewym przednim kole. Chyba że kończą Ci się klocki. A co do dmuchawy, to w każdym e30 tak jest, ze jak przekrecisz zapłon to dopiero działa, wiec wszystko jest ok :cool2:
Układy wydechowe z nierdzewki, SWAPY, przeróbki aut do sportu, 2jd Garage

viewtopic.php?f=91&t=44829
pocisk997
Profesor

Moje BMW: 328i
Nadwozie: Coupe
Silnik: m52b28

Post numer:#4  Postprzez theone » 21 lut 2009, o 19:14

dzieki za pomoc ale przeczytajcie jeszcze raz dolkadnie!! kontrolka od hamulcy pali sie caly czas!! nawet jak jest wylaczony zaplon.. a dmuchawa trybi tylko wtedy jak tez jest wylaczony zaplon.. czyli jak wyjmuje kluczyki nie powinno nic dzialac, tak?? a kontrolka swieci sie 24h a wentylator trybi jak nic innego nie dziala..
theone

Powrót do Elektryka & Oświetlenie