przekladałem włącznik świateł od kumpla (od jego starej e30-stki - kiedysys podobno działał) i nie pomogło...
opiszę problem:
nie działało mi podświetlanie obrotomierza, wymieniłem dzisiaj wszystkie żarówki na nowe 2 duże 3 watowe i cało reszte : włacznik świateł, reg. swiatel 2, 2 w liczniku oraz 3 w panelu srodkowym, kazde sprawdzilem miernikiem.
potem podlaczylem wszystko, patrze a tu zonk, nie dziala podswietlanie wogule zegarów czyli 2 zarówka trzy-watowa nie swieci tez, i od konsoli też się nie świecą, swieci jedynie ta przy włączniku
dodam że w aucie jest pare mankamentów które mogą wiazac sie na taki stan rzeczy....
nadmuch działa mi mimo wyjetego kluczyka (stacyjka w pozycji 0), nei działa reg. elektr. lusterek, świeci mi cały czas światło od czujnika abs(sprawdze jutro-bo dzis zarówke włozyłem której nie było...) oraz pali mi się kontrolka od świateł przeciwmielnych( z przodu halogeny są odłączone ,a z tylu mimo wciskania przelacznika przeciwmgielnych z tylu nie pali sie nic...) :-)
jedyne do czego dzis zdazylem dojsc to naprawa swiatla cofania,(utlenione przewody przy samym czujniku

)
tak łatwo się nie poddam : )