[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

pier#####y obrotomierz itp

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Post numer:#16  Postprzez miki » 6 mar 2009, o 16:09

kemot324 napisał(a):Posprawdzaj najlepiej wszystkie, jak nie będzie efektu to będziemy myśleć dalej.

dawno sprawdzone

ANDRZEJ-BIELAK napisał(a):MIKI a rozbierałeś zegary????? U mnie przyczyna nie działania ekonomizera i obrotomierza były przerwane ścieżki na płytce na której są akumulatorki od zegarów.

tak sciezki poprawione łacznie z wymiana akumulatorków!

szkoda ze pogoda do d... bo bym poszedl sprawdzic ta cholerna wiazke
miki

Post numer:#17  Postprzez PIT3R » 7 mar 2009, o 23:31

Ja dzisiaj walczyłem z zegarami. Problemem był nie działający obrotomierz i ekonomizer. Dostałem od kolegi zegary z których przełożyłem obrotomierz z ekonomizerem i przy okazji tą dolną płytkę z bateryjkami. Ale niestety to nic nie dało. Więc przełożyłem jeszcze tą brązową płytkę w którą montowane są zegary. No i obrotek odżył, ekonomizer działa ale troszkę dziwnie, za to tym razem... oszalał wskaźnik paliwa i temperatury cieczy chłodzącej. Paliwa najpierw wskazywał pełen bak (a mam rezerwe) po czym spadł do 20 litrów, co ciekawe lampka rezerwy ciągle się świeci. Natomiast wskazówka temperatury wychylona jest maksymalnie w prawo, poza czerwone pole. Kolega wspomniał że te wskaźniki są walnięte ale przełożyłem swoje, które mi działały dobrze. Prawdopodobnie obie płytki są walnięte. Ta moja gdzieś przy obrotku a ta kolegi przy wskaźnikach paliwa i temp. W każdym razie jutro po raz kolejny rozbieram zegary żeby obejrzeć dokładnie płytke.
PIT3R

Post numer:#18  Postprzez Soci » 8 mar 2009, o 16:18

Miałem to samo - okazało się, że po wymianie jakiegoś z :cen: bezpiecznika naprawiło się wszystko (nie nr 21).
"Life isn't about waiting for the storm to pass, guys. Its about learning how to dance in the fuckin' rain." GP
Soci
Student

Moje BMW: 325
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#19  Postprzez miki » 9 mar 2009, o 12:05

widze ze ile problemow tyle rozwiazan :mad2:
miki

Post numer:#20  Postprzez deeste » 9 mar 2009, o 23:01

a mi qwa lampka w bagazniku przestała działać....... co sie dzieje........ musze przebadać ją dokładnie
deeste
Moderator

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#21  Postprzez BeMek_E30 » 10 mar 2009, o 11:19

dołaczam do klubu tez mi econom i obrotek nie nia działa zagadka której nie moge rozwikłac :mad2:
BeMek_E30

Post numer:#22  Postprzez Stseba » 10 mar 2009, o 17:28

Panowie znajdźcie kawałek suchego garażu i zajrzyjci do wiązki to nie jest dużo roboty, trzeba zdjąć listwę z progu i odkręcić maskownicę głośnika, jestem elektromechanikiem i mi to zajeło z poskładaniem ok.10 min. :cool2: Powdzenia w naprawie.
Stseba

Poprzednia strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie