[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

jak naprawić centralny zamek e30??

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Post numer:#16  Postprzez mck » 12 mar 2009, o 00:05

Możesz mieć rację, bo zauważyłem, że tłumaczenia nazw z ETK są momentami mocno nietrafione;) Tylko co rozumiesz pod pojęciem "z ryglowaniem"?;) No i jak to w końcu jest z tymi kluczykami i pilotami?

Faktycznie w e30 alarm był na ten ochydny dodatkowy zamek, oglądałem nawet jedno cabrio z takim patentem zanim kupiłem swoje i wtedy nie wiedząc, że to jest ori stwierdziłem, że nawet gdyby auto było igiełką, to ta samoróba tak mnie razi, że chyba bym go nie kupił.
Obrazek
mck
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#17  Postprzez Soci » 12 mar 2009, o 00:09

A propos tego dodatkowego zamka - macie może gdzieś jakiś schemat z czego on się składa? Bo zamek jest, kluczyk jest. Może reszta też będzie?

W takim wypadku skoro już mam to zamontowane (co nie wygląda zbyt atrakcyjnie) to może spróbuję to zreanimować. Wtedy będzie jakiś pożytek.
Bo na razie to najchętniej kupiłbym drugie drzwi :mrgreen:
"Life isn't about waiting for the storm to pass, guys. Its about learning how to dance in the fuckin' rain." GP
Soci
Student

Moje BMW: 325
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#18  Postprzez bmw320i_e30 » 12 mar 2009, o 09:38

wygląda to jakoś tak

Obrazek
bmw320i_e30

Post numer:#19  Postprzez Soci » 12 mar 2009, o 13:02

Dzięki, będę musiał to ogarnąć.
"Life isn't about waiting for the storm to pass, guys. Its about learning how to dance in the fuckin' rain." GP
Soci
Student

Moje BMW: 325
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B25

Post numer:#20  Postprzez kemot324 » 12 mar 2009, o 13:53

Ryglowanie polega na tym że po zamknięciu samochodu, nie można od wewnątrz wyciągnąć "bolców" przy szybie, jedynie można otworzyć od zewnątrz z kluczyka.
kemot324

Post numer:#21  Postprzez algrab » 19 mar 2009, o 17:26

Michas napisał(a):mam identyczna sytuacje...

S300A ZENTRALVERRIEGELUNG ELEKTRISCH Centralny zamek z autoalarmem

a z autem dostalem komplet kluczykow i zadnego pilota ;/

Pilota nigdy nie było, wszystko sie robi z kluczyka (np mozna zamknąc auto bez aktywowania alarmu)

Ryglowanie? Hmm, musze na kims przetestować :jum:
Turn and burn
algrab
Student

Moje BMW: 361
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B16
Kolejne BMW: E39
Nadwozie: Sedan
Silnik: M62B44

Post numer:#22  Postprzez Orso » 19 mar 2009, o 18:11

Ja mam e30 z 93 roku i w VIN-ie mam centralny z alarmem....alarm szukałem wszędzie ....chyba... nie ma. ostatnio wymieniałem wkłądke drzwi kierowcy i miałem z ryglowaniem..ale ciężko dostać taki bębenek wiec włożyłem bez rygla.

Gdzie szukać alarmu?? Ktoś go wyjął??
Orso

Post numer:#23  Postprzez kemot324 » 19 mar 2009, o 19:39

Z tego co wiem to alarm był w czarnej skrzynce, w tej samej co przekaźniki do kodowania od OBC II.
kemot324

Post numer:#24  Postprzez mck » 20 mar 2009, o 00:03

algrab napisał(a):
Michas napisał(a):mam identyczna sytuacje...

S300A ZENTRALVERRIEGELUNG ELEKTRISCH Centralny zamek z autoalarmem

a z autem dostalem komplet kluczykow i zadnego pilota ;/

Pilota nigdy nie było, wszystko sie robi z kluczyka (np mozna zamknąc auto bez aktywowania alarmu)

Aj.. gadacie i gadacie, ale żeby człowiekowi pokazać jak taki kluczyk z pilotem wygląda, naświetlić w jakim rodzaju e30 występuje i ew jak jest określony w VINie to już nie ma komu ;)
Obrazek
mck
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#25  Postprzez czajnik601s » 20 mar 2009, o 00:28

Móju brat sobie kupił e30 z 92 r zprowadzoną z włoch i ma właśnie fabryczny alarm z centralnym zamkiem , taki czarny pilocik na nim jest napis bmw i fabryczna dioda, alarm ma taki denerwujący dzwięk przy załączaniu. z tym ,że centralny zamek nagle przestał działać .alarm działa centralny nie. nagle sam z siebie przestał działać.. zamkiem w drzwiach da się auto otworzyc ale nie da się zamknąć. gdzie suzkać przyczyny? gdzie są bezpieczniki? czy zamek w drzwiach kierowcy to ejst master? i bez neigo reszta nie będzie działać?pozdrawiam i pomocy:-)
czajnik601s

Post numer:#26  Postprzez Piotr320i » 20 mar 2009, o 00:37

czajnik601s napisał(a):gdzie są bezpieczniki?

bezpieczniki są pod maską po lewej stronie

czajnik601s napisał(a):czy zamek w drzwiach kierowcy to ejst master?

fabrycznie w drzwiach kierowcy jest master

czajnik601s napisał(a):i bez neigo reszta nie będzie działać?

tak,jeżeli siłownik nie jest master tylko wykonawczy to nie podaje impulsu do centralki, i reszta zamków się nie zamknie

czajnik601s napisał(a):gdzie suzkać przyczyny?

zacząłbym od najprostrzej rzeczy czyli sprawdzenia bezpieczników :cool2:
Piotr320i

Post numer:#27  Postprzez czajnik601s » 20 mar 2009, o 09:59

bezpieczniki pod maską po lewej stronie sprawdzałem. Myślałem że od centralnego są jakieś dodatkowe gdzieś ukryte. dziwne ejst to ,że kluczykiem drzwi moge otworzyć a przekręcając w prawo rygielek nie reaguje słychać tylko gdzieś takie tyk. chyba będzie trzeba zdjąć tapicerke. brat mówi że jechał i nagle zaczoł się tak ajk by otwierac centralny po chwili rpzestał i od tamtej pory nie działa.
czajnik601s

Post numer:#28  Postprzez kemot324 » 20 mar 2009, o 11:27

Siłowniki master są w drzwiach kierowcy, pasażera i w klapie z tyłu.
kemot324

Post numer:#29  Postprzez zbychu » 20 mar 2009, o 13:24

Witam, równeż mam problem z centralnym. Zamknełem moją bunie i już nie mogłem ją otworzyć przez centralny, drzwi sie otwierają z kluczyka ale tylko pojedyńczo. Podejrzenie padło mi na sterownik ponieważ coś w nim brzęczy strasznie wymieniłem dzisiaj na drugi sterownik i dalej to samo najpierw też brzęczał ale po chiwili całkiem zamilkł. Stary jak podłanczam to dalej brzęczy. Co to moze byc ?
Obrazek
zbychu
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#30  Postprzez czajnik601s » 20 mar 2009, o 14:04

a masz fabryczny centralny czy dokładany?
czajnik601s

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie