[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Jaki zestaw xenon kupic

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Post numer:#31  Postprzez bmw320i_e30 » 12 mar 2009, o 16:20

co na założenie zestawu xenonów powie check panel pokaże spaloną żarówkę czy będzie wskazywał normalnie?
bmw320i_e30

Post numer:#32  Postprzez Krissek » 12 mar 2009, o 16:21

nie pokaże, bo przed ksenonem zakładasz przetwornicę - raczej będzie wskazywał bez zmian
Krissek

Post numer:#33  Postprzez torunianin » 12 mar 2009, o 16:25

Krissek napisał(a): co było pierwsze - jajko czy kura?

ja myśle, że kogut :twisted: :twisted:

jak ktoś nie poczuje na własnej skórze zabrania dowodu itd to bedzie uwazac jak uważa
torunianin

Post numer:#34  Postprzez luki77 » 12 mar 2009, o 16:33

no właśnie z tymi ksenonami jest tak jak ciemnymi szybami, wystającymi kołami poza obrys błotnika, dudniącymi wydechami, lakierowanymi kloszami lamp itd. wszystko po to by się niebiescy mogli doczepić i ubarwnić nasze szare, nudne życie :D
luki77

Post numer:#35  Postprzez Krissek » 12 mar 2009, o 17:06

Luki - o ile na szyby mogą skoczyć (jak masz prawodlowo założoną folię) to na koła, wydechy i ksenon wolę uważać.... Nie wiem jak w najkrótszym mieście w Polsce (UĆ hehe) miśki patrzą na ksenon, ale w wuwua mają na tym punkcie ostatnio małą obsejsę.... Wydech w stylu Warcy, Rycy, Cescy to raczej nie mój styl, więc mówiąc delikatnie sram na to :cha: Koła to inna piłka - tu akurat uważam, że koła bardzo wystające za obrys nadwozia to głupota :duh:
Krissek

Post numer:#36  Postprzez sky » 12 mar 2009, o 18:51

Moim zdaniem to ksenony zakłada się dla frajdy bo nawet na zwykłych żarówkach da radę zobaczyć drogę, ale wedle gustu.

Mam takie pytanko jaka żarówka jest do świateł drogowych bo mi się spaliła, a żeby ją wyciągnąć muszę ściągnąć lampę bo nie chce się odkręcić a nie chce mi się tego dwa razy robić :oops:
sky

Post numer:#37  Postprzez tigre0070 » 12 mar 2009, o 18:52

sky, H1
tigre0070

Post numer:#38  Postprzez sky » 12 mar 2009, o 19:35

Czyli taka jak w mijania, dobrze wiedzieć dzięki :cool2:
sky

Post numer:#39  Postprzez Menl » 12 mar 2009, o 19:44

Janek napisał(a):
Menel napisał(a):Montaz u mnie trwal po 5-8 min na jedna strone. Banalnie prosty, latwy i kazdy dzieciak z dwiema lewymi rekoma by to zrobil.

Menel nie ma dwóch lewych rąk i xenony musiał założyć mu Piter :lol:

nie chodzi o lewe rece tylko o to ze ja mam swoją tzw zlota raczke ktora robi wszystko za mnie, ja tylko czasami podaje srubokret lub trzymam lampke :lol:
Menl

Post numer:#40  Postprzez zetor116 » 15 mar 2009, o 22:25

Ehhh strasznie mnie to denerwuje...
Tak jak napisał sky, Krissek i luki77 Niema czegoś takiego co się nazywa Xenon czy jakoś tak. Poprawna nazwa to Ksenon, tak się nazywa ten gaz który wypełnia żarnik, poza tym jak już ktoś pisał efekt jest świetny lampy świecą lepiej ale możesz mieć przypał i z miśkami podczas kontroli i podczas EW stłuczki.. ja chyba prawdopodobnie będę się pozbywać ksenonu... chodź może tylko zmienię żarnik( bo jeden świeci inaczej) Jeśli się mylę to mnie poprawcie. A jeśli chcecie bić to nie w pysk:PP
Zrobiłem wczoraj zdj jak to wygląda w praktyce( światło) ale telefonem to tak wyszło że padaka:/
No dobra zwracam honor po części bo na szmalegro tak się ten zestaw nazywa
Obrazek[/b]
zetor116

Post numer:#41  Postprzez Menl » 15 mar 2009, o 23:05

Ale jaki problem kupic spryskiwacze lamp za 100zl i po klopocie ? Dlaczego wszyscy sie tak boicie tej milicji ? W pierwszych E32 z xenonami nie bylo zadnego poziomowania czy jak mu tam, zwykle xenony i spryskiwacze.

ps. a dla upierdliwych to bede pisal xenon bo nie chce mi sie pisac ksenon ze wzgledu na wieksza ilosc liter.
Menl

Post numer:#42  Postprzez luzi » 16 mar 2009, o 01:15

zetor wymień sobie ten żarnik a najlepiej kup dwa nowe bo wydaje mi się że będzie różnica między nowym a używanym mimo tej samej "mocy"
Menel napisał(a):ps. a dla upierdliwych to bede pisal xenon bo nie chce mi sie pisac ksenon ze wzgledu na wieksza ilosc liter.

:lol:
Renowacja Felg , prostowanie polerowanie lakierowanie
FelgenGarage Facebook
luzi
Inżynier

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#43  Postprzez tigre0070 » 16 mar 2009, o 12:25

Menel, no bo się boją.
Ja jezdziłem z xenonami , z xenonami przecież mi koleś w tył auta puknął itp.
Kontrolę miałem ze 4 razy i nic...nie ma się czego bać
tigre0070

Post numer:#44  Postprzez luki77 » 20 mar 2009, o 14:13

mimo wszystko jest to łamanie prawa, może tylko takie małe łamanie ale jednak wbrew przepisom i napewno kwalifikuje się do mandatu czy zabrania dowodu. W najkrótszym mieście w Polsce (Uć :P ), ostatnio miśki wyluzowały, ale pamiętam że były okresy kiedy szaleli np. za szyby zabierali dowody, za jazdę bez pasów mandat 200 zł (bez taryfikatora - może niektórzy nie pamiętają tych czasów), wydechy , komórki itp. itd. Ja jestem już stary :cry: i możecie wierzyć lub nie, że przez 15 lat jeżdżenia samochodem zapłaciłem mandatów na kwotę taką że mógłbym chyba sobie kupić wypasioną e30 cabrio :P (możę przesadzam ale co tam) i to tylko za takie głupoty jak komórka i brak pasów i prędkość. jak by jeszcze doszły wspomniane niedozwolone mody w samochodzie to bym mógł dokupić trumniaka do kompletu.

ale temat jest: jaki zestaw... więc mnie osobiście się podobają 4300 bo są białe i pasują do e30. a na firmach się nie znam.
a przy okazji czym się różni biksenon od normalnego ksenonu, i czu można w długie też zakładacie żarniki ksenonowe?
luki77

Post numer:#45  Postprzez tigre0070 » 20 mar 2009, o 14:44

luki77, bixenon - w jednym żarniku są i długie i mijania.
po drugie - montaż xenonu w drogowe mija się z celem , bo jak będziesz chciał komuś mrugnąć itp to nie zauważy , bo taki żarnik musi się rozpalić ,poza tym przy dobrym zestawie długich się nie używa :) wiem po sobie :P
tigre0070

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie