Życzę powodzenia w robocie.
Jak chcesz możesz zajrzeć na www.strefacaraudio.pl . Forum może Ci wiele pomóc
Pozdrawiam.
Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
balcer napisał(a):patryk327, jeśli nie chcesz nic przerabiać i zdecydowałbyś się dołożyć kilka zł to polecam:
HELIX Dark Blue 52.1
http://allegro.pl/item574497446_helix_d ... is_ss.html
Jeśli to za wiele to możesz szukać używek, a jeśli muszą być nówki to może wersja współosiowa.
Helix DB 5.1
http://allegro.pl/item574402969_helix_d ... ja_fv.html
Co do produktów marek JBL, Magnat, Blaupunkt, Boschmann, Alphard, Hertz to zdecydowanie odradzam niskie serie. Nie reprezentują sobą nic poza w miarę znanym i rzucającym się w oczy znaczkiem, naprawdę.
balcer napisał(a):Tweetery nie należą do najmniejszych, ale przerobić trójkąty żywicą to żaden problem
W niewygłuszonych drzwiach żadne przetworniki dobrze nie zagrają, a wygłuszenie to naprawdę dziecinna praca, z przerobieniem boczku włącznie, więc radzę się nie bać, bo efekt jest naprawdę warty zachodu
Pozdr.
patryk327 napisał(a):ok dzięki tez słyszałem ze lepsze są te helixy to kupie te za 199 a czy lepiej kupić głośniki na przód czy na tył ?
Nie rozśmieszajcie mnie...

Memphis napisał(a):Po pierwsze od czego niby salepsze Helixy?? Od JBL'ów Nie rozśmieszajcie mnie...
balcer napisał(a):Memphis napisał(a):Po pierwsze od czego niby salepsze Helixy?? Od JBL'ów Nie rozśmieszajcie mnie...
W przypadku tych JBL Helixy są bez porównania lepsze, wyraźna średnica, dosyć przyjemna góra, aczkolwiek trzeba pamiętać, że to bardzo budżetowy zestaw i nadaje się jedynie do zwykłej gry pod radiem, ewentualnie pod słabym piecem, ale przy tych JBL, jak przy wielu allegrowych hitach, typu MAgnat, Blaupunkt, niskie Hertze DB góruje bez porównania. W reszcie płacisz 80% ceny za znaczek, gdyby JBL faktycznie kosztowały tyle ile są warte, czyli ok 50zł to mogłyby być okazją
Co do głośników tylnych ok, ale kolego z czasówkami... Tworzysz podwójne stereo nadające w tym samym czasie i wszystko się miesza. Podwójne stereo ma sens przy zastosowaniu korekcji czasowej kiedy prżód opóźniasz wzgędem tyłu i daje to wrażenie gry punktualnej, jednak moim zdaniem słuchanie zwykłej muzyki nagranej w stereo daje średni efekt na podwójnym systemie, a utworów nagranych dźwiękiem przestrzennym jest naprawdę jak na lekarstwo
Memphis, skoro Tobie i Twoim znajomym odpowiada gra obecnego systemu to nie należy nie zmieniać tylko cieszyć się dźwiękiem
Pozdr.
Co do porady skierowanej w moją stronę chyba nie zrozumiałeś mnie. Głośniki są z tyłu, dźwięk rozprzestrzenia się za twoimi plecami, z przodu nie mam głośników i na tym polega bajer. Jest większa nazwijmy to "scena" na rozprzestrzenienie dźwięku co daje zamierzony przeze mnie efekt by było czysto i klarownie, na tyle głośno w środku żeby można było posłuchać tylk omuzyki bez tego co się dzieje na zewnątrz, a jednocześnie przy minimalnym wygłuszeniu i usztywnieniu półki tylnej niewiele wydostaje się na zewnątrz przy zamkniętym aucie i nie masz efektu dresa jadącego po mieście ze smugą jakiejś kakafonii (nie przepadam za techno) otaczającą jego wehikuł 
Paul napisał(a):balcer, czyli Twoim zdaniem Helixy db ze zwrotnicami i tweeterami są lepsze niż analogiczny zestaw Hertza?
a swoją droga jaki jest najlepszy głośnik w mniej więcej tym przedziale cenowym?

).
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości