[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Zmiana sterowania szyberdachu

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Zmiana sterowania szyberdachu

Post numer:#1  Postprzez ..::MaTiM40::.. » 25 mar 2009, o 22:10

Mam reczne sterowanie szyberdachu i troche mnie juz wkurza jak musze krecic korbka :evil: Dlatego chcialbym ulatwic sobie zycie i zalozyc elektryczne sterowanie :D Moze juz ktos cos takiego robil :P Mozecie podpowiedziec co mi jest potrzebne i jak to zrobic? :D
..::MaTiM40::..
Student

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 330

Post numer:#2  Postprzez Strzelba » 25 mar 2009, o 22:38

a to prosta robota
potrzebujesz blede ze sloneczkami jakie takiej nie posiadasz silniczek z przekaznikiem i wiazka no i oczywiscie pstryczek elektryczek i najwazniejsze potrzebna jest blacha do ktorej mocuje sie silniczek moze byc stara od manuala ale trzeba ja wtedy troche podszlifowac i dlatego lepiej jest znalesc calosc czyli blache z prowadnicami ciegien dodam tylko ze jest to taki sam jak el szyb
jasli nie masz el szyb to wiazke od szyberka wpinasz w miejsce Q w gniazdzie Xcos tam a jesli masz el szybki to wiazke od szybra wpinasz w wiazke od el szybek i tyle z elektryki
najwekszym problemem jest istawienie odpowiedniej fazy na silniczku ale dla pomocy jest sa tam specjalne strzaleczki
a tak na marginesie poszukaj na forum bo jak dobrze pamietam to juz kiedys byl ten temat poruszany i nawet dobrze opisany co i jak

jak co to jeszcze tu masz cos na ten temat http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?p=18111#18111
Ostatnio edytowano 25 mar 2009, o 23:28 przez Strzelba, łącznie edytowano 1 raz
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Kolejne BMW: 318iS
Silnik: M42B18

Post numer:#3  Postprzez ..::MaTiM40::.. » 25 mar 2009, o 22:57

wielkie dzieki Strzelba :cool2: zaopatrze sie w potrzebne czesci i bede probowal i pytal :D
..::MaTiM40::..
Student

Moje BMW: 3xx
Kolejne BMW: 330

Powrót do Elektryka & Oświetlenie