[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

potrzebuje pomocy w doborze głośników do radia bavaria

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

potrzebuje pomocy w doborze głośników do radia bavaria

Post numer:#1  Postprzez leon » 26 sie 2007, o 02:45

Witam,
jak w temacie potrzebuję podpiąć pod radyjko Bavaria reverse rds jakiś zestaw głośniczków. Wiem, że za wiele nie podziałam z uwagi na samo radio ale oryginału nie ruszę:-). Jesto to te samo radio o którym pisał Promil 2 posty temu. Miałem podpięte oryginalne głośniczki bmw ale chce je zachować na później:-). Jak macie jakiś pomysł jak można ożywić to radyjko w sedanie to dajcie znać. Pozdrawiam i niech moc będzie z Wami
leon

Post numer:#2  Postprzez Strzelba » 26 sie 2007, o 07:17

moim zdaniej jak chcesz miec orginal to i glosniki tez powinny byc orginalne
a najlepiej jak bys jeszcze do tego podlaczyl orginalny wzmacniacz
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez jackx-36 » 26 sie 2007, o 18:49

leon, Hertze :cool2:
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#4  Postprzez Menl » 26 sie 2007, o 19:09

leon, mialem w poprzedniej 325 oryginalny zestaw naglasniajacy BMW czyli takie smieszne prostokatne wystajace glosniki na tylnej polce,z przodu jakies glosniczki,w bagazniku kolo anteny byl wzmacniacz do kompletu.calosc sprzedalem na allegro za 200pln. nie wiedzialem ze to sie tak ceni a wystawilem ten komplecik za 50pln :mrgreen:
Menl

Post numer:#5  Postprzez Cypisek » 26 sie 2007, o 20:41

Menel napisał(a):leon, mialem w poprzedniej 325 oryginalny zestaw naglasniajacy BMW czyli takie smieszne prostokatne wystajace glosniki na tylnej polce,z przodu jakies glosniczki,w bagazniku kolo anteny byl wzmacniacz do kompletu.calosc sprzedalem na allegro za 200pln. nie wiedzialem ze to sie tak ceni a wystawilem ten komplecik za 50pln :mrgreen:

Jak to grało?

[ Dodano: 26-08-2007, 20:43 ]
A pzoatym popieram jackx-36, hertze to bardzo dobte głośniki. Tylko odpowiednio przygotuj komorę pod głośnik i bedzie git!
Cypisek

Post numer:#6  Postprzez leon10061 » 26 sie 2007, o 20:53

Menel żebym wiedział wcześniej to bym się własną pięścią zabił za taki zestaw :mad2:

Jackx-36 a o które hertzty Ci chodzi bo jest ich kilka i co masz na myśli o przygotowaniu komory głośnikowej:dystanse, czy wygłuszenie?

I sądzicie lepiej dać basowe przód i gwizdki, czy może na półke dołożyć 2 drożne. Oryginalne i tak są the best ale trzeba o nie dbać dlatego zmieniam i może będzie coś lepiej.

Jak ktoś z Was ma oryginalny wzmacniacz na zbyciu lub schemat jak go podłączyć to podeślijcie na priv. Dzięki
leon10061
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#7  Postprzez Cypisek » 26 sie 2007, o 21:24

http://www.allegro.pl/item225927689_sys ... ka_5_.html takie coś, a co do przygotowania komory to dobrze mówisz, wygłuszenie i najlepiej dystans, tweeter dajesz w ten trójkąt przy lusterkach a tylną półkę zostaw w spokoju, co najwyżej subwoofer w bagażniku.
Cypisek

Post numer:#8  Postprzez leon10061 » 26 sie 2007, o 22:01

leon10061
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#9  Postprzez jackx-36 » 26 sie 2007, o 22:21

leon10061, pytasz o konkretny model ??? hmm.... to zalezy od tego ile kasy chcesz przeznaczyć na "granie" w samochodzie , ale jak nie masz jakis wilekich wymagań to taki komplet jaki kazałes powinien spełnic swoje zadanie :cool2:
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#10  Postprzez Menl » 26 sie 2007, o 22:23

leon10061, gralo bardzo dobrze, czysto i soczyscie :mrgreen: ale mnie denerwowal ten wyglad tych tylnich glosnikow wiec pozbylem sie calego zestawu.kupil ode mnie tez fanatyk e30tek.
na przod dalbym tylko gwizdki w miejsce trojkatow kolo lusterek( mozna czasami na allegro gotowe oryginalne kupic) , tylnej polki bym nie ruszal.do bagarka wrzucil jakas skrzyneczke/tube i koniec a jak bez tuby w bagarku to na przod kolo nog zamiast fabrycznych dalbym midbasy.
Menl

Post numer:#11  Postprzez leon10061 » 26 sie 2007, o 23:26

Dzięki wszystkim za wypowiedzi decyzja zapadła na Hertzta jak coś to wiem do kogo jak będę niezadowolony :D
Jak Będziecie mieć jakieś informacje odnośnie oryginalnego wzmacniacza to dajcie znać.

P.S Może otworzymy temat TUV-ów na forum może komóś się przydadzą skany na poszczególne części typu zawias, black hella, czy kierownice. Sam ostatnio miałem przyjemność z panem władzą w niemczech doczepił się kierownicy raid:-> Pozdrawiam
leon10061
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Powrót do Elektryka & Oświetlenie