[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

chowamy kable

Wszystko co jest zwiazane z audio, nawigacją GPS'em, CB, TV itp.

chowamy kable

Post numer:#1  Postprzez BeMek_E30 » 9 kwi 2009, o 20:36

hejka mam problem bo nie wiem jak kable z tylnych głosników schować interesuje mnie ta listwa przy progu i nie wiem szukałęm na reaolem i kicz nie ma :bag: jak ona jest zamocowana??? może macie inne spodoby na ukrycie kabli aha ja mam coupe więc tylko jedna listwa jest
BeMek_E30

Post numer:#2  Postprzez Waski » 9 kwi 2009, o 20:47

na spinki kołki jest wciśnięta :)
na twoim miejscu pomęczył bym się i tunelem środkowym bym puścił da rade bez kłopotu
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 325i

Post numer:#3  Postprzez luki77 » 9 kwi 2009, o 21:03

te listwy trzeba szarpnąć mocno do góry, lepiej to robić gdy jest ciepło to może te spinki na których siedzą listy sie nie połamią.
luki77

Post numer:#4  Postprzez mateuszczarn » 9 kwi 2009, o 21:15

zrób tak jak Ci mówi Waski bo co do tych listew to żaden problem zepsuć te kołki. Ja juz nie mam dwóch :mad2:
mateuszczarn

Post numer:#5  Postprzez bbdawiad » 9 kwi 2009, o 21:39

Dokładnie lepiej walczyć z tunelem środkowym, mniejsze prawdopodobieństwo że coś zepsujesz :D
bbdawiad

Post numer:#6  Postprzez Waski » 9 kwi 2009, o 23:24

SCIĄGASZ TUNEL ŚRODKOWY TYLNĄ KANAPĘ I PRZESUWASZ HM JAKIŚ PRĘT POD WYKŁADZINĄ JAK PRZESUNIESZ GO DO PRZYKLEJ TAŚMĄ IZOLACYJNĄ LUB OBOJĘTNIE JAKĄ I PRZECIĄGNIJ I PO KŁOPOCIE POZDRO
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Kolejne BMW: 325i

Post numer:#7  Postprzez BeMek_E30 » 9 kwi 2009, o 23:36

dobra jutro zaczne znowu akcje ale wreście założyłem radyjko i podłaczyłem sound system gra zaje kuzwa biscie na tych głośniczkach. jestem zadowolony ze nie musze kupowac nowych .wiadomo to nie infinity ale jak dla mnie jest spoko :cool2:
BeMek_E30

Post numer:#8  Postprzez pawels5 » 10 kwi 2009, o 00:06

mateuszczarn napisał(a):Ja juz nie mam dwóch :mad2:

w aso są po 50 groszy. Listwy te zdejmuje się tak, że odpina pierwszy z brzegu koniec (kołek zostaje a wyskakuje z listwy) i ciągnie się do przodu przednią listwę lub do tyłu tylną listwę. Wysuwa się wszystko z listwy, kołki zostają w otworach, wyciąga się je delikatnie szczypcami i przy zakładaniu z powrotem wsuwamy do listwy, rozkładamy na odległość otworów i dociskamy. Zdejmowałem już tak nie raz i rzadko coś popsułem. kable trzeba kłaść prawą stroną, bo lewą idzie wiązka elektryczna, chociaż wspomniany tunel też jest dobry, tylko trzeba zdala od wiązki elektrycznej jak są szyby elektryczne.
pawels5
Inżynier

Moje BMW: 318
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#9  Postprzez Pietrek » 10 kwi 2009, o 17:19

pawels5 napisał(a):tylko trzeba zdala od wiązki elektrycznej jak są szyby elektryczne.

dlaczego ?
u mnie idą wiązki do elektrycznych szyb (tylnych) bocznymi wnękami- progami, tamtędy też idą chyba seryjne wiązki pod głośniki tylne. O co więc chodzi ?
Pietrek
Moderator

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Sedan
Silnik: m20b25

Post numer:#10  Postprzez BYCZEK » 10 kwi 2009, o 18:48

pawels5'owi zapewne chodziło o ułożenie kabli sygnałowych do wzmacniacza jeśli takowy by był, nie mogą one iść razem z przewodami którymi płynie prąd, gdyż prąd płynący powodowałby zakłócenia, natomiast przewody głośnikowe mogą być ułożone razem z prądowymi bo wysoki sygnał w nich płynący nie jest tak podatny na zakłócenia jak niski płynący w chinchach, chociaż dla zagożałych melomanów dobrze było by i te osobno ułożyć:)
BYCZEK

Post numer:#11  Postprzez pawels5 » 10 kwi 2009, o 22:01

BYCZEK napisał(a):ułożenie kabli sygnałowych do wzmacniacza jeśli takowy by był, nie mogą one iść razem z przewodami którymi płynie prąd, gdyż prąd płynący powodowałby zakłócenia, natomiast przewody głośnikowe mogą być ułożone razem z prądowymi bo wysoki sygnał w nich płynący nie jest tak podatny na zakłócenia jak niski płynący w chinchach, chociaż dla zagożałych melomanów dobrze było by i te osobno ułożyć:)

yes, yes, yes
pawels5
Inżynier

Moje BMW: 318
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#12  Postprzez Pietrek » 11 kwi 2009, o 19:42

Wszystko jasne :cool2:
Pietrek
Moderator

Moje BMW: 325e