[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Borbet A

Wszystko na czym sie toczą E30-stki

Post numer:#16  Postprzez DavMc » 28 maja 2009, o 21:54

Długi85, a ty nie masz czasem felg remotec? i jaką masz szerokość z przodu 9 czy 7,5cala?
nie wiesz jakie masz et felgi i ile dystansu?
co zrobiłes że już Ci nie wystają? bo jak dzisiaj widziałem to były ładnie schowane
DavMc
Magister

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#17  Postprzez Długi85 » 29 maja 2009, o 10:52

Czesc, zalozylem przedni zawiasik Ta Technic -60mm, mam gruba lage, tarcze wentylowane wiec i zaciski sa wieksze i musialem zacisk jakies 3mm zeszlifowac i mam dystans 5mm, krawedz felgi jest jakies 2mm od lagi. Tak mam Remotecki wszystkie 9 calowe. Pozdr
Długi85

Post numer:#18  Postprzez DavMc » 29 maja 2009, o 13:57

dziwna sprawa bo u Ciebie przy 9 calach felga jest 2mm od lagi i nie wystaje z nadkola

a u mnie przy 9 calach też jest 2mm od lagi i mi wystaje dość sporo - jak widziałeś ok 1-2cm

a też mam niby -60 z przodu
DavMc
Magister

Moje BMW:
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#19  Postprzez Długi85 » 29 maja 2009, o 14:32

Po wymianie zawisu u mnie w sumie jest roznie, czasem mam tak ze prawe kolo jest schowane tak jak widziales wczoraj, lewe natomiast nie ma takiej gleby i wystaje, znow pojezdze troche i oba kola wystaja z jakis 1cm, chcialem juz wrzucac waska lage ale to mi nic nie da bo jak usune dystns to felga i tak mi glebiej nie siadzie bo o zacisk haczy. Nie mam rozporki i boje sie ze to moze karoseria tak pracowac, ciezko o rozporke do m10, nawet Nakrętka mi nie mogl pomo, mowilze aparat zaplonowy przeszkadza. A wracajac do felg to Remotecki tak maja, a Borbety juz nie, Fajnie jakby Wojtaq sie wypowiedzial bo on zna te moje fele, kupione od Kavki z BK
Długi85

Post numer:#20  Postprzez wojtaq » 29 maja 2009, o 23:12

wszystko się zgadza , Remotec jest bardzo nadzwyczajną felgą w porównaniu do Borbeta
jak z Kavką założyliśmy do isa te Remo to z przodu dopiero dystans 1cm załatwił sprawę lecz felga wystawała dość sporo centymetrów
na tyle znowu przy oponie 195/45 i delikatnie zaklepanym rancie opona tarła o rant
myślę że przy glebie koło ładnie się chowa i wszystko jest ok
Borbet wchodzi podobno bez dystansu przy cienkiej ladze a przy grubej 5mm mu starcza
przy Remo najlepiej dać 5mm dystansu i zeszlifować trochę zacisku ponieważ felga jest od strony wewnętrznej inaczej trochę ułożona niż Borbet ale dzięki temu ma więcej lansiarskiego parapetu :P
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Moje BMW: 740iA
Silnik: M60B40
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#21  Postprzez kavka » 29 maja 2009, o 23:25

Widze że jednak problemy Cie nie omineły :wink: To i tak u Ciebie niewiele wystają bo u mnie wyglądało to tak :

Obrazek
Obrazek

Z tym że wtedy była tu opona 205/50 R16 , no ale nawet z tym na miasto nie wyjechałem bo u nas niebiescy w momencie by sie zjawili :D

Później postanowiłem naciągnąć 195/45 no i wyglądało to tak :

Obrazek

No ale miałem znowu problem z tyłem bo albo jest za niski albo za miękki bo nawet przy 195 przy dużych hopach przycierki były .

Myśle że te felgi nadały by sie do wąskiej lagi i zwykłych zacisków ... Albo dobra gleba i modlić sie o negatyw :mrgreen:

Pozdrawiam
Obrazek
kavka
Stażysta

Moje BMW: 335i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M30B35
Instalacja LPG: TAK

Poprzednia strona

Powrót do Felunek & Opony