Nie dziala predkosciomierz

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Nie dziala predkosciomierz

Post numer:#1  Postprzez Stammek » 8 sie 2010, o 23:51

A wiec problem jest taki,przestał mi dzialać sam predkosciomierz i nie jest to wina na pewno czujnika ani kabli bo licznik nabija kilometry.obrotomierz,ekonomizer też dzialaja poprawnie.problem jest z samym predkosciomierzem.
Co to moze być?

i drugie pytanie.zegary mam motormetra,mam tez drugie zegary z tym ze vdo i teraz czy da sie z zegarow vdo i motormetra zrobić mix tak zeby wszytko dzialalło?
Bo nie chciał bym zmieniać przebiegu w zegarach.
Obrazek
Stammek
Doktor
 
Posty: 3598
Dołączył(a): 11 lis 2007, o 15:08
Lokalizacja: Poznań
Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Reklama

Auto-Voll zakupy on-line

Re: Nie dziala predkosciomierz

Post numer:#2  Postprzez zabafilip » 9 sie 2010, o 06:57

Stammek napisał(a):A wiec problem jest taki,przestał mi dzialać sam predkosciomierz i nie jest to wina na pewno czujnika ani kabli bo licznik nabija kilometry.obrotomierz,ekonomizer też dzialaja poprawnie.problem jest z samym predkosciomierzem.
Co to moze być?

i drugie pytanie.zegary mam motormetra,mam tez drugie zegary z tym ze vdo i teraz czy da sie z zegarow vdo i motormetra zrobić mix tak zeby wszytko dzialalło?
Bo nie chciał bym zmieniać przebiegu w zegarach.


Ja zmieniałem sam moduł prędkościomierza (bo miałem licznik bez obrotomierza) tworząc taki mix jak pisałeś.
Działa :cool2:
Obrazek
zabafilip
Profesor
 
Posty: 2378
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 09:16
Lokalizacja: Jutrosin
Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez czesci_e30 » 9 sie 2010, o 08:49

mimo iz dziala ekonomizer a nie dziala obrotomierz czy predkosciomierz to moze to byc wina kabli przy samej wtyczce ktora wchodzi w zegary ....
przerabialem ten temat u siebie bo wlasnie tak sie stalo ...
Nie kupujcie u pana GINSZT z Hajnówki !!! to zwykły oszust :)
czesci_e30
Stażysta
 
Posty: 332
Dołączył(a): 2 sty 2010, o 16:38
Lokalizacja: bielsko-biała
GG: 0
Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Sedan
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#4  Postprzez ..::MaTiM40::.. » 9 sie 2010, o 23:25

podlacze sie pod temat, mam u siebie taki problem: czasami przestaje dzialac predkosciomierz, strzalka od ekonomizera wedruje max w prawo i nie nalicza kilometrow, wszystko powraca do normy gdy krece silnik na wysokich obrotach albo mocno kilka razy uderze w deske nad licznikiem, co to moze byc?
najpierw mnie uslyszysz potem zobaczysz:)))

Sprzedam e30 sedan w calosci lub na czesci 1.8 m10

Kupie skore sportsitze do coupe
..::MaTiM40::..
Student
 
Posty: 280
Dołączył(a): 18 maja 2008, o 12:23
Lokalizacja: KoNiN
Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#5  Postprzez Macias » 24 sie 2010, o 22:21

mam to samo... bateryjki moze
Macias
Stażysta
 
Posty: 373
Dołączył(a): 5 maja 2008, o 00:11
Lokalizacja: Szubin
Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#6  Postprzez Pietrek » 25 sie 2010, o 11:30

Bateryjki są od podtrzymania pamięci o inspekcji !


Stammek
rozbierz zegary i podmień tylko prędkościomierz, skoro bije kilometry to dostaje sygnał na prędkościomierz.
Pietrek
Moderator
 
Posty: 4899
Dołączył(a): 26 lut 2008, o 17:19
Lokalizacja: Czeladź
GG: 0
Moje BMW: 325e
Nadwozie: Sedan
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#7  Postprzez Stammek » 25 sie 2010, o 12:50

problem juz rozwiazalem...winny okazał sie sam predkosciomierz wiec go podmienilem na inny i dziala.Ale ten padnety bede starał sie zreanimować zeby mieć ori przebieg na blacie :D
Obrazek
Stammek
Doktor
 
Posty: 3598
Dołączył(a): 11 lis 2007, o 15:08
Lokalizacja: Poznań
Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#8  Postprzez cartonik » 5 sie 2011, o 21:29

odkopie troszkę temat;)

po Swapie na m52 nie działą mi obrotomierz oraz ekonomizer jakieś rady? ani drgnie ;)

z Góry dziekuje za wszystkie podpowiedzi ;)
JESTEM LAKIERNIKIEM
ZAPRASZAM ;)
cartonik
Uczeń
 
Posty: 30
Dołączył(a): 10 lip 2011, o 16:14
Lokalizacja: Mszana D.
GG: 0
Moje BMW: 318
Nadwozie: Cabrio
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#9  Postprzez ojej » 6 sie 2011, o 06:42

A swap z 6 garów czy 4? jak z 4 winna kostka
ojej
Student
 
Posty: 171
Dołączył(a): 8 mar 2010, o 08:34
Lokalizacja: Katowice
Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#10  Postprzez cartonik » 6 sie 2011, o 09:05

swap z 1.8 czyli 4 garów.Kostka napewano? a nie powinno czasem działać i pokazywać złej wartości?
cartonik
Uczeń
 
Posty: 30
Dołączył(a): 10 lip 2011, o 16:14
Lokalizacja: Mszana D.
GG: 0
Moje BMW: 318
Nadwozie: Cabrio
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#11  Postprzez wojtaq » 6 sie 2011, o 09:19

powinien obrotomierz przekłamywać
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator
 
Posty: 3869
Dołączył(a): 29 lis 2008, o 16:58
Lokalizacja: Jaworzno
GG: 0
Moje BMW: 740iA
Nadwozie: -------
Silnik: M60B40
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#12  Postprzez cartonik » 6 sie 2011, o 10:05

wojtaq napisał(a):powinien obrotomierz przekłamywać


NO własnie z tego co wiem to powinien a on ani drgnie. a wcześniej w M40 chodził bardzo ładnie
cartonik
Uczeń
 
Posty: 30
Dołączył(a): 10 lip 2011, o 16:14
Lokalizacja: Mszana D.
GG: 0
Moje BMW: 318
Nadwozie: Cabrio
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#13  Postprzez borysbadenow » 19 sie 2011, o 16:21

No właśnie u mnie w m52 też nie działa nawet nie drgnie obrotomierz, zmieniałem dzisiaj całe zegary od m20b25 i nic tylko tyle że munie był vdo a założyłem motomter jakieś sugestie ??
borysbadenow
BANNED
 
Posty: 54
Dołączył(a): 6 mar 2011, o 22:45
Lokalizacja: towni
Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#14  Postprzez ojej » 19 sie 2011, o 18:54

Miałem m40 mam m20 obrotomierz ani drgnie i wakuometr więc stawiałem na kostke
ojej
Student
 
Posty: 171
Dołączył(a): 8 mar 2010, o 08:34
Lokalizacja: Katowice
Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#15  Postprzez borysbadenow » 19 sie 2011, o 19:24

panowie ale gdzie jest ta cała kostka bo ja nie wiem o co się rozchodzi :jum:
borysbadenow
BANNED
 
Posty: 54
Dołączył(a): 6 mar 2011, o 22:45
Lokalizacja: towni
Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Następna strona


  • Reklama

Powrót do Elektryka & Oświetlenie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama
Pralnia STENIA
cron