Licznik i Ekonomizer - nie działa

Wszystkie sprawy związane z instalacją elektryczną

Licznik i Ekonomizer - nie działa

Post numer:#1  Postprzez howbiee » 20 mar 2012, o 20:09

Siema, Panowie mam taki problem.. jak wpadnę w większy dół czy dziure na drodze przestaje mi działać licznik i ekonomizer.. obrotomierz, wskazówka paliwa i temp działają Zawsze. Czasami pomaga stukniecię ręką licznik i znów działa.. lecz zaraz znów dół i przestają działać

e30 85' 325e wąska lampa, licznik do 5 tyś obr.

W czym problem?
howbiee
Profesor
 
Posty: 1906
Dołączył(a): 20 mar 2011, o 11:21
Lokalizacja: Płock
GG: 0
Moje BMW: 325e
Nadwozie: Sedan
Silnik: M20B27
Instalacja LPG: NIE

Reklama

Auto-Voll zakupy on-line

Post numer:#2  Postprzez kierzko » 20 mar 2012, o 20:19

jak pomaga piełdolniecie to pewnie cos gdzies nie laczy... ;>
kierzko
Uczeń
 
Posty: 60
Dołączył(a): 3 sty 2012, o 20:44
Lokalizacja: Kołobrzeg
Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez pocisk997 » 20 mar 2012, o 20:32

Wtyczka od prędkościomierza, lub poblem w płytce.
Układy wydechowe z nierdzewki, SWAPY, przeróbki aut do sportu, 2jd Garage

viewtopic.php?f=91&t=44829
pocisk997
Profesor
 
Posty: 2103
Dołączył(a): 15 wrz 2008, o 19:15
Lokalizacja: Strzegom
GG: 0
Moje BMW: 328i
Nadwozie: Coupe
Silnik: m52b28
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#4  Postprzez kozik007 » 20 mar 2012, o 21:35

wyciągnij zegary i zobacz czy wtyczki się trzymają dobrze
Jeśli uważasz że pomogłem..naciśnij POMÓGŁ :D

moje e30
- http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?t=23115
kozik007
Inżynier
 
Posty: 812
Dołączył(a): 22 gru 2009, o 00:52
Lokalizacja: Wrocław
Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#5  Postprzez BMWe30-Stefan » 20 mar 2012, o 21:56

problem tkwi w czujniku prędkości w dyfrze mam to samo :)
BMWe30-Stefan
Inżynier
 
Posty: 732
Dołączył(a): 22 paź 2011, o 18:09
Lokalizacja: Toruń
GG: 0
Moje BMW: 316i
Nadwozie: Sedan
Silnik: m52tub20
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#6  Postprzez Rura » 20 mar 2012, o 23:45

Spróbuj wyjąć wtyczkę czujnika prędkościomierza z dyfra i zobacz co i jak często styki tam potrafią się łamać i potem kiepsko łaczy.
Rura
Rekrut
 
Posty: 4
Dołączył(a): 21 lut 2012, o 17:24
Lokalizacja: Lublin
Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#7  Postprzez Pietrek » 21 mar 2012, o 02:55

Spradź czy mas 3 pinową kostke przy motronicu, biała wtyczka, czarny zielony i jeszcze jakiś przewód. Tamtędy leci sygnał z kompa jeśli jest stare złącze pod maską.

Tak poza tym to było pierdylion razy już na ten temat a wciąż zakładacie nowe tematy...
Pietrek
Moderator
 
Posty: 4904
Dołączył(a): 26 lut 2008, o 17:19
Lokalizacja: Czeladź
GG: 0
Moje BMW: 325e
Nadwozie: Sedan
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#8  Postprzez howbiee » 21 mar 2012, o 21:28

Dzięki panowie za wszystkie odp, w weekend się za to wezmę :) i posprawdzam wszystko !!
howbiee
Profesor
 
Posty: 1906
Dołączył(a): 20 mar 2011, o 11:21
Lokalizacja: Płock
GG: 0
Moje BMW: 325e
Nadwozie: Sedan
Silnik: M20B27
Instalacja LPG: NIE



  • Reklama

Powrót do Elektryka & Elektronika

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 0 gości

  • Reklama
Pralnia STENIA