[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Check panel

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Check panel

Post numer:#1  Postprzez bmw320i » 26 maja 2007, o 22:24

Czek panel, Co oznaczają od 1szej do ostatniej lapki bo ta migajaca dyskoteka mnie do szału doprowadza szl;ak mnie trafia jak cos mi swieci na czerwono oprócz podświetlenia deski oczywiście
Ostatnio edytowano 18 paź 2007, o 21:59 przez bmw320i, łącznie edytowano 1 raz
bmw320i

Post numer:#2  Postprzez Arczi » 26 maja 2007, o 22:32

Mam takie oto tłumaczenie :mrgreen:

Obrazek

niekoniecznie to co sie wyswietla musi niedziałac .. czasami winne sa czujniki :duh:
Arczi

Post numer:#3  Postprzez jackx-36 » 26 maja 2007, o 22:44

wolne tłumaczenie:
rząd pierwszy od lewej:

1. BREMSLICHT - swiatała stopu ( jak po nacisnieciu pedału hamulca nie gaśnie to znaczy że żarówka spalona)
2. ABBLENDLICHT - przednie światła pozycyjne (zasada działania tak jak z hamulcami)
3. MOTOROL - poziom oleju w silniku ( jak sie zaswieci , za malo oleju )

drugi rząd od lewej:

1. RUCKLICHT - tylne światła pozycyjne
2. WASCHWASSER - poziom płynu w spryskiwaczach

poziom trzeci od lewej:

1. KENNZEICHENL - podświetlenie tablicy tylnej rejestracyjnej
2. KUHLWASSER - poziom płynu chłodniczego ( jak sie zapali to trza dolac wody-płynu do chłodnicy)
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Czujnik Stopu Check Panel

Post numer:#4  Postprzez BYCZEK » 1 wrz 2007, o 18:33

Dzień doberek :D

troszke szukałem i nie znalazłem wiec pytam:

zapala mi sie w Check Panelu kontrolka od braku stopu, tak nagle z nienacka, przypuszczam ze to wina czujnika bo sprawdzałem są dwa stopy i pytanie gdzie jest ten czujnik?? czy to ten co jest na dole przy pedale czy jakiś inny jest od Panel Checku??
BYCZEK

Post numer:#5  Postprzez Menl » 1 wrz 2007, o 18:57

tak, to ten przy pedale. tak samo jak przy uruchamianiu beemki musisz kontrolnie nacisnac hamulec aby sprawdzic check po czym zgasnie kontrolka .
ale...jak ci sie zapala kontrolka w czasie jazdy to mozesz miec gdzies male zwarcie .
wystarczy ze wsadzisz dwie rozne zarowki o roznej mocy i bedzie check wariowal.
Menl

Post numer:#6  Postprzez jackx-36 » 1 wrz 2007, o 19:44

to nie czujnik jest przyczyna tylko brak styku żarówki w oprawce , trzeba rozebrac lampe i poprawic wszystkie, podociskać i dobrze by było przepsikac wszystkie łaczenia WD40 :cool2:
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#7  Postprzez Menl » 1 wrz 2007, o 19:58

inaczej mowiac "zwarcie" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Menl

Post numer:#8  Postprzez BYCZEK » 1 wrz 2007, o 20:41

hmmm sprawdze jutro bo faktycznie niedawno wymianiałem żaróweczke i moze jest inna od drugiej, no i pod względem zwarcia też sprawdze jutro zaraz po kościole :D :D :D
BYCZEK

Post numer:#9  Postprzez eater » 3 wrz 2007, o 07:54

Menel napisał(a):inaczej mowiac "zwarcie" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Zwarcie to nie brak styku / zabrudzona powierzchnia styku.

Generalnie klasyka - brudne bądź zaśniedziałe styki żarówek stopu. W mojej 20-latcec zdarza się to każdej jesieni.

WD 40 załatwia sprawę.
eater

Post numer:#10  Postprzez PaWeLeK_E30 » 3 wrz 2007, o 19:14

jackx-36, eater, WD40 to niezbyt dobry środek do czyszczenia styków. Lepiej przetrzeć je papierkiem ściernym , albo użyć KONTAKT 60
PaWeLeK_E30

Post numer:#11  Postprzez eater » 4 wrz 2007, o 08:45

PaWeLeK_E30 napisał(a):jackx-36, eater, WD40 to niezbyt dobry środek do czyszczenia styków. Lepiej przetrzeć je papierkiem ściernym , albo użyć KONTAKT 60

Je to robię troszke inaczej... czyszczę drobnym papierem ściernym blaszki do czytego metalu a potem delikatnie napylam WD40 na to - natłuszczone nie korodują.
eater

Post numer:#12  Postprzez rafiola » 14 paź 2007, o 22:37

dokladnie, chodzi mi o check panel nad lusterkiem... jedna kontrolka jest od chamulcow, ale kiedy nacisne na pedal to odrazu gasnie... no i zapala mi sie ostatnia dioda w srodkowym rzedzie podczas jazdy...

[ Dodano: 14-10-2007, 22:40 ]
hamulcow raczej
rafiola

Post numer:#13  Postprzez Adrian » 14 paź 2007, o 22:41

Ta od hamulców ma gasnąć, po prostu "system" sprawdza czy nie są przepalone żarówki światłą stop. Zawsze gdy przekręcisz zapłon ona się zapali dopóki nie naciśniesz na pedał hamulca. Co do tej drugiej to jak się nie mylę to jest ona od poziomu płynu chłodniczego czyli musisz się tym zainteresować.
Adrian
Magister

Moje BMW: 320
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: NIE
Silnik: MxxBxx

Post numer:#14  Postprzez rafiola » 14 paź 2007, o 22:41

:mad2:

[ Dodano: 14-10-2007, 22:57 ]
w sumie to by sie zgadzalo..
nie dawno bylem u mechanika i powiedzial mi, ze chlodnice w beemkach maja tendencje do pekania, a mi wilgoc sie wkradla kolo wezy
rafiola

Kontrolka Motor-oil na check - dziwne zachowanie

Post numer:#15  Postprzez yoshi » 17 paź 2007, o 23:30

Jak odepnę klemę akumulatora zapala mi się kontrolka ciśnienia oleju na check, po uruchomieniu silnika i świeci się dość długi czas :/
Na zegarach w/w kontrolka nie świeci, czy to może być jakiś problem mechaniczny silnika czy po prostu komputer "uczy sie" normalnego ciśnienia oleju :?:

Dodam, że stan na wskaźniku (bagnet) to 4/5
yoshi

Następna strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie