[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

M20B25 odcina podczas przyspieszania

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.
  • Reklama

M20B25 odcina podczas przyspieszania

Post numer:#1  Postprzez Pacher » 6 cze 2019, o 19:51

Cześć
Nie wiem czy w dobrym dziale, ale nie mam pojęcia co to może być- M20B25 pięknie pracuje, równo trzyma obroty i nie ma żadnych błędów na kompie. Czasami, nie zawsze jak się doda gwałtownie gazu na 1-2s szarpnie bo ma tak jakby odcięcie zasilania, po czym rychnie jakby zaskoczył i rozpędza się już normalnie. Nie jest to chyba paliwo bo się nie dusi tylko tak jak pstryczek on/off.
Totalnie nie wiem za co się wziąć na początek, może ktoś miał taki problem?
Pacher
Stażysta
 
Posty: 467
Dołączył(a): 15 sie 2008, o 19:49
Lokalizacja: Gostyń
Moje BMW: 325i
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE

Reklama

Re: M20B25 odcina podczas przyspieszania

Post numer:#2  Postprzez ochabov » 6 cze 2019, o 20:19

Miałem dokładnie to samo, przy 4,5-5 tys obrotów na każdym biegu nagle odcięcie prądu. Problemu niestety nie znalazłem bo wyciągnąłem silnik, ale najbardziej obstawialem mimo wszystko pompę paliwa bo wszystko co związane z zapłonem miałem nowe
~~S T A N C E || N A T I O N ~~

Obrazek
ochabov
Uczeń
 
Posty: 48
Dołączył(a): 7 paź 2013, o 22:00
Lokalizacja: Zabrze
Moje BMW: 320i
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: NIE
Silnik: MxxBxx

Re: M20B25 odcina podczas przyspieszania

Post numer:#3  Postprzez Makaveli » 7 cze 2019, o 07:56

Miałem, kiedyś taki problem zobacz układ paliwowy filtr i pompa. U mnie winna była pompa paliwa.
e30 DTM Motorsport
Avatar użytkownika
Makaveli
Moderator
 
Posty: 2784
Dołączył(a): 10 mar 2007, o 11:58
Lokalizacja: Płock
Moje BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20b25
Instalacja LPG: NIE
Silnik: MxxBxx

Re: M20B25 odcina podczas przyspieszania

Post numer:#4  Postprzez Jacek-E30 » 9 cze 2019, o 14:39

Miałem kiedyś podobnie... Był to ten czujnik co jest przy przednim kole pasowym-a kabel był przetarty i nie działał prawidłowo ;)
Jacek-E30
Stażysta
 
Posty: 357
Dołączył(a): 24 lut 2010, o 23:17
Lokalizacja: Know-How
Moje BMW: 316i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE



  • Reklama

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

  • Reklama

cron