[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

brak pod?witlania zegarów

Wszystkie sprawy związane z instalacją elektryczną
  • Reklama

brak podświtlania zegarów

Post numer:#1  Postprzez albert000 » 23 mar 2010, o 14:46

Witam mam dziwny problem otóż nie podświetlają mi się zegary natomiast np podświetlanie regulacji świateł podświetla się sprawdzałem bezpieczniki oraz żarówki i wszystko jest ok zauważyłem też że jeśli światła są wyłączone to swiatełko od awaryjnych w przycisku się świeci a jak włącze światła to gaśnie to samo jest z podświetlaniem zegarka OBC1
albert000
Uczeń
 
Posty: 67
Dołączył(a): 2 mar 2010, o 00:01
Lokalizacja: TSA Sandomierz

Reklama

Czapki bejsbolówki - Sandwich

Post numer:#2  Postprzez tigre0070 » 23 mar 2010, o 15:18

albert000, nie chce mi się szukać , ale wydaje mi się że było.

Włącznik od świateł podmień sobie , zapewne jego wina.
tigre0070
 

Post numer:#3  Postprzez albert000 » 23 mar 2010, o 23:04

aha dzięki:) sprawdze sorki jeśli było
albert000
Uczeń
 
Posty: 67
Dołączył(a): 2 mar 2010, o 00:01
Lokalizacja: TSA Sandomierz

Post numer:#4  Postprzez wnt » 25 mar 2010, o 19:21

na 100% włacznik jutro dam Ci fotę jak zrobić żeby było ok i sie nie psuło już
e30 m10b18 >>było
alfa146 1.7ie 16v >>jest
e30 m50b25 >>będzie!!!
Aluminium bez polerki to zwykły złom TRZYMAJ FASON ALBO GIŃ
wnt
Student
 
Posty: 256
Dołączył(a): 10 sty 2010, o 22:43
Lokalizacja: Sędziszów

Post numer:#5  Postprzez albert000 » 25 mar 2010, o 22:40

ok czekam i z góry dzięki:)
albert000
Uczeń
 
Posty: 67
Dołączył(a): 2 mar 2010, o 00:01
Lokalizacja: TSA Sandomierz

Post numer:#6  Postprzez MichalTouring » 9 maja 2012, o 19:35

Podepnę się tu żeby nie zaśmiecać. Też mam problem z podświetleniem zegarów tylko że trochę bardziej skomplikowany jak myślę. Jakiś czas temu zablokował mi się włącznik od świateł. Odblokowałem go metodą "albo ty albo ja" i od tamtej pory nie było podświetlenia zegarów (światła działały). Zakupiłem drugi włącznik i po podłączeniu podświetlenie było dopóki nie spalił się bezpiecznik. Dzisiaj postanowiłem z tym powalczyć i okazało się że przewody idące do włącznika na pewnym odcinku mają potopiona izolację i zlały się w jeden... Sam włącznik też wewnątrz był przytopiony co go pewnie zablokowało. Porozklejałem to na szybko, poizolowałem i po podłączeniu sprawnego włącznika okazało się że podświetlenie jest ale przewody które wchodzą w piny 1 i 7 na włączniku natychmiast grzeją się i leci bezpiecznik (nr 23). Można jakoś domowym sposobem zlokalizować przyczynę? Nie ma to jak specjalista od tych rzeczy ale wolałbym jednak poczuć tę dumę z kolejnej udanej naprawy mojej trumienki ;)

[ Dodano: 09-05-2012, 20:49 ]
Dodam jeszcze, bo zapomniałem, że badałem miernikiem metodą gdzieś tu opisaną czy nie w aucie zwarcia i nic nie wyszło.
MichalTouring
Student
 
Posty: 137
Dołączył(a): 1 kwi 2011, o 11:27
Lokalizacja: Iława
Moje BMW: 318
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: TAK

Re: brak podświtlania zegarów

Post numer:#7  Postprzez empe3 » 17 wrz 2015, o 13:31

Mi zegary też zaczęły raz się palić, raz nie. U mnie "rozwiązanie" to pokręcenie włącznikiem świateł prawo-lewo, tak jakby chcąć wyregulować intensywność podświetlenia. W niektórych pozycjach po prostu nie styka.
empe3
Uczeń
 
Posty: 11
Dołączył(a): 14 maja 2015, o 21:34
Moje BMW: 318i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M42B18
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 335
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE



  • Reklama

Powrót do Elektryka & Elektronika

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

  • Reklama