[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Klimatyzacja e30 z silnikiem M10

Wszystko związane z modyfikacjami wyglądu zewnętrznego jak i wewnętrznego
  • Reklama

Klimatyzacja e30 z silnikiem M10

Post numer:#1  Postprzez ŻMIJA » 16 kwi 2013, o 11:35

Witam. Mam do wszystkich pytanie.


Jaka jest szansa zaadoptować klimatyzacje do e30 z silnikiem m10 z innego auta. Czy jest realna szansa złożyć taką kliatyzacje posługując się częściami z innych modeli bmw . Wiadomo- głównie chodzi o kompresor bo nagrzewnice, chłodnice i wiatrak można spokojnie zakupić bez większych problemów . Czy taki zabieg może się udać??Jaka jest szansa aby przeprowadzić taki zabieg ;)
ŻMIJA
Inżynier
 
Posty: 774
Dołączył(a): 6 maja 2012, o 18:10
Lokalizacja: PŁOCK
Moje BMW: 320i
Nadwozie: Coupe
Silnik: m20b20
Instalacja LPG: NIE

Reklama

klima

Post numer:#2  Postprzez landcar torun » 16 kwi 2013, o 12:50

da rade dorobisz sobie mocowanie pod sprezarke i bedzie dzialac
landcar torun
Student
 
Posty: 223
Dołączył(a): 30 cze 2008, o 10:09
Lokalizacja: torun

Post numer:#3  Postprzez ŻMIJA » 16 kwi 2013, o 13:09

landcar torun napisał(a):da rade dorobisz sobie mocowanie pod sprezarke i bedzie dzialac



A masz może jakieś foty takiego zabiegu ?
KUPIĘ: FIAT 126p, Syrena 105 lub SKODA 120 Rapid.
ŻMIJA
Inżynier
 
Posty: 774
Dołączył(a): 6 maja 2012, o 18:10
Lokalizacja: PŁOCK
Moje BMW: 320i
Nadwozie: Coupe
Silnik: m20b20
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#4  Postprzez wojtaq » 17 kwi 2013, o 07:48

http://bmwfans.info/parts/catalog/64521268536/
fabrycznie m10 szły z klimą , tu widać z czego pasują przystawki do kompresora
możesz zawsze zobaczyć na przystawkę z m30 bo to troche podobne silniki
a jak nie to przykładasz kompresor do bloku , i modzisz mocowanie z blachy
Awaria Motors zaprasza
Avatar użytkownika
wojtaq
Moderator
 
Posty: 3959
Dołączył(a): 29 lis 2008, o 16:58
Lokalizacja: Jaworzno
Moje BMW: 740iA
Silnik: M60B40
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#5  Postprzez lukiz3000 » 20 maja 2013, o 23:53

napweno jakieś kable do sprężarki, 2 wiatrak,chłodnicę do klimy trzeba dokładać..itd. trochę zabawy z tym jest
lukiz3000
Uczeń
 
Posty: 12
Dołączył(a): 20 maja 2013, o 15:28
Lokalizacja: Radom



  • Reklama

Powrót do Modyfikacje

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

  • Reklama