Post numer:#2
przez spiro » 2 cze 2023, o 08:59
Na Obornickiej 268 w Poznaniu możesz spróbować zregenerować odbłyśniki. Od razu informuję jednak, że nie mogą być nadpalone aż do deformacji czy pęknięć, jeżeli są tylko zmatowione to tam kiedyś można było je oddać do regeneracji. W przypadku pęknięć i deformacji kształtu odbłyśnika z ogniskową wyjdzie koszmar i takich odbłyśników nie powinno się poddawać regeneracji.
Pewnie masz też wypiaskowane szkła... to jedynie zamienniki lub ładne używki.
Druga opcja to - pasują odbłyśniki i szkła od e34 - można poszukać jakiś ładnych... przynajmniej kiedyś to było możliwe. Tylko przy odklejaniu szkieł jest ryzyko pęknięcia...
Więc może w dzisiejszych czasach już lepiej kupić zamienniki np. Depo?? lub przynajmniej pobrać od nich odbłyśniki nowe.
Wątpię żebyś znalazł kogoś kto przywróci kompletnie cały reflektor wraz z regulacjami manualnymi do życia, śruby regulacyjne wystarczy oczyścić druciakiem i nasmarować, chyba, że gwint zjadła rdza to wtedy lipa. Plastyczki trzymające śruby - zamienniki z alledrogo to kompletny szajs - nie trzymają oryginalnych parametrów/wymiarów - przynajmniej ja na takie niestety trafiłem.
Z regulacją hydrauliczną reflektorów nigdy nie miałem do czynienia, jeżeli taka się Tobie przypadkiem trafiła w Twoim egzemplarzu. Kiedyś ktoś z Wrocławia oferował części do przeróbki hydraulicznej regulacji na elektryczną przy użyciu silniczków z e36.
Dopiero po napisaniu posta zorientowałem się, że odgrzałem kotleta z 2019 roku... sorka.
(OO==[][]==OO) 318i coupe 1989r 2007/2008
(OO==[][]==OO) 320i coupe 1989r 2008/2009
(OO==[][]==OO) 325i sedan 1988r 2009/2011
(OO==[][]==OO) 320i convertible 1992r od 2018