[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Brak prądu. Zapłonu.

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.
  • Reklama

Brak prądu. Zapłonu.

Post numer:#1  Postprzez LakiLakos » 25 gru 2018, o 19:12

he. silnik został wyciągnięty. komora odnowiona i z powrotem włożony ale,,,,, klik i zero reakcji. wiem ze powodów może byc tysiac. jakies pomysły ? może jest jakis magik na śląsku i chciałbym pomóc. Dzięki. wesołych.
LakiLakos
Rekrut
 
Posty: 9
Dołączył(a): 29 mar 2015, o 09:27
Moje BMW: 316i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M10b18
Instalacja LPG: NIE

Reklama

Re: Brak prądu. Zapłonu.

Post numer:#2  Postprzez Stammek » 27 gru 2018, o 13:16

Nie kreci rozrusznik czy tez kontrolki sie nie zapalają na zegarch po przekreceniu kluczyka?

Ja bym zaczął od sprawdzenia masy silnik-> buda
Obrazek
Stammek
Weteran
 
Posty: 4355
Dołączył(a): 11 lis 2007, o 15:08
Lokalizacja: Poznań
Moje BMW: 325iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: vwt4
Nadwozie: Touring
Instalacja LPG: NIE

Re: Brak prądu. Zapłonu.

Post numer:#3  Postprzez LakiLakos » 27 gru 2018, o 15:14

Masa ok. Prąd leci do rozrusznika, sprawdziłem. Wiec go wyciągnę i sprawdzę. Może się zwiesił albo padł. Kontrolek nie mam - deska zdemontowana.
LakiLakos
Rekrut
 
Posty: 9
Dołączył(a): 29 mar 2015, o 09:27
Moje BMW: 316i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M10b18
Instalacja LPG: NIE

Re: Brak prądu. Zapłonu.

Post numer:#4  Postprzez mattim » 28 gru 2018, o 09:35

zanim wyjmiesz rozrusznik sprwdź na krótko. sprawdź czy dobrze wpiąłeś wsuwkę (cienki przewód do rozrusznika). są dwa piny, łatwo pomylić.
Avatar użytkownika
mattim
Moderator
 
Posty: 1266
Dołączył(a): 17 gru 2009, o 14:12
Lokalizacja: Kruszwica
Moje BMW: 323i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B23
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: _____
Silnik: MxxBxx

Re: Brak prądu. Zapłonu.

Post numer:#5  Postprzez LakiLakos » 31 gru 2018, o 15:17

Tej wsuwki nie znalazłem. Mam 3 przewody. 2 do masy. 1 do elektromagnesu.
Auto miało założone wcześniej zabezpieczenie. Polegało na zwarciu 2 śrubek. Ale zostało to zdemontowane. Być może nie do końca i ... teraz coś blokuje. Rozrusznik wykręciłem. Sprawdziłem i wszystko w nim działa.
LakiLakos
Rekrut
 
Posty: 9
Dołączył(a): 29 mar 2015, o 09:27
Moje BMW: 316i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M10b18
Instalacja LPG: NIE

Re: Brak prądu. Zapłonu.

Post numer:#6  Postprzez egon-23 » 1 sty 2019, o 18:48

Sprawdź czy plus dochodzi do stacyjki i czy po przekręceniu w pozycję zapłonu pojawia się na jednym z kabli w stacyjce! Oraz w pozycji rozruchu na innym kablu powinna pojawić się napięcie na kablu od rozrusznika. A przede wszystkim sprawdź kontrolką lub miernikiem bezpieczniki.
egon-23
Uczeń
 
Posty: 78
Dołączył(a): 4 kwi 2011, o 20:08
Lokalizacja: Kowalewo Pom.
Moje BMW: 327
Nadwozie: Sedan
Silnik: M20B27
Instalacja LPG: TAK
Kolejne BMW: 325
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE

Re: Brak prądu. Zapłonu.

Post numer:#7  Postprzez LakiLakos » 3 sty 2019, o 19:21

był przepalony przekaźnik zapłonu, wymieniłem (dla pewności kupiłem nowy, na nim sprawdzę w week) ale wymiana nic nie dała. słychać pompę, słychać cykniecie przekaźnika ale zero reakcji na zapłonie. w week sprawdze co z tymi kablami o których wspomniał egon-23. może jeszcze jakieś wskazówki ? które bezpieczniki mogę sprawdzić. dzieki

-- Dodano 4 sty 2019, o 17:12 --

Napięcie na stacyjce jest. Napięcie na kablu w rozruszniku tez jest. Ale podczas zapłonu niema napięcia na kablu idącym do elektromagnesu. :/

-- Dodano 5 sty 2019, o 16:49 --

Można zamknac. Powodem była zerwana wtyczka przewodu idącego od stacyjki. Dziękuje wszystkim za pomoc.
LakiLakos
Rekrut
 
Posty: 9
Dołączył(a): 29 mar 2015, o 09:27
Moje BMW: 316i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M10b18
Instalacja LPG: NIE



  • Reklama

Powrót do Elektryka & Oświetlenie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

  • Reklama